etherpl Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Witam, Zakupiłem sobie części i samodzielnie złożyłem komputer. Płyta główna: MSI z77 g45 Procesor: i5 3570k ram: kingston 8gb 2133mgz Wszystko złożyłem do kupy, podłączyłem zasilanie, dyski itp. jednak po pierwszym uruchomieniu komputera nie wyświetla obrazu. Podłączałem monitor za pomocą Dsub oraz Dvi - bezskutecznie. Płyta główna reaguje na wciskanie klawiatury (za każdym razem mrugają diody przy wciśnięciu), dioda dysku się świeci, dvd działa... I nic poza tym się nie dzieje. Czy ktoś ma pomysł co należy zrobić czy grafika z procesora się uruchomiła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Sprawdz czy socket proca nie ma wygietych pinow albo cos. Grafa powinna zaskoczyc bez niczego. Sprobuj zresetowac bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherpl Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Bios restartowałem - teraz wyciągnałem baterię i zamierzam włożyć ją dopiero rano. Socket procka oglądałem i nic nie było widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zasilanie cpu podłączyłeś? Nie ma żadnego zwarcia? Za dużo/za mało dystansów pod płytą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherpl Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zasilanie podłączone, dystansy pod płytą są w odpowiedniej ilości, dopasowane do płyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 PC Speker masz podłączony? Ile piknięć dostajesz? Sprawdź czy karta graficzna siedzi prawidłowo w slocie. Zamień slot RAM. Odłącz dyski i napędy. Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherpl Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 PC speaker jest poprawnie podłączony - żadnego dźwięku nie dostaje. Kartę graficzną używałem z procesora (i5 3570k) oraz dzisiaj podłączyłem drugą pożyczoną - również nic się nie dzieje. Z odłaczaniem dysków oraz zamianą ramów również robiłem - nic się nie dzieje. Zasilacz mam 850 thermaltake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherpl Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Poszukałem i znalazłem odpowiedź na zagranicznym forum. Chodziło o ramy (płyty MSI miewają problemy ze wstawianiem ramów - trzeba zamieniać ich wkładanie do skutku). Mnie nie chce się bawić w takie ustępstwa więc zdecydowałem się o oddaniu płyty głównej oraz ramów do sklepu oczekując zwrotu pieniędzy. Zamierzam kupić teraz inną (asusa bądź asrocka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...