Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam. Mam taki problem ,gdy gram w grę Far Cry 3 po boku ekranu pokazują mi się czarne paski jest to udręką dla mnie i nie umiem sobie z tym poradzić proszę o pomoc. Karta Graficzna: Asus GTS 450 (ma ok 6 miesięcy) Monitor: PHILIPS 220WS 22 cale Jak co to mam Windowsa XP Nie wiem czego to jest wina proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dałbyś zrzut ekranu jakiś. Bo nawet nie wiadomo czy to 2 grube pasy czy może 100 malutkich... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Jest to jeden gruby pasek po prawej stronie ekranu. Występuje to tylko w tej grze nie wiem czy w innych też. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Sn1PeReK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Naciśnij przycisk auto na monitorze lub wybierz taką opcję w menu monitora. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Myślałem na początku że to może wina monitora albo kabla.Ale nie wiem ... Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Sn1PeReK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Co nie wiesz? Zrobiłeś to co wyżej pisałem? Oczywiście w grze. W jakiej rozdzielczości o odświeżaniu pracujesz na pulpicie a w jakich grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Na pulpicie mam 1280 x 960 a w grach też taka ale czasami mam 1280 x 1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ło_matko. Podłącz ekran przewodem DVI<=>DVI. Ustaw pulpit w 1680x1050. Taką samą rozdzielczość ustaw w grach ewentualnie niższą z zachowaniem takich samych proporcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie mam własnie takiego przewodu łączącego monitor DVI z kartką graficzną DVI muszę kupić. Myślisz że gdy tak zrobię to problem powinien się rozwiązać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 A rozdzielczość zmieniłeś, jak Ci radził Klaus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Tak nic to nie pomogło myślę że gdy podłączę nowy kabel i ustawię 1680 x 1050 to będzie dobrze ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ustaw najpierw rozdzielczość i następnie daj "Auto". Na Analogu też musi się dobrze wyświetlać obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zrobiłem tak jak mówiłeś i problem nie ustąpił a i ten pasek to nie jest taki że jego cały czas widać tylko on wyskakuje co jakiś czas i tak mryga. Czy mogę zrobić tak że od monitora będzie przejściówka DVI taka http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-dvi-hdmi-gold-dual-link-2013-i2907129062.html ,następnie kabel HDMI i do karty graficznej znowu przejściówka ? I jeszcze jedno pytanie czy to może być wina sterownika graficznego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie ma co kombinować z dwoma przejściówkami i hdmi. DVI można na allegro kupić pewnie za parę zł. Nie wiem jednak czy nie masz uszkodzonego monitora. Możesz nagrać jakiś filmik prezentujący to miganie? Może to być też wina uszkodzonego przewodu. Masz możliwość podłączenia monitora do innego kompa, nawet laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 A twoja grafika hdmi nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Klaus nie mam za bardzo możliwości nagrania filmiku ale mogę monitor do komputera podłączyć ale nie wiem czy w innej grze będzie widoczny czarny pasek mogę podesłać inny filmik jak ktoś ma podobny problem do mnie w tej samej grze. Leon166 ma wejście hdmi. Przepraszam pomyliłem się jednak nie nadeśle tego podobnego filmu ale mogę sam nakręcić telefonem myślę że będzie dobra jakość. Jutro wstawię filmik z tym czarnym paskiem ... Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Sn1PeReK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam dziś jeszcze sprawdziłem czy to wystepuje w innych grach i owszem występuje np : Counter Strike , Minecraft też jest ten czarny pasek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Przede wszystkim zmień kabel - obojętnie, czy hdmi-DVI, czy DVI-DVI - musi być połączenie cyfrowe, ustaw też koniecznie na pulpicie w każdej możliwej grze rozdzielczość natywną dla monitora czyli 1680x1050 (przy innych monitor interpoluje obraz, co pogarsza ostrość i ogólną jakość obrazu - szkoda wzroku). Przy analogu zdarzają się błędy, sam pamiętam u siebie, jak całkowicie potrafił mi zanikać obraz, gdy łączyłem kartę poprzez przejściówkę DVI-D-Sub. Jak po tych zmianach nie będzie poprawy, to być może wina sprzętu. Czy któreś z tych sprzętów działało wcześniej dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Postaram się jak najszybciej kupić nowy kabel.Karta graficzna była niedawno wymieniana więc myślę że gdyby kabel nie pomógł to może to być wina monitora bo ma już ok 3 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Sn1PeReK, nie odpowiedziałeś na b. istotne pytanie: Czy któreś z tych sprzętów działało wcześniej dobrze? Problem występuje od zawsze? Pojawił się po zmianie karty pół roku temu, po przenoszeniu, czyszczeniu komputera, czy może tydzień temu i nie kojarzysz tego z niczym? Jeśli oczekujesz pomocy a masz zamiar współpracować w taki sposób, że będziesz wybierał sobie pytania na które odpowiadasz - kwalifikuję temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Przepraszam bardzo że nie odpowiedziałem na to pytanie problem nastąpił może miesiąc temu tak naprawdę znikąd zaczął mrugać ten czarny pasek podczas grania myślałem że to wina sterownika więc zaktualizowałem do najnowszej wersji zmieniłem rozdzielczość w grze i na pulpicie na 1280 x 1024 co nic nie pomogło zainstalowałem sterownik z płyty co też nie przyniosło żadnego rezultatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Musiałbyś podłączyć monitor do innego komputera, inny komp do innego monitora. Masz w domu inny komp? Sąsiad? kolega? Rozumiem, że problem występuje wyłącznie w grach? W windowsie, filmach jest ok? Czy problem w grach występuje od uruchomienia gry czy pojawia, nasila się po czasie grania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 I wrzuć wreszcie ten filmik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Jutro spróbuję podłączyć monitor do innego komputera.Tak mam w domu inne komputery. Tak problem występuje wyłącznie w grach.W Windowsie,filmach jest ok.Problem pojawia się podczas grania. Filmik mogę wysłać na skype albo wrzucić na youtube. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Sn1PeReK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zdecydowanie na YT. Jeśli problem pojawia się po kilku minutach gry, może grafika się przegrzewa. Podaj pełną konfigurację komputera łącze z zasilaczem (moc i marka, model), obudowa, system chłodzenia, wentylacja (możesz wrzucić zdjęcie - wskazane). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Film się już przesyła na YT jak będzie to wyśle linka.Zdjęcia podeślę za chwilę i podam specyfikacje komputera. Specyfikacja komputera : Procesor: Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz Płyta Główna: GIGABYTE GA-G31M-S2L Pamięć RAM: 2024 MB DDR2 667 MHZ Karta Graficzna: NVIDIA GeForce Asus GTS 450 (temperatura 27 stopni) Zasilacz: OCZ Core X Stream 500W Temp.bmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Z otwartą obudową problem pojawia się tak samo szybko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Tak problem pojawia się gdy włączę grę i zacznę grać, obudowę mam cały czas otwartą a temp. karty graficznej jest ok może przeczyszczę cooler od procesora i wymienię pastę termo przewodzącą bo pasta nie była dawno wymieniana myślę że komputer się nie przegrzewa. P.S Filmik się przesyła jeszcze 100 min Klaus widziałeś zrzut temperatur na zdjęciu 2 ? Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Sn1PeReK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Nie widziałem ;) ilość pobrań: 0 Nie klikam w załączniki .bmp ;) Zapisz jako jpg, będzie miał 20x mniejszy rozmiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1PeReK Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...