Skocz do zawartości
salomon

Jak ukryć się przed CommView...?

Rekomendowane odpowiedzi

A czego sie spodziewales na kretynskie pytanie typu "jak wysylac pakiety z sieci lokalen tak aby szly poza nia"... idio...

I niech inni wielcy i nie tak "prosci" jak ja ;) nie pisza wystarczy miec switch'e zamias hub'ow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest wyjscie zeby nikt nie wiedzial gdzie wchodzisz ;) nigdzie nie wchodz ;) ;)

ludzie czy Wy nie rozumiecie, ze takie pytania sa po prostu glupie :?: jezeli ktos sniffuje to i tak sie dowie, gdzie wchodzicie (inna sprawa, ze po co mu to :?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tunelowanie będzie niezle - ale musisz miec dostep do jakiegoś serwera - zawsze będziesz się z nim łączył - a z tamtąd pakiety będą śmigać dalej. W większości przypadków powinno też wystarczyć kożystanie z proxy - wtedy też łączysz się z jednym ip... (ale takie pakiety można podglądać więc jak ktoś będzie upidliwy to i tak wyłuska z nich to co będzie chciał)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bzdura ze switchami - ja mam switcha i all widze w commview ;) - niewprowadzac ludzi w bald niema tkaiej opcji zeby tam niebylo widac i bardzo dobrze bo lolki by korzystaly np z kazzy i nic by niebylo widac jak zrobi tunelowanie to ebdzie widac host do ktorego tuneluje i ilosc pakietow wysylanych i odbieranych - jezeli tego bedzie duzo to ebdzie tez podejzane dla admina . Niema takich opcji - na szczescie D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bzdura ze switchami - ja mam switcha i all widze w commview

Z FAQ CommView:

Q. I am connected to the LAN through a switch, and when I launch CommView, it captures only the packets sent to and from my machine. I can't see the traffic of other machines. Why is this so?

A. Unlike hubs, switches prevent promiscuous sniffing. In a switched network environment, CommView (or any other packet analyzer) is limited to capturing broadcast and multicast packets and the traffic sent or received by the PC on which CommView is running. However, most modern switches support "port mirroring", which is a feature that allows you to configure the switch to redirect the traffic that occurs on some or all ports to a designated monitoring port on the switch. By using this feature, you will able to monitor the entire LAN segment. Please refer to the documentation that comes with your switch for information on availability of this feature and configuration instructions. Various networking hardware manufacturers name this feature differently. Below is a short reference list of hardware by three major manufacturers – Cisco, 3COM, and Intel that support port mirroring.

Znaczy to tyle, że na zwykłym, tanim switchu, zwykły użytkownik (a raczej użyszkodnik :wink:) NIE ZOBACZY tego, co robią inni w lanie. Taką możliwość ma admin, który albo uruchomi ten CommView na serwerze, albo ma drogiego switcha zarządzalnego. Można ew. zastosować tzw. arp poisoning (ettercap, dsniff), ale to jest już trudniejsze do zrobienia i zarazem łatwiejsze do wykrycia :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko :) - zdecydowana przesada(widzisz duzo bo jestes widocznie wpiety do glownego switch'a). Natomiast jak wczesniej pisalem, ale nie w sposob bezposredni switche w sieci zmnijszaja mozliwosc sniffowania poniewaz jak wiadomo z zalozenia kieruja pakiet tam gdzie powinien trafic w celu "nie zasmiecenia" sieci. Ale i tak czesc pakietow moze byc podgladnieta ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko odnosnie commview za co odpowiedzialne sa porty okolo 3000 (3111,3113,3114) nazwy sa rozne m.in.

ca-crlsbd-cuda3-c5b-187.crlsca.adelphia.net

cs242196-101.houston.rr.com

CPE0080c6f1434f-CM014080209240.cpe.net.cable.rogers.com

czy to jest jakis program p2p :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko odnosnie commview za co odpowiedzialne sa porty okolo 3000 (3111,3113,3114) nazwy sa rozne m.in. 

ca-crlsbd-cuda3-c5b-187.crlsca.adelphia.net

cs242196-101.houston.rr.com

CPE0080c6f1434f-CM014080209240.cpe.net.cable.rogers.com

czy to jest jakis program p2p :?:

http://www.glossword.ru/index.php?strict=1...oth&a=srch&d=23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi