zakius Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 W pwm masz plus, masę, obroty i kontrolę obrotów. Pewnie w splitterze nie ma obrotów bo by coś dziwnego wychodziło na czujniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) AKTUALIZACJA Przypomniałem sobie o tym temacie i moim problemie z coolerem w nim zawartym. Problem dotyczył doboru chłodzenia CPU dla zbyt bliskiego położenia Socket'u oraz PCI Express 3.0 x16 w płycie ITX. Problem dotyczy chipset'ów: 77,87 i niektórych 97, - coraz to więcej producentów płyt umiejscawia gniazdo procesora eliminując opisywany problem. Jestem upartym człowiekiem i koniecznie chciałem cooler CPU wieżowy ustawiony w sposób nie zakłócający kierunek przepływu powietrza w obudowie. I co najważniejsze nie zasłaniający gniazdo karty graficznej. Nie wszyscy producenci przedstawiają dokładniejsze wymiary swoich produktów. Dlatego dokonałem kilku zakupów ale i zwrotów. Cooler spełniający to zadanie był dla mnie zbyt drogi - Noctua NH-U9B SE2, jego cena to około 240 zł. Po pewnym czasie trafiłem na Thermalright True Spirit 120i specjalnie pomyślany dla takich płyt głównych. Poniżej kilka zdjęć Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Dart9 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...