Verru Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Siema. Tydzień temu dostałem kompa : Asrock P67 PRO3 Zalman ZM500-GS 500W Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5/384bit SilentiumPC Fortis HE1225 Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1333MHz Zalman Z9 Barracuda 500GB SATA3 Intel Core i5 2500K LGA1155 System : windows 7 HE 64 bity Wszystko działa ok dopóki nie włączę gier ( Red Faction Guerilla i Alan Wake ) komputer zaczyna piszczeć. Dziwne jest to że jak włącza się red faction - komputer piszczy , w menu trochę ciszej a w grze prawie w ogóle. W alanie piszczy tylko przy włączaniu a w grze i menu nic. Przy innych grach takich jak Crysis 2 / Black Ops 2 / MW3/ Sleeping dogs - cisza. Zauważyłem też że komputer piszczy gdy ma za dużo FPS. Test - włączyłem frapsa oraz miernik FPS i przy włączaniu RF i AW jest około 3tys klatek w grze spada do 50-60 na full detalach w full hd i jest ok. Co o tym myślicie? Reklamować komputer? Piszczenie podobne do tego - https://www.youtube....h?v=DVpYc8Kwz1U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 To jest normalne, cewki piszczą, na gwarancji ci tego nie wymienią. Dzieje się tak właśnie zazwyczaj jak jest za dużo fps. Włącz w grze Vsync (max 60fps) i powinno być ok. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verru Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 ref Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_X_Master Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Możesz zalać je ewentualnie klejem, ale na własną odpowiedzialność ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liscypis Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Mam tą samą grafe ale piszczenie ustało po kilku miesiącach może dlatego że ją nonstop katowałem na taktach 1150+ xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...