zuy_zgred Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Cieszy zwycięstwo Kimiego i dobra forma Ferrari. Zapowiada się fajny sezon :) Btw, czy da się oglądać w Polsce F1 z angielskim komentarzem? Mowa o TV, albo jakimś dobrym streamie w internecie, bo te które znam są marnej jakości. Niedobrze mi się robi jak słyszę Borowczyka mylącego kierowców Lotusa, albo tłumaczącego "cars ahead are struggling" jako "McLaren obawia się czy bolid dojedzie do mety" :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Także chętnie bym obejrzał F1 z lepszym komentarzem i rozszerzonymi transmisjami jak w BBC. Polski "doświadczony" komentator pokazał dziś, że nie do końca rozumie komunikaty po angielsku, nie mówiąc już o tym, że uparcie mówił o Verne przed Webberem, gdy od 30 sek Webber był po wyprzedzeniu Verne'a. BTW: Zadziwia mnie, że Redbull nadal trzyma Webbera, który od tylu lat nie potrafi poprawić startów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 BBC już tylko 4 wyścigi z całego sezonu pokazuje. Wszystko w UK jest na płatnym Sky Sport. Streamy są, ale jakość nie za piękna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Jak 4? Ja mam info, że dziewięć będzie live http://www.bbc.co.uk...rmula1/21682493 A tak btw nowa prezenterka Suzi posysa na maxa Niech się lepiej weźmie za testowanie z [gluteus maximus] gadżetów pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Świetnie, Ferrari w pierwszym i drugim rzędzie. Brawo Felipe - pokaż jutro jak się startuje Lewis na P4 - jutro będzie ciekawie na pierwszym kółku Edytowane 23 Marca 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Coś mi się wydaje, że jak nie będzie padać deszcz to Vettel będzie miał problem. Edytowane 23 Marca 2013 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Lotus chyba zaryzykował i ustawił bolidy na bardziej suchą nawierzchnię. Teoretycznie błąd z późnym wypuszczeniem Romka przy braku opadów może im się opłacić. Cieszy drobna poprawa osiągów MP4-28 - mam nadzieję, że w kolejnych GP wykonają większy progres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=zMGNnU_tIKo Szkoda ze chociaz nie w kwietniu, bo byl ogladal :P Edytowane 23 Marca 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Doskonala akcja Hamiltona! Hamilton na zmianie opon wjechal do boxu... McLarena Ciekawe co by bylo jakby box Mercedesa byl pierwszy :P mialby przejazd przez pitlane w plecy.. Edytowane 24 Marca 2013 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Lewis zatrzymał się na stanowisku McLarena http-~~-//www.youtube.com/watch?v=nEUAJd8GnPM Końcówka wyjątkowo ciekawa ale ingerencje Hornera i Brawna były niepotrzebne. Takie ustawianie zabija ducha tego sportu. Jaśnie pan zdenerwowany i wielce obrażony, że Mark mu od razu nie zjechał na pobocze. Z kolei Nico i Lewis poklepali się po plecach, choć zapewne nie było im w smak, że tak to zostało rozegrane. Vettel po raz kolejny pokazał, że jest żałosnym, małych człowieczkiem, który nie potrafi grać fair i z godnością przegrywać. Ale to już dawno temu wielokrotnie pokazywał. Nawet gdyby odpadł podczas walki, to czy taki trzykrotny mistrz o tak wielkich umiejętnościach nieodrobiłby tej potencjalnej straty w kolejnych wyścigach? Vettel (P1 – wypowiedź na podium): To było bardzo bliskie, prawdziwe ściganie kolo w koło. Walka mi się podobała, rozstrzygnąłem ją na swoją korzyść. Nie byłem pewien, jaki mieliśmy plan w czasie wyścigu, ale ostatecznie się powiodło. Dziś było bardzo gorąco i jeśli mamy sobie coś do powiedzenia, to załatwimy to między sobą. Sądzę, że nam obu walka się podobała, oczywiście to ja stoję na szczycie podium, więc mnie podobało się trochę bardziej. Vettel (P1 – wypowiedź z późniejszej konferencji prasowej): Pod koniec czułem, że mam dobre tempo na nowym komplecie pośrednich opon, byłem szybszy i to była zacięta walka, ale popełniłem dziś błąd. Powinniśmy byli zostać na pozycjach, które zajmowaliśmy. Nie zignorowałem poleceń celowo, po prostu pogubiłem się w sytuacji. Zabrałem zwycięstwo Markowi i widzę, że jest z tego powodu niezadowolony. Trudno mi o tym teraz mówić i się przyznać, ale chcę być szczery i trzymać się prawdy, więc go przepraszam. Wiem, że teraz niewiele to znaczy, wyniku już nie zmienimy, ale wszystko co mogę zrobić to zapewnić, że nie zrobiłem tego celowo. Jestem teraz czarną owcą, ale sam się postawiłem w tej sytuacji. Webber (P2): Pierwsza część wyścigu poszła bardzo dobrze. Mieliśmy właściwą strategię na początku. Wszystko było na swoim miejscu, po ostatnim pit stopie inżynier powiedział mi, że już po ściganiu, polecili mi skręcić obroty silnika. Seb sam postanowił podjąć decyzję, a zespół jak zwykle będzie go bronił. Hamilton (P3): Zespół wykonał fantastyczną pracę i szczerze mówiąc czuję, że to Nico [Rosberg] powinien tu stać na podium, pojechał lepszy wyścig ode mnie. Nie powiem, że czuję się najlepiej stojąc tutaj, ale takie są wyścigi. Edytowane 24 Marca 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Zarty z multi21 juz kraza. Biedny WEB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) Vettel trochę przesadził, jak by tam zachaczył o ścianę albo Webbera, to by pozamiatał nie tylko swój ale i Webbera wyścig. Oczywiście jak zwykle pokazał, że wygrywa dzięki samochodowi i zespołowi, bo skoro był taki szybki to czemu nie wyprzedził Webbera, tylko chciał, żeby Web mu z drogi zjechał. W przypadku Nico podobna sytuacja, niby taki szybki to czemu nie wyprzedził Hamiltona tylko gadał z zespołem. Komunikaty były nie potrzebne, ale mogli Rosbergowi pozwolić wyprzedzić Hamiltona skoro Hamiltonowi kazali oszczędzać paliwo. Po Hamiltonie było widać, że nie był zadowolony z takiego zdobycia podium i chyba wolałby być 4. A akcję z Alonso pozostawię bez komentarza, szkoda, że Massa się na początku trochę pogubił. Edytowane 24 Marca 2013 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Alonso bardzo brakowało w tych walkach o stopnie podium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 (edytowane) ogólnie nudaaa palec Webbera ale nie wskazujący dobrze oddaje końcówkę zawodów http-~~-//www.youtube.com/watch?v=qTn5nd2CVJs nowy silnik V6 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=08XJpMlbHCU&feature=player_embedded Edytowane 24 Marca 2013 przez Racuch 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 http://forum.planet-f1.com/viewtopic.php?f=3&t=6617&sid=aa3afc8e0cc66e1485b1f8b52e4ea5a6 Mozna sie usmiac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jutro będzie ciekawy start :) 1. Hamilton 2. Raikkonen 3. Alonso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Nawet bardzo. Może się zrobić gorąco :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Brawo Lewis. Jesteś wspaniały Chyba zblokował wszystkie koła przed jednym z ostatnich zakrętów. Ale dał radę. Jeśli Mercedes utrzyma tempo rozwoju, a może nawet bardziej podskoczy to kto wie? Pomimo "zbitej procesji" wyścig dość emocjonujący, końcówka rodem z horruru Iceman jak zwykle błysnął wypowiedzą do radia: "What the hell he is doing". Alonso też był dobry: "I'm not pushing" (wykręcając po raz kolejny fantastyczne kółko). W sumie dziś Perez brał udział w kilku podbramkowych sytuacjach. Wspaniałe podium 1. Alonso 2. Raikkonen 3. Hamilton Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Super, dla takich wyścigów lubię ten sport :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Tak, dzisiejszy wyścig był ciekawy, szczególnie końcówka Vet vs Ham :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) A ja zasnalem 20 kolek do konca ;P Jak rzadko. Przegapilem jedynie koncowka hama. Wyscig jak flaki z olejem. No moze poza dreszczowcem ktory perez gotowal to tu, to tam. Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Grimlock 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) W tym sezonie Ferrari zdaje się być faworytem, więc Fernando ma spore szanse na wygranie mistrzostw Widać, że Felipe i Fernando grają do tego samego dołka. W ostatnim wyścigu zeszłego sezonu Schumacher jeszcze na koniec mu "przywalił" puszczając Vettela - stąd zapewne spore rozgoryczenie. Na pewno nie spodziewałem się, że McLaren będzie tak słaby i nie włączy się do walki w czołówce. Zaskakuje z kolei Mercedes, wykonał solidną pracę i wymiata na pojedynczym kółku choć trochę traci walce na długich przejazdach. Ciekaw jestem czy dobre wyniki to zasługa bolidu czy też umiejętności, optymizmu i chęci zwycięstw Lewisa Chyba jednak bolidu - Nico też daje radę. Lotus może mniej, ale Force India także pokazało się z bardzo dobrej strony. Szkoda mi Williamsa - pomimo tak wielu sukcesów w dawnych latach, od dłuższego czasu okupują tyły - takie są skutki zatrudniania pay-driverów. UPDATED: Można spokojnie powiedzieć, że gwiazdą dzisiejszego wyścigu był Sergio Perez Wypowiedź Jensona do team radio jako komentarz do ataków Sergio mnie rozbroiła: "Zróbcie coś nim!" Button dziesiąty, Perez szósty - Jenson, do roboty Podobała mi się odważna jazda Meksykanina (w stylu Hamiltona) - tak powinien jeździć każdy kierowca w F1. Raikkonen jak zwykle po cichu zrobił swoje, ale kompletnym zaskoczeniem jest świetny wyniki Groszka - który był przez ostatnie wyścigi przyćmiony przez Icemana Dla Ferrari ten wyścig był totalnie pechowy - problem z DRSem, potem tylna prawa opona w bolidzie Felipe po prostu niespodziewanie rozpruła się. Mercedes natomiast, miał słabe tempo, choć Lewis pojechał całkiem nieźle i dojechał kilka oczek wyżej niż Rosberg, który startował z P1. Wyścig jednak nie należał do zbyt ciekawych. Owszem było trochę walki, ale dominowała też procesja i zbyt zachowawcza jazda. Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Imo to byl ciekawszy wyscig niz poprzedni. Gdyby kimi nie zwalil quali i/lub nie spierniczyl pierwszego lapa to vettel mialby mokro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dokładnie, w Q2 Kimi miał dużo lepszy czas niz w Q3 oby w Barcelonie RBR już tak nie dominowało, będzie ciekawiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dokładnie, w Q2 Kimi miał dużo lepszy czas niz w Q3 oby w Barcelonie RBR już tak nie dominowało, będzie ciekawiej Mam wrażenie że oni się dopiero rozkręcają,a Ferrari chyba nie takie mocne jak niektórym się wydaje.Martwi postawa maków,co się z nimi dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Imo niestety tak to wygląda W zeszłym sezonie coś się działo, bo Newey trochę zawalił zimę, ale już w trakcie sezonu nadrobił i skończyło się jak zawsze. W tym roku już są na czele stawki, a znając tego ich magika będzie tylko lepiej pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Grazie Fernando, grazie!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Pierwsza 3 mi jak najbardziej odpowiada, szczególnie 3 miejsce Massy, szkoda, że nie mogłem oglądać. Działo się coś ciekawego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...