Sqter Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam Czy mogę zastosować pamięci 1066MHz na tej płycie ? Everest podaje Obsługiwane typy pamieci DDR2-533 , 667 i 800 SDRAM. Supported FSB Speeds FSB 533 , 800 i 1066. Proszę o poradę Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Możesz. Najpewniej zostaną ustawione jako 800MHz. Możesz się w BIOSie pobawić i je podkręcić do poziomu, który chcesz. Ale różnicy w wydajności jakiejś kolosalnej nie poczujesz więc proponuję ustawić te 800MHz i jakieś niskie timingi ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Inna sprawa, do zestawu z sygnaturki wydawanie kasy na ram mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Hmm, @Klaus no może masz rację. No bo te moje teraz są kręcone na 920 i podniesione napięcie na 2.25V. Chciałem kupić szybsze żeby był stabilniejszy system bo teraz mam BlueSreeny jak gram. nie jestem guru w tych sprawach więc mogę sie mylić. Za wszelkie porady z góry dziękuję narazie nie mogę sobie pozwolic na zmianę platformy Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Sqter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 To nie goń ich tak strasznie. przy 2,25V mogą się już przegrzewać i powodować błędy. Daj im jakieś 2V i daj takie taktowanie, by przy tych 2V były stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) No ale wtedy zmniejszy sie podkręcenie procesora. Mój pomysł był taki, ze sprzedam swoje pamięci (3GB) , dołożę ze 150 zł i kupię 4GB szybszych pamięci. Nie będę musiał im dawać za duzych napięć więc nie będą się przegrzewać i może skończą się zwiechy. No i procesor pozostanie na 3.2GHz. Jeśli sie mylę proszę mnie poprawić. Blue Screeny pojawiają się jak dzieciaki grają w Minecraft a mi przy BF3. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Sqter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Przepraszam, umknął mi niski mnożnik cpu. Moim zdaniem nie warto wydawać tyle kasy na pamięć. To jednak Twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 No ale za ta kase nie zmienie kompa. A pomijając opłacalność to czy reszta mojego rozumowania ma sens ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jeśli już chcesz tkwić przy tym co masz, bardziej opłaca się zmienić procesor na E8400. Przy FSB 400MHz będziesz miał już 3,6GHz na budziku. Sam procesor wyraźnie wydajniejszy zegar w zegar względem twojego E6300. Sprawdź tylko czy przy FSB 400MHz i napięciu do 2V na ram płyta i pamięć jest 100% stabilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqter Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Niezla propozycja. Ale co wybrać : lepszy procesor na 3.6 GHz przy 3GB Ramu czy pozostanie przy 3.2GHz ale z 4GB pamięci ? Podobny wkład inwestycyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...