Skocz do zawartości
firma2202

hd 7950 vapor x

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszytkich uzytkownikow chcialbym sie doradzic poniewaz zakupilem w/w karte ale jak to u mnie najpierw kupie potem pomysle.Chodzi mi o to czy ta karta nie bedzie ograniczana przez procesor a jesli tak czy w az takim stopniu zeby kupic nowy? o to moja specifikacja

procesor i3 2120

grafika hd 7950 vapor x

mobo z77a g45

4 gb ram

zasilacz oczxstream 500

z gory dziekuje za pomoc i pozdrawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z tego wlasnie powodu zakupilem ta plyte.Tylko poprostu chcialem to zrobic w niedalekiej przyszlosci ale z tego co widze trzeba bedzie zrobic upgrade niedlugo.Sluchaj wiec generalnie rzecz ujmujac nie warto jechac na tym procku przy tej karcie?i jeszcze jedno czy jesli bym wymienil procka na i5 2500k lub odpowiednika od ivy to po OC karty i Cpu moj zasilacz da rade?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da rade. Jaki budżet i czy masz chłodzenie na cpu? O podkręcaniu na boxie zapomnij

Opcje masz tylko dwie : 2500k (830zł) lub i5 3570K (850zł) + cooler ~200zł

edit. Wydaje mi się, że wybrałeś zły dział.

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki za odpowiedz.Natomiast pojawil sie u mnie nastepujacy problem podczas grania doslownie co kilka sekund gra sie zacina tak konkretnie ze musze wyjsc do menadzera urzadzen(gra w dalszym ciagu jest uruchomiona) i wejsc w gre ponownie i wtedy znowu dziala tak jest w przypadku AC3 w mniej wymagajacych grach poprostu wywala na pulpit ale nie zamyka gry,W tym momecie zuzycie gpu spada do zera jakies pomysly co to moze byc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi