pajacek Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Mam problem z tą nagrywarką. Nero i inne programy źle ja wykrywają na tej płycie. Nero pokazuje że jest to nagrywarka razy 11 , ma 6 mb buforu a ma 2 mb. Jak chcę coś nagrywac to mam tylko możliwość wybrania razy 1 i nic więcej, zmieniłem już bios w płycie i nagrywarce, instalowałem różne stery i aspi i dalej to samo.Clonecd pokazuje że mogę wybrać prędkość nawet razy 48 a fuerio pokazuje błąd SCSI/IDE error -code error 1. Miał ktoś podobny problem, prosze o porady. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 ... instalowałem różne stery i aspi i dalej to samo... :(A przywróciłeś standardowe stery IDE z Windows? Stery IDE Nvidi powodują takie historie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacek Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Nie, tego nie robiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacek Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Powie mi ktoś jak to dobrze zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Niestety nic nie pomogło zmienienie sterow ide :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a jak dawno reinstalowales winde??? moze gruntowny porzadek by sie przydal :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Winda jest nowa, no może ze 2 tygodnie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Winda jest nowa, no może ze 2 tygodnie ma a sprobuj wywalic calkiem te nowe driverki i wrzucic 2.05 lub 2.03 one sa spr na 100% (tylko nie instaluj tego IDE contr) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Odinstaluj stery nForcea całkowicie jakims programikiem. Zostaw tylko dysk startowy i tą nagrywarkę - na osobnych tasmach. Nagrywarkę ustaw oczywiście jako master. Zainstaluj sterownik do nForce - najlepiej 2.03 bez ide. Zobacz czy wtedy będzie OK. Następnie dokładaj pozostałe napedy - jesli problem pojawi sie dopiero wtedy kombinuj z ustawieniami napędów master/ slave wzgledem siebie. Spotkałem sie kiedyś z przypadkiem, że CD z dyskiem na jednej taśmie oraz na dwu odrębnych działał właściwie tylko przy ustawieniach cable select dla obydwu napędów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...