iRusty Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich na wstępie przepraszam za zaśmiecanie forum ale nigdzie nie moge znalzesc tematu o własnie tych wiatraczkach a powinien byc temat podzielony na rozmiary itp ale ja nie o tym heheh otóż mam obudowe nową zakupiona 21.01 SilentiumPC Regnum L50 Pure Black jest zajebista wielka i wogole poza jednym ma glosne wiatraczki i chce je wymienic, z przodu chce zapakaowac 2x120mm i z tylu i na gorze jeden 120mm albo 140mm. Mam nadzieje ze mi pomozecie w wyborze tych wiatraczkow maja byc wydajne i ciche cena za jeden max 30-35 zl moge dac chyba ze beda naprawde wypasione za 40zl to tez nie problem : z przodu chcialbym aby wiatraczki swiecily sie na niebiesko dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 http://www.sleeveking.pl/pl/p/Thermalright-TY147-140mm-PWM/1746 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 A może taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Nie no, ten wygląda na co najmniej 180 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iRusty Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 to mi duzo nie pomogliscie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Dlaczego nie? To co podałem to świetny wentylator z PWM, sporym przepływem powietrza i cichy. Ma śmigło jak 140mm, a otwory montażowe jak 120mm. Jeżeli ci się gdzieś nie mieści (ma 16x14cm) to polecam w to miejsce coś innego - dobry i tani arctic: http://www.sleeveking.pl/pl/p/Wentylator-Arctic-Cooling-Fan-F12/245 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Jeśli wentylatory silentiuma są za głośne to te arctici odpadają, są jeszcze głośniejsze. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 to mi duzo nie pomogliscie To może jeszcze napisz pod co podłączasz te wentylatory? Jeżeli pod płytę główną to sterujesz nimi jakoś ? Jakie mają obroty? Bo tak to można gdybac sobie. Cisza to pojęcie mocno względne... i bardzo uzależnione od szumów tła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iRusty Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) wiatraczki beda podlaczone do regulatora Zalman ZM-MFC2 zakres obrotow moze byc spory maja byc ciche i wydajne Edytowane 28 Stycznia 2013 przez iRusty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wiatraczki... Fuc Jako 120mm polece be Quiet! Silent Wings PURE. W 140mm nie gustowałem. Niestety nie da się mieć wszystkiego - ciche i wydajne, w kwocie którą chcesz wydać. Te które podałem powinny dobrze się wstrzelić w Twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 Dokładnie, nie ma idealnych wentylatorów a tym bardziej w przeziale 30-35 zł. Porządne "śmigła" kosztują 50-100 zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...