Skocz do zawartości
kupon

laptop z jakim procesorem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wyboru trzy procesory

1-Core i3 231OM 2,1GHz z grafiką GeForce GT520M -ASUS K53SJ-SX093V

2-Core i3 350M 2,26GHz z grafiką HD6370-ASUS K52JT-SX505V

3-Core i5 430M 2,26 GHz z grafiką HD 5650-ACER Aspire TimeLineX

Laptop do internetu i odtwarzania wideoklipów ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli na pewno nie będziesz grał w gry, to myślę, że pierwszy będzie dobry - najnowszy procek z tych trzech które wymieniłeś i wystarczająca karta graficzna, jednak i5+HD5650 też jest bardzo dobrą opcją. Wybierz którego wolisz - ja bym wybrał tego z i5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli na pewno nie będziesz grał w gry, to myślę, że pierwszy będzie dobry - najnowszy procek z tych trzech które wymieniłeś i wystarczająca karta graficzna, jednak i5+HD5650 też jest bardzo dobrą opcją. Wybierz którego wolisz - ja bym wybrał tego z i5.

Dzieki za porade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz i3 2310 w tym asusie, chyba ze mozesz wybrac tez inne lapki to do jakiej kwoty, tamten i5 w tym acerze po 90°C ma w stresie

Sa jeszcze trzy -HP 655 E2-1800M/2GB/320/DVD-RW,

ASUS X55U C-60 4GB 320G Radeon HDMI USB 3.0.

HP Compaq Presario CQ58-215sw

Edytowane przez kupon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, procek jest ważny w lapiku, ale często inny podzespół jest wąskim gardłem. Dziewczyna ma Della R15 (nie pamiętam dokładnego oznaczenia), z prockiem i5, to i tak jak mam na nim coś robić, to najwęższym gardłem jest cholerny twardziel (toshiba 500gb / 5400obr/min), więc czasem warto bardziej optymalnie dobrać "bebechy", niż podniecać się najsilniejszym podzespołem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi