Patrycjusz Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam Szukam monitora 23-24" do gier i internetu. Cena nie powinna przekraczać 800 PLN (lub robić to w nieznacznym stopniu). Zastanawiam się pomiędzy IIYAMA 24" E2481HS-B1, a LG IPS237L-BN. Moje pytanie brzmi: lepiej kupić o 1" mniejszego LG z matryca IPS czy iiyama na zwykłej matrycy ale z mniejszym czasem reakcji (iiyama 2ms, LG - 5ms)? Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje ciekawych monitorów. Monitor będzie podpięty do Radeona HD6870 więc może nie posiadać złącza DVI / D-SUB. Głośniki nie są wymagane. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 ja bym tam brał IPS, ale to wszystko zależy do czego używasz tego monitora, bo jeśli czas reakcji jest dla Ciebie najważniejszy ( nie wiem, grasz w CSa czy NFS) to wtedy trzeba takie stanowisko zweryfikować. Sam mam IPS Dell 24" i nie zamieniłbym na żadnego TNa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrycjusz Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2013 Monitor nie jest dla mnie tylko dla brata. Z tego co mi wiadomo gra w jakieś FPSy, minecrafta, ogląda trochę filmów i surfuje po necie. Warto w ogóle zastanawiać się nad wymienionymi przeze mnie monitorami czy szukać czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potteralien Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) zastanawiac sie oczywiscie warto ;d. Po przejsciu na matryce VA od benq nie wrocilbym do TN , wiec generalnie polecam ci tego LG z tych dwoch. juz dzisiaj pisalem komus tam do 800 czy tam 1k pln masz tak naprawde 4-5 monitorkow do wyboru: Dell u2412m LG IPS237L badz tanszy IPS234V Benq Gw2460hm AOC 2367fh Kazdy z tych monitorow jak najbardziej nadaje sie do grania w fpsy aczkolwiek jesli twoj brat jest maniakiem fpsow do tego gra bardziej na powaznie w jakiejs lidze to moze nie byc zadowolony:D. ja w fpsy gram na swoim benq i jestem zadowolony (chociaz trudno nie byc jak poprzednio korzystalem z matrycy TN w lapku). Edytowane 6 Lutego 2013 przez potteralien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Dell u2412. Masz porządny monitor o dobrych parametrach i jakości obrazu, no i z formatem 16:10, a nie 16:9 (te dodatkowe piksele w pionie są bardzo przydatne.). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...