Kaeres Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam, Nie chcę reklamować żadnej firmy a jedynie zapytać czy firmy tego typu http://www.aid-serwis.com.pl (jeżeli mod uzna tgo za reklamę to proszę usunąć bo każdy może sobie takie coś ew. wygooglować) potrafią na prawdę zdziałać cuda ? Ostatnio zjarał mi się sprzęt: mobo, grafa i HDD. Zamiast poświęcać kupę kasy na nowy sprzęt zastanawiam się nad wysyłką do nich sprzętu do naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Cudów nie zdziałają, normalnie naprawią :D Co sprytniejsi dłubią w płytach głównych (przetwornice, gniazda itd), wymieniają chipsety...barierę stanowi jedynie cena takiej usługi, bo o ile w 2letnim laptopie warto wydać 400zł na wymianę grafiki czy chipsetu, to w stacjonarnej mobo już niebardzo. to samo tyczy się grafik, raz że chipów do tego niema, dwa- drogo. HDD raczej nie naprawia nikt, chyba że pojawia się problem po stronie elektroniki- wtedy jest to wykonalne. Badów naprawić się już nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Komp zalany sokiem. Płyta poszła, za nią grafa i HDD. Mam nadzieję, że tylko zasilania i będą w stanie coś z tego jeszcze wydobyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Jaki to konkretnie 'komp', skąd wiesz ze 'poszła płyta i grafa' ? Rozumiem ze jest to laptop :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Nie, to mój PC. Płytę już wymieniłem. Wyślę do nich tą grafę i HDD. Nowy sprzęt będzie mnie kosztował drożej niż ew. naprawa. A jak się nie da naprawić to diagnoza z wysyłką kosztuje mnie 12zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...