ae28402dk Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam, kupiłem niedawno nowego laptopa, jednak ma on system windows 8, a ja chciałbym zainstalować 7. Jednak w biosie nie ma opcji wyboru źródła bootowania-a dokładniej jest ona "zamrożona" (chciałbym z płyty, gdyż mam oryginalne). Co zrobić by włączyć bootowanie z płyty? Dodam, że naciskając esc włącza się jedynie opcja bootowania z dysku... Laptop asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Możliwe że to nowy ficzer UEFI zwany Secure Boot . Poszukaj opcji Boot Compatibility Mode i ustaw ją na Enable . Ew Boot -> UEFI boot i dajesz tam na Disable . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam, kupiłem niedawno nowego laptopa, jednak ma on system windows 8, a ja chciałbym zainstalować 7. Chcieć, nie zawsze znaczy móc.. Zacząłbym od sprawdzenia czy są w ogóle sterowniki pod win7 do tego notebooka.. zauważyłem, że niektórzy producenci nie udostępniają sterów do windowsa 7 (domyślam się że celowo..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Wlutowane pamięci, wlutowane baterie, wlutowany system... :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...