Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś mógł by mi złożyć komputer za 700-800zł do gier bo ja raczej jestem zielony w temacie i najlepiej by było jak by była możliwość pózniejszej rozbudowy i był bym wdzięczny jak by to było na jakiejś stronce gdzie bym mógł go od razu kupić :P pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsómie to jestem konsolowcem

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Najtańsza konfiguracja do gier jaka mi przychodzi do głowy to coś takiego:

http://allegro.pl/gotowy-do-pracy-dell755-2xcore-4-66ghz-windows-i2973631181.html tylko trzeba dokupić 2GB DDR2 i kartę graficzną AMD HD 7750 DDR5

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przynajmniej nie rób takich byków ortograficznych tym bardziej że komputer sam Cie poprawia ;). W takiej cenie ciężko coś złożyć może coś takiego jak polecił humanoidal, a jak chcesz nowy to trzeba dołożyć i brać coś takiego ( http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_styczen_2013_poradnik_zakupowy?page=0,3 ) Jakbyś był zainteresowany to można by trochę zjechać z tych cen i do 1100zł wyrobić się z obudową ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przynajmniej nie rób takich byków ortograficznych tym bardziej że komputer sam Cie poprawia Dołączona grafika. W takiej cenie ciężko coś złożyć może coś takiego jak polecił humanoidal, a jak chcesz nowy to trzeba dołożyć i brać coś takiego ( http://www.purepc.pl...kupowy?page=0,3 ) Jakbyś był zainteresowany to można by trochę zjechać z tych cen i do 1100zł wyrobić się z obudową Dołączona grafika

Sorry za błędy jest mi wstyd Dołączona grafika a twoja propozycja jest ineresująca ale musiał bym sie spią i nie szastać $ dzięki wielkie za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te używki są całkiem niezłe sam kilka kupiłem i sprawdzają się bardzo dobrze

przy Twoim budżecie chyba nic innego nie uda się wymyślić: ja bym tylko poszukał czegoś z DDR3 np: http://allegro.pl/le...2909437950.html i do tego http://allegro.pl/hi...2982870158.html, jak dobrze poszukasz to wyrwiesz coś z Win 7

do tego monitor '22 (1600 x 1050) +/- 300 zł

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poleciłem ci wyżej w miarę wydajny komputer, wystarczy dokupić kartę graficzną i można grać. Na GT 610 i tak sobie nie pograsz w nic ciekawego.

To co mam tera jeszcze dokupić by mi poszedł bf3?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hummanoidal

to nie ten Dołączona grafika wszak ma być na s775

to któryś ze słynnych grzejników Dołączona grafika

http://ark.intel.com...lockSpeed=3 GHz

(chociaż ten też chyba nie ... najlepiej samemu sprawdzić )

@wywar - w życiu na tym w bf3 nie pograsz - nawet na low Dołączona grafika

za to całkiem nieźle ogrzejesz pokój Dołączona grafika

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hummanoidal

to nie ten Dołączona grafika wszak ma być na s775

to któryś ze słynnych grzejników Dołączona grafika

http://ark.intel.com...lockSpeed=3 GHz

@wywar - w życiu na tym w bf3 nie pograsz - nawet na low Dołączona grafika

za to całkiem nieźle ogrzejesz pokój Dołączona grafika

Załamałem się zajebie 3 wiadra i sie popłacze jestem frajer :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wywar - Masz już tą skrzynkę u siebie, czy dopiero nabyłeś? Jest jeszcze możliwość odkręcenia tego? Jeżeli nie...

Stwierdzam to samo, co koledzy. Ewentualna 'naprawa'? Wymiana CPU na C2D, grafiki na coś innego + sprawdzenie, co to za zasilacz tam siedzi, pewnie krzak jakiś.

Genialny biznes (ironia off). Na przyszłość jeżeli nie wiesz/nie jesteś pewien - pytaj, po to tu jesteśmy ;).

Edit:

Załamałem się zajebie 3 wiadra i sie popłacze jestem frajer :(

Prawie każdemu z nas zdarzyło się popełnić jakiś błąd dot. PC. Mniejszy, większy, droższy, tańszy. Nie warto się przejmować, reszta? Spójrz wyżej.

Wiadra? Alkohol, czy może... :legal:

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaż może tak tragicznie nie jest - sprawdź sobie w CPU-Z co ci tam siedzi.

Płytka jest jakaś nowa - bo obsługuje DDR3, pewnie G41.

Tak czy inaczej polecałbym go zwrócić Dołączona grafika

Edit:

Łe to nic sie nie stało - wycofaj sie z transakcji.

w najgorszym razie dostaniesz ostrzeżenie od allego (1/3). (zwrot prowizji sprzedającego)

jeszcze kwestia monitora:

http://allegro.pl/sh...item=2968220577

na pewno chcesz 1366x768 ?

jeszcze kłamią w tytule że 19" a ma 18,5" ^^

tylko wejście VGA ..

za nie wiele więcej można mieć 20-22" fullHD

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaż może tak tragicznie nie jest - sprawdź sobie w CPU-Z co ci tam siedzi.

Płytka jest jakaś nowa - bo obsługuje DDR3, pewnie G41.

Tak czy inaczej polecałbym go zwrócić Dołączona grafika

Edit:

Łe to nic sie nie stało - wycofaj sie z transakcji.

w najgorszym razie dostaniesz ostrzeżenie od allego (1/3). (zwrot prowizji sprzedającego)

Hmm a jak to zrobić? nie wiedziałem że jest taka możliwość :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a jak to zrobić? nie wiedziałem że jest taka możliwość :0

nijak - musisz dogadać się ze sprzedającym - on wnosi o zwrot prowizji, allegro mu zwraca a tobie daje ostrzeżenie Dołączona grafika (można mieć 3, kasują się bodaj co rok)

od biedy masz też prawo zwrotu w ciągu 10dni - ale po co płacić za przesyłke jak jeszcze nie wysłane ?

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki wielkie musiałem wysłać Mail z nr kota uratowaliście mi dupsko kocham internety <3

Ale ter bede sie patrzył na monitor 14 dni aż mi przeleją siana :(

Dziękuje jeszcze raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur.. pały i tak mi wysłały ten złom :( A monitor fajny nie za duży nie za mały i obraz ok

A i ciekawi mnie bo mam widows 7 z laptopa to będe mógł go mieć zainstalowanego na 2 PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wysłali czy nie wysłali, na twoim miejscu odesłałbym to wszystko z powrotem (masz na to 10 dni) i zakupił bym to co było polecane

stracone pieniądze na wysyłkach potraktuj jako kosztowną lekcję - czego nie należy robić

co do win 7 to zależy jaką masz licencję - jak kupiłeś lapa z preinstalowanym windowsem to chyba nie ale poczytaj dobrze warunki licencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O monitor też mogłeś pytać... Za 300 zł spokojnie znalazłbyś coś z wejściem DVI.

Zastanawia mnie jedno, po co zadałeś pytania, jak i tak nie posłuchałeś rady? Jak już ci toto przyjedzie i uruchomisz daj screeny z CPUz i GPUz, to zobaczymy co w nim siedzi :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O monitor też mogłeś pytać... Za 300 zł spokojnie znalazłbyś coś z wejściem DVI.

Zastanawia mnie jedno, po co zadałeś pytania, jak i tak nie posłuchałeś rady? Jak już ci toto przyjedzie i uruchomisz daj screeny z CPUz i GPUz, to zobaczymy co w nim siedzi Dołączona grafika.

OK a czemu bo jestem dziwny zbakałem się a po trawie robię dużo rzeczy impulsywnie i bez zastanowienia :P

a czasami przekąpinóje a monitor jest ok jak na moje wymagania i kieszeń :)

i ma w planach kupić jeszcze jakiś monitor

to w tedy na pewno się was poradzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...