pielson Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam. Posiadam obudowę z zasilaczem u góry, jak na poniższym "rysunku". Jest on wentylatorem do dołu, czyli ciągnie powietrze z obudowy. Na dół bardzo nie mam jak go przenieść, ale pomyślałem ze w górnej blasze można by wyciąć otwór pod wentylator tak, żeby zasysał powietrze z poza budy pc. Wentylator 80mm powinien wyssać ciepłe powietrze z budy, a zasilacz dostawał by zimne z zewnątrz. Tylko czy jest to opłacalne i czy to jest dobra koncepcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jak dla mnie, nie warto się Tobie w to bawić.. Wentylator PSU - wspomaga cyrkulację w obudowie, "wyciągając" ciepłe powietrze (masz tylko 1 wentyl 80 - czyli mało - fakt, że nie podałeś konfigu, czy bardzo się środek grzeje) - pomaga wytworzyć podciśnienie w budzie, dzięki czemu, mniej kurzu osiada na podzespołach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pielson Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ok, czyli nie ma co kombinować. Teraz w budzie mam 26 stopni. Oczywiście w spoczynku. Dziękuje za szybką odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...