KieVa Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam, mam problem z uruchomieniem pewnej aplikacji. Otóż na win Xp program działa ok( bez dosboxa) ale na win7 64(wymaga dosbox) nie działa. Próbowałem więc uruchomić ten program przez dosboxa, ale niestety jest problem. Wygląda tak jakby program miał się uruchomić, pojawiają się dwie linijki napisów i koniec. Cały czas miga PROMPT i tak w nieskończoność. Dodam że inne programy działają. Tylko z tym konkretnym programem mam kłopot. Czy ktoś potrafiłby mi pomóc. Jest to program pisany dla firmy w dawnych latach ale nadal używany a na 7 nie chce mi ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 XP w VitrtualBoxie i w nim uruchamiaj ten program? Daj screena tego komunikatu który wyrzuca ci DosBox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KieVa Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wgrałem sobie Xpmode i tam mało wiele działa, ale nie mam pełnego ekranu bo ten program wymaga sterownika graficznego aby przejść do tyrybu fullscreen. Poza tym xpmode pożera zasoby. Screen po próbie włączenia progsa pojawiają się te 2 zaznaczone linijki tekstu i miga prompt (ta kreseczka) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...