Skocz do zawartości
Patrycjusz

Monitor 23-24" do 800 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam monitora 23-24" do gier i internetu. Cena nie powinna przekraczać 800 PLN (lub robić to w nieznacznym stopniu). Zastanawiam się pomiędzy IIYAMA 24" E2481HS-B1, a LG IPS237L-BN. Moje pytanie brzmi: lepiej kupić o 1" mniejszego LG z matryca IPS czy iiyama na zwykłej matrycy ale z mniejszym czasem reakcji (iiyama 2ms, LG - 5ms)? Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje ciekawych monitorów.

Monitor będzie podpięty do Radeona HD6870 więc może nie posiadać złącza DVI / D-SUB. Głośniki nie są wymagane.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym tam brał IPS, ale to wszystko zależy do czego używasz tego monitora, bo jeśli czas reakcji jest dla Ciebie najważniejszy ( nie wiem, grasz w CSa czy NFS) to wtedy trzeba takie stanowisko zweryfikować. Sam mam IPS Dell 24" i nie zamieniłbym na żadnego TNa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiac sie oczywiscie warto ;d.

Po przejsciu na matryce VA od benq nie wrocilbym do TN Dołączona grafika, wiec generalnie polecam ci tego LG z tych dwoch.

juz dzisiaj pisalem komus tam do 800 czy tam 1k pln masz tak naprawde 4-5 monitorkow do wyboru:

Dell u2412m

LG IPS237L badz tanszy IPS234V

Benq Gw2460hm

AOC 2367fh

Kazdy z tych monitorow jak najbardziej nadaje sie do grania w fpsy aczkolwiek jesli twoj brat jest maniakiem fpsow do tego gra bardziej na powaznie w jakiejs lidze to moze nie byc zadowolony:D.

ja w fpsy gram na swoim benq i jestem zadowolony (chociaz trudno nie byc jak poprzednio korzystalem z matrycy TN w lapku).

Edytowane przez potteralien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi