iTrooper Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Witam serdecznie. Kolejny raz mam problem z laptopem. Tym razem jest to nowy Lenovo Z580 którego mam od kilku godzin. Uruchomiłem komputer pierwszy raz czekałem aż się wszystko poprawnie zainstaluje i skonfiguruje. I po pewnym czasie gdy ściągnąłem i zainstalowałem wszystkie Aktualizacje do Windowsa spróbowałem wejść na Youtube, i zauważyłem że nie wyświetla mi obrazu dobrze tylko pokazuje artefakty. Dopiero jak obniżę jakość do 240p to widać obraz. Co może być nie tak? Normalnie szału chyba dostanę. Dodam że jeszcze nic nie ściągałem i nic nie zdążyłem zrobić przy komputerze oprócz odpięcia kilku zbędnych programów z msconfig przy ruszaniu systemu. Dodam że inne filmiki z różnych stron działają normalnie choć nie sprawdzałem jeszcze w wersji HD. Laptop : Lenovo Z580 Procek :i5 (2,5Ghz) Ram : 4 GB Dysk : 1TB Windows 7 Home Premium Grafika :HD 4000 + Ge Force GT 630 (2GB) Edytowane 16 Stycznia 2013 przez iTrooper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jaka przegladarka? Czy uzywasz HTML5 (WEBM) czy Flash na YT? Aktualizowales stery video, flasha? Przestawiales priorytety wykorzystania kart graficznych, czyli np wymuszenie zuywania zintegrowanej, albo tylko nvidii? Bawiles sie z wylaczeniem akceleracji sprzrzetowej we flashu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iTrooper Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jaka przegladarka? Czy uzywasz HTML5 (WEBM) czy Flash na YT? Aktualizowales stery video, flasha? Przestawiales priorytety wykorzystania kart graficznych, czyli np wymuszenie zuywania zintegrowanej, albo tylko nvidii? Bawiles sie z wylaczeniem akceleracji sprzrzetowej we flashu? Przeglądarka Google Chrome nie wiem w jakiej wersji bo była od razu zainstalowana spróbuję pobrać najnowszą. Nie wiem jak się sprawdza czy używam HTML czy Flasha ale chyba Flasha używam. Na początku nic nie ruszałem z grafiki potem ustawiłem żeby Google działał na Nvidii i dalej to samo. Wyłączałem i włączałem Akcelerację Sprzętową ale nic nie dało. Może oddać go na gwarancję albo zadzwonić do Lenovo spytać się w czym problem. Boję się żeby to nie była uszkodzona Karta Graficzna w czasie dostarczenia bo jak otwierałem to pudełko było lekko jakby wgniecione tuż przy rączce czyli od górnej strony tzn tak naderwane ale obejrzałem wizualnie i nie było żadnych śladów stuknięcia. Wszystkie Sterowniki i Aktualizacje systemu są wgrane najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iTrooper Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dobra nie wiem jaki był problem możliwe że aktualizacja systemu coś zepsuła. Zrobiłem przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych programem One Key Recovery. I wszystko wróciło do normy. Mam nadzieję że nie będzie więcej problemów. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...