enter Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Ta obudowa jest prawie idealna:) prawie bo przydało by się miejsce na 2-slotową grafikę... i mocniejszy zasilacz w standardzie:) A tak odnośnie grafiki, jakiej max długości wejdzie do tej obudowy? bo nigdzie nie mogłem znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Fakt, dwa sloty by się przydały, włożyłbym HD7770/GTX650. Mocniejszy zasilacz - niekoniecznie, na pewno bardziej sprawny. Długość - Vertex ma ~17cm, miejsce jest jeszcze na jakiś centymetr, może półtora. Bezpieczniej założyć, że karta nie może wystawać poza obrys płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) No i masz najnowszy model adeon nikt na świecie takiej nie ma. Dla mnie ważne żeby to było ciche, energooszczędne i spełniało moje (w tym wypadku twoje) założenia programowe (czyli spełniało swoje zadania). Jeden ma i3 drugi i7 inny chce ciszy jeszcze inny che pograć w FHD. Edytowane 17 Marca 2013 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Chodziło mi właśnie o taki 300W, wystarczył by w zupełności. W sumie widziałem obudowy z takim samym szkieletem ale innym frontem i mocniejszym zasilaczem, jakiś aplus był na allegro i miał chyba 200W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Jak ci się ten zasilacz sprawuje pod jakimś większym obciążeniem? Mój Fortron trochę się pocił jak sprzęt pomęczyłem Minecraftem czy czymś takim ;) Na obudowę dość długo polowałem i w końcu trafiłem SilverStone Surgo, właśnie dlatego że można zamontować 2-slotowe karty, wąskim gardłem tu jest PSU. Najmocniejszy zasilacz SFX w tej chwili robi SilverStone 450W, 37A na 12V, w pełni modularne okablowanie, niestety cena jest straszliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Udało mi się rozgrzać obudowę i rozpędzić wentylator w tym zasilaczu dopiero jak podpiąłem go do czterech jajec + 6850. Mój sprzęt jest za słaby :) Wentylator ledwo co się obraca, zasilacz wydmuchuje lekko ciepłe powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 To ja się jeszcze zapytam, czy myślałeś o zmianie chłodzenia na grafie? W ogóle wejdzie tam coś innego niż jednoslotowa dmuchawka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Ciekawe jakie by było porównanie konsumpcji prądu twojego sprzętu z moim C2D E4500 z GF9500 Bo zdaje się zasilacze mamy takie same. Chłodzenie GPU będzie ciężko wymienić bo jest tam strasznie mało miejsca, coś jak Aerocool VM-103 dobrze się wpasowuje w różne ciasne miejsca, ale w tym Chieftecu będzie go chyba za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 @enter - nie, nic większego nie wejdzie. Przeszkadza zasilacz, gdyby nie on to i trzyslotowe chłodzenie by weszło :) Z nadzieją czekam na jakiś edytor biosu, żeby co nieco obniżyć (zegary w 2d, napięcie rdzenia). @Qrchak - w idlu na pewno mój bierze mniej, pod obciążeniem nie wiem. GF9500 z tego co pamiętam nie był zbyt prądożerny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...