Skocz do zawartości
finalcell

Buda Anteca

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w polsce można dostac budy anteca ale big bo chcaiłem sobie kupić tą 1080 bo na zdjęciu jak big wyglądała a nie jest nie ? bo jesli tak to polećcie coś ładnego w rossądnej cenie :D bo takto będe musiał <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> chiefteca chociaż ładne sa ale nie ma tej DW01-W szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzaleś http://www.dimm.pl ?

Tylko jesli ci chodzi o Antec Performance Plus 1080AMG to kosztuje 780 PLN...  8O

- to jest odpowiednik Chieftecowego/Chenmingoweg MIDDLE TOWERA na co wskazuja posrednio 4 zatoki 5.25

- kosztuje tyle bo ma IMO najlepszy zasialcz na rynku 430W TruePwer (najlepszy nie najwydajniejszy bo taki jest 550W TruePower) - jako jedyne zasilacze tej serii maja odrebne obwody napiecia +3.3V i +5V a przy okazji ze sa wydajne to sa cichutkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- kosztuje tyle bo ma IMO najlepszy zasialcz na rynku 430W TruePwer (najlepszy nie najwydajniejszy bo taki jest 550W TruePower) - jako jedyne zasilacze tej serii maja odrebne obwody napiecia +3.3V i +5V a przy okazji ze sa wydajne to sa cichutkie :)

a czy piszesz to na podstawie własnego doświadzcenia, czy tylko specyfikacji? interesuje mnie to, bo chce maksymalnie wyciszyć swój komp i rozważałem zakup m.in. obudowy antec wraz z zaislaczem tylko że nie true power ale z serii solution (obudowa slk 3700 amb).

a co do sklepu proline to obudowa jest tańsza... o 5 zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta akurat o 5 zł, ale to śmieszny dystrybutor, jeżeli można kupić w sklepie taniej niż u niego.

może i śmieszny, ale w końcu to dystrybutor więc ich interesuje głównie hurt i z tego co wyczytałem na ich stronach to wcale nie dziwne, że ktoś ma taniej niż oni - bo takie mają ceny hurtowe. szkoda tylko, że te różnice są takie niewielkie - szkoda nawet kasy na prąd i poszukiwanie korzystniejszej oferty w sieci... :wink:

ale nie o tym ten wątek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna gdzies w PL kupic bude 1080AMG bez zasilacza???

Pytaj, czy sprzedadzą ci bez zasiłki. Np. na www.chieftec.pl masz dowolny wybór co do tego komponentu - od bez zasiłki do 420W (choć wszystkie ceny są podane dla bud z zasilaczem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy piszesz to na podstawie własnego doświadzcenia, czy tylko specyfikacji? interesuje mnie to, bo chce maksymalnie wyciszyć swój komp i rozważałem zakup m.in. obudowy antec wraz z zaislaczem tylko że nie true power ale z serii solution (obudowa slk 3700 amb)...

co do halasu to z wlasnego odlsuchu - TruePower jest cichszy niz SL (Solution) - przynajmniej to co ja uslyszalem

co do wydajnosci to TruePower w wiekszosci testow byl wysoko klasyfikowany - klasa porownywalna do Enermaxa - ja nie mam tego zasilacza bo mam najcichszy zasilacz jaki udalo mi sie "wygrzebac" SeaSonic SS-300FS active PFC od nowosci (bez przerobek) jest cichy

standard to 1100-1200rpm a najwiecej mialem 1380rpm a ze na dodatek na razie pradowo wyrabia wiec nie zmieniam :P

poczytaj/poogladaj np to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25913 (link tam zapodany) i bedziesz mial potwierdzenie cichosci a kolega pmp troche zasilaczy przerzucil - sam mam Enlighta 250W od niego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką budę. Jest naprawdę cicha, ładna i ogólnie ODLOTOWA :D 

A tańszą możecie znaleźćhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6399

Przecież ona jest identyczna jak Chieftec Hi-Fi Black DX-01-BD. Tyle, że Chieftec (po doliczeniu zasiłki 420W i wiatraków) jest jakieś 170 zyla tańszy... I wcale nie jest złą obudową!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką budę. Jest naprawdę cicha, ładna i ogólnie ODLOTOWA :D 

A tańszą możecie znaleźćhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6399

Przecież ona jest identyczna jak Chieftec Hi-Fi Black DX-01-BD. Tyle, że Chieftec (po doliczeniu zasiłki 420W i wiatraków) jest jakieś 170 zyla tańszy... I wcale nie jest złą obudową!

ale w tym Chieftecu nie masz:

- wentylatorow w standardzie,

- filtru antykurzowego z przodu,

- dziurki w boku na wentylator,

- klapki z 2xUSB i 1xFireWire

- zasilacza klasy "lux" tylko klasy sredniej (swiatowej)

choc wiadomo ze 170zl mozna lepiej wykozystac niz na te bajery co wymienilem - np na Zalmana CNPS-7000AlCu 8) i jeszcze zostanie na piwo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mozesz podac gdzie "wygrzebales" ten zasilacz??

przyjechal sobie kiedys z Germanii z buda Chieftec - potem okazal sie za slaby do "srewera" (plyta dwuprocesorowa, 4xHDD SCSI...) wiec mam bo gostkowi zrobilo sie zal zeby wywalic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem na ile to jest "wada" tego mojego a na ile jest to cecha powtarzalna (bo mialem stycznosc tylko z moim) ale np na http://www.bit-tech.net/ i kilku innych stronach potwierdzaja ze to jedne z najcichszysz zasilaczy

ewentualnie poszukaj jakiegos sklepu wysylkowego w Germanii ktory je ma i ktory wysyla do Polski i zamow (a moze masz znajomych ktorzy jezdza po Europie niech Ci przywiaza)

ja jakbym mial kupowac to od razu sieknalbym 400W - cena Za Wielka Woda okolo 100$ - tyle ze za ta cene (+ koszty przesylki) to masz jakiegos niezlego sprzeta dostepnego u nas od reki :arrow: mozna sprawdzic organoleptycznie jego glosnosc zeby sie nie naciac :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...