Skocz do zawartości
Virtus90

Zmiana karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W najbliższym czasie mam zamiar zmienić kartę graficzną. Moja obecna karta to Gigabyte GTX 460 1GB. Zastanawiam się nad nowym GTX 660, ale nie wiem czy procesor da radę. Mam nadzieję, że pomożecie wybrać mi coś bardzo wydajnego czego nie będzie blokował mój procesor. Jestem otwarty na propozycje Dołączona grafika

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition @ 4.1

Cooler: Thermalright HR-02 - Macho - Black - White

Płyta główna: Asus M4A89GTD PRO

RAM: Kingston HyperX 4x2GB DDR3- 1600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX 660 jest ok, ale radeony są bardziej opłacalne i lepiej się kręcą. Taki HD7850 1GB po dobrym OC i na sterach 13.1 spokojnie zrówna się z kręconym GTX 660. Z kolei za 50zł więcej niż ten GTX masz już HD 7870, karta jakieś 20% lepsza niż 7850.

O procesor nie ma się co martwić, jak grasz w Full HD to i tak bardziej grafika dostanie w d***. Ale HD 7870 to już max w co warto inwestować w tym przypadku.

Edytowane przez humanoidal
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tak, poza tym płacisz 300zł za 10% wydajności więcej. Z drugiej strony jak kupisz na morelach dostaniesz gratis 3 gry z programu never settle, więc jak i tak miałbyś je kupować gdzieś na steamie to w sumie warto.

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi