Grimlock Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Za kilka dni ruszą pierwsze prezentacje bolidów na sezon 2013: Data prezentacji Zespół 2013-01-28 - Lotus 2013-01-31 - McLaren 2013-02-01 - Ferrari 2013-02-01 - Force India 2013-02-02 - Sauber 2013-02-03 - Red Bull 2013-02-04 - Toro Rosso 2013-02-04 - Mercedes 2013-02-05 - Caterham 2013-02-19 - Williams Regulamin techniczny 2013: http://www.google.co....41524429,d.Yms Regulamin techniczny 2014: http://www.google.co....41524429,d.Yms Z innej beczki, Roberto dziś przetestował Mercedesa DTM - zdjęcia mówią wszystko Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Grimlock 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Odnośnie Kubicy, dorzuczam film i więcej słit foci z F1Fanatic: Robert Kubica tests for Mercedes-Benz - DTM.tv (video) Kubica tests DTM Mercedes at Valencia - F1Fanatic.co.uk (zdjęcia) Edytowane 24 Stycznia 2013 przez metal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 E21 od Lotusa: http://www.formula1.com/news/headlines/2013/1/14214.html http://www.planetf1.com/news/3213/8451194/Lotus-Unveil-A-Nice-Stepped-Nose-E21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Na razie można powiedzieć, że zaprezentowali nowe malowanie. Pewnie więcej dowiemy / dopatrzymy się podczas pierwszych testów BTW. Kimi - http://i.imgur.com/LPmwRT8.jpg ? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Zakładam, ze czytaliście najnowsze F1 Racing magazine, Kubica wreszcie mówi o konkretach Edytowane 28 Stycznia 2013 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 No i jest McLaren MP4-28: http://www.formula1.com/news/headlines/2013/1/14222.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Nowe Ferrari - F138 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) F138 wygląda pomimo niewielkich zmian, znacznie lepiej od poprzednika. Dodanie czerni odchudziło grubszy nos i dość mocno rozbudowane kły. W sezonie 2014, jeśli regulamin techniczny nie uleganie zmianie to czubek nosa będzie musiał znajdować się na maksymalnej wysokości 25 cm, a nie tak jak obecnie 50 cm. Mam nadzieję, że wygląd F138 będzie szedł w parze z szybkością - w końcu McLaren też korzysta z tunelu aero Toyoty w Kolonii Ciekaw jest tego co zaprezentuje Newey i Mercedes Lotus i Force India postawiły jak na razie na drobne modyfikacje. Całkiem możliwe, że reszta zespołów postąpi podobnie. A podczas testów zacznie się wielkie podpatrywanie i ocenianie co warto wdrożyć Trochę trudno się przyzwyczaić. Edytowane 4 Lutego 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) edit: Jerez - dzień pierwszy - relacja F1Talks.pl Obszerna galeria zdjęć z pierwszego dnia testów - Fotogalerie F1 Test Jerez (Tag 1): Neue Autos erstmals auf der Strecke Edytowane 5 Lutego 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Pierwszym kontrowersyjnym rozwiązaniem zaskoczył... Caterham. Dotyczy ono wydechu. Nie ma na razie bardziej dokładnych ze zblizeniem na sam wydech. Edytowane 6 Lutego 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Bolid zespołu Caterham już wzbudził kontrowersje - F1Talks.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Małe porównanie pokazujące ukształtowanie powierzchni bolidu w okolicy wydechu: Ciekaw jestem jak będzie wyglądał bolid Williamsa. Z jednej strony może to być zagrywka taktyczna, a z drugiej kłopoty finansowe lub opóźnienia z powodu walki do końca zeszłego sezonu. Kto wie? 19-go okaże się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 "Wylot" Hamilton'a [słaba jakość]: http-~~-//youtu.be/waLwFmZIlt4 Po: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 WTF Dziob lotusa? Zobaczcie ze jest uksztaltowane ODWROTNIE anizeli zeby osiagnac wiecej docisku. Wybrzuszenie od dolu :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) Lepsze zdjęcia wydechu Caterham'a: A co do nosa w Lotus'ie: To wygląda tak, jakby miał za zadanie "rozbijać" powietrze na boczne sekcje bolidu. W Sauberze zauważyłem coś podobnego: Edytowane 7 Lutego 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem na ile poprawia aerodynamikę taka konstrukcja tyłu, ale mi się osobiście nie podoba. W zeszłym sezonie wrażenie robił RedBull, ale to nic przy wyczynie Williamsa: Wydech Williamsa: Edytowane 19 Lutego 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Grimlock, pierwsze zdjęcie to fake. Oryginalne zdjęcie: Źródło: Formula 1 test at Circuit de Catalunya 19 February 2013 Photos (69 / 105) - Pastor Maldonado, Williams, Formula 1 test at Circuit de Catalunya 19 February 2013, Formula 1 Edytowane 19 Lutego 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Faktycznie, tym razem wrzucilem fotkę z Suttona. Z płetwą czy bez, trzeba przyznać, że FW35 ma solidnie "wysporzątany" tył: Dla porównania F138: Kanał pod nosem F138: Edytowane 19 Lutego 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Czy mi się wydaje, czy Williams korzystał dzisiaj z 3 różnych nosów? Już sobie odpowiedziałem sam - Tak, korzystali W trakcie pisania tego posta, natknąłem się na to porównanie - Formel 1 Nasen-Vergleich 2013: Nasen-Korrektur nur zum Teil geglückt - i choć ostatnie zdjęcia Williams'a są z Jerez, to dzisiaj śmigali na tym ostatnim, prócz tego właściwego i ze schodkiem. A co do F138 i tego otworu pod nosem, to przeglądając zdjęcia z dzisiejszych testów, nasunęło mi się skojarzenie z płaszczką ; ) Edit: Edytowane 20 Lutego 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Rory Byrne powraca i prowadzi prace nad Ferrari 2014!!! :D http://www.crash.net/f1/news/187701/1/rory_byrne_working_on_2014_ferrari.html F70 zostało zbudowane i zaprezentowane więc Byrne będzie mógł skupić się w pełni nad F2014 :D Edytowane 10 Marca 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Q2 i Q3 przeniesione na niedzielę na 11:00 czasu australijskiego. Szkoda, że warunki pogodowe strasznie zaciemniły formę poszczególnych zespołów. Mercedes i Ferrari tym razem wydają się porządnie przygotowane do sezonu. McLaren z problemami. RedBull jak zwykle mocny, Lotus też dobrze. Szkoda, że Williams ma niedoświadczonych kierowców - praca inżynierów idzie na marne. Edytowane 16 Marca 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 11 AUS to ktora CET :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 W Melbourne teraz jest 19:00. W Polsce 9:00. Czyżby 1:00 w nocy czasu polskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Dokladnie tak. Q2 wystartuje w niedziele (jutro) o 1:00 w nocy naszego czasu (tj za 15 godzin i 20 minut) Massa i Hamilton beda startowac w Q2 (nie widzialem ich wypdakow)? Edytowane 16 Marca 2013 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Massa skasował nos, ale po wymianie śmigał normalnie. Lewis z kolei wpadł w poślizg i dotknął prawą stroną tylnego skrzydła bandę z opon. Prawa część skrzydła odłamała się, ale samo skrzydło zachowało kształt co pozwoliło na przejechanie jeszcze kilku kółek Edytowane 16 Marca 2013 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Jak zasiadłem do oglądania to albo byłem za bardzo zaspany, żeby słyszeć, albo oni się po prostu nie przedstawili, więc kto komentuje z Borowczykiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterxx Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 czy ktos się orientuje, czy polsat puści kwalifikacje na żywo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Zagwarantować Ci nie mogę, ale obstawiam, że tak. W końcu o tej godzinie nie ma nic takiego co musi lecieć, bo wierni fani będą zawiedzeni, więc można wpakować F1. Po za tym jak nie puszczą na żywo to kiedy? Po wyścigu jest bez sensu, a im później tym mniejszą będą mieć oglądalność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 "... a Raikkonen po cichu robi swoje." :D Super, super, super :D :D :D Barwo Kimi!!! Nie mogłem sobie wyobrazić lepszego rozpoczęcia sezonu :) Felipe także super - Ferrari nareszcie jest mocne. Oby Lotus i Ferrari jak najlepiej rozwijali swoje bolidy. Obawiałem się o formę Lewis - ale zupełnie niepotrzebnie - to fighter jakich mało. Albo Hamilton jest tak wybitny, a może Mercedes przygotował świetny bolid? Nie wiem :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Najbardziej mnie cieszy postawa Felipe:) Super, że Kimi i Alonso pierwsze 2 miejsca, miłą niespodzianką było by gdyby Alonso i Kimi częściej powtarzali taki wynik. Jeśli się nie mylę to było drugie zwycięstwo Kimiego od powrotu z rajdów i w pełni mu się należało, chociaż Alonso też nieźle cisnął. Bałem się o Hamiltona i to jak sobie poradzi w Mercedesie, ale na szczęście jest ok, no i 5 miejsce nie jest złe jak na pierwszy wyścig. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...