humanoidal Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, w mojej aktualnej budzie (Brutus 410) marnuje się mnóstwo miejsca i zacząłem się rozglądać za nową, ale tego o co mi chodzi chyba nie ma na rynku... Chyba najlepiej jak wrzucę przeróbkę w paincie obudowy Fractal Design: Chodzi o to, zeby obudowa pomieściła normalną płytę ATX i zasilacz, a przy tym miała ok. 30cm głębokości. Ja po prostu nie potrzebuje miejsca na 4 napędy DVD i 6 dysków. Wystarczy mi wrzucić SSD za tackę płyty głównej i HDD gdzieś w okolicach zasilacza. Wszystko się pomieści a komputer będzie o 1/3 mniejszy. Czy ktokolwiek produkuje takie obudowy? Najbardziej zbliżona do tego layoutu jest Fractal Design Node 605, ale niestety jest w orientacji poziomej, co kompletnie mi nie leży ;) Edytowane 16 Stycznia 2013 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) A co za problem jakąkolwiek obudowę poziomą postawić na boku? https://www.cooling....165.html?page=2 moze bys cos znalazl zes chyba slabo szukal Dobra przejrzalem, tam wszystko co obsluguje ATX ma co najmniej 45 cm. Masz 3 opcje: - szukasz dalej - tniesz bude - zmieniasz plyte glowna Edytowane 16 Stycznia 2013 przez _KaszpiR_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) A co za problem jakąkolwiek obudowę poziomą postawić na boku? Taki, że nie chce mieć na boku nóżek i zatkanych otworów wentylacyjnych https://www.cooling....165.html?page=2 moze bys cos znalazl zes chyba slabo szukal A masz jakieś konkretne propozycje? Bo widzę same obudowy pod płyty micro atx i mini itx, ewentualnie poziome o wymiarach niewiele mniejszy niż moja obecna. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Popatrz na zalmana T1 i T2 ... tylko one są mATX... Edytowane 16 Stycznia 2013 przez enter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Obudowy świetne, jakby były pod płytę ATX od razu bym kupił. Wszystko przez nikomu niepotrzebny napęd dvd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Sam szukałem podobnego rozwiązania jakiś rok temu do klastra hpc. Nic nie znalazłem. Wszędzie te dziadowskie zatoki na cd/dvd i hdd. Faktycznie by trzeba zrobić jak koledzy pisali. Jakąś budę i samemu przerabiać. Tylko takiego Fractala za 4 stówki to szkoda ciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Poddaje się, biorę Corsair 200R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 http://www.auzentech.com/site/products/gmc_r3.php ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Poddaje się, biorę Corsair 200R Tylko pamiętaj o ddoatkowych filtrach na top i bok bo to obudowa-sitko a wiadomo, że takie filtry są bardzo potrzebne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wolę czyścić wnętrze sprzężonym powietrzem niż demontować filtry i je czyścić. Poza tym mam pozytywne ciśnienie w budzie, dzięki czemu mało kurzu zbiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...