finalcell Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Czy w polsce można dostac budy anteca ale big bo chcaiłem sobie kupić tą 1080 bo na zdjęciu jak big wyglądała a nie jest nie ? bo jesli tak to polećcie coś ładnego w rossądnej cenie :D bo takto będe musiał <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> chiefteca chociaż ładne sa ale nie ma tej DW01-W szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 :P wcale nie mozna dostac BigTower'ow by ANTEC z prostego powodu - ta firma takich nie robi - sa tylko odpowiadajace rozmiarom MINI i MIDDLE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigrris Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 A sprawdzaleś http://www.dimm.pl ? Tylko jesli ci chodzi o Antec Performance Plus 1080AMG to kosztuje 780 PLN... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 A sprawdzaleś http://www.dimm.pl ? Tylko jesli ci chodzi o Antec Performance Plus 1080AMG to kosztuje 780 PLN... 8O - to jest odpowiednik Chieftecowego/Chenmingoweg MIDDLE TOWERA na co wskazuja posrednio 4 zatoki 5.25 - kosztuje tyle bo ma IMO najlepszy zasialcz na rynku 430W TruePwer (najlepszy nie najwydajniejszy bo taki jest 550W TruePower) - jako jedyne zasilacze tej serii maja odrebne obwody napiecia +3.3V i +5V a przy okazji ze sa wydajne to sa cichutkie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Na www.proline.pl/shop.php są taniesze, niż u dystrybutora (dimm) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigrris Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 - kosztuje tyle bo ma IMO najlepszy zasialcz na rynku 430W TruePwer (najlepszy nie najwydajniejszy bo taki jest 550W TruePower) - jako jedyne zasilacze tej serii maja odrebne obwody napiecia +3.3V i +5V a przy okazji ze sa wydajne to sa cichutkie :) a czy piszesz to na podstawie własnego doświadzcenia, czy tylko specyfikacji? interesuje mnie to, bo chce maksymalnie wyciszyć swój komp i rozważałem zakup m.in. obudowy antec wraz z zaislaczem tylko że nie true power ale z serii solution (obudowa slk 3700 amb). a co do sklepu proline to obudowa jest tańsza... o 5 zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ta akurat o 5 zł, ale to śmieszny dystrybutor, jeżeli można kupić w sklepie taniej niż u niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 mozna gdzies w PL kupic bude 1080AMG bez zasilacza??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigrris Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ta akurat o 5 zł, ale to śmieszny dystrybutor, jeżeli można kupić w sklepie taniej niż u niego. może i śmieszny, ale w końcu to dystrybutor więc ich interesuje głównie hurt i z tego co wyczytałem na ich stronach to wcale nie dziwne, że ktoś ma taniej niż oni - bo takie mają ceny hurtowe. szkoda tylko, że te różnice są takie niewielkie - szkoda nawet kasy na prąd i poszukiwanie korzystniejszej oferty w sieci... :wink: ale nie o tym ten wątek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 mozna gdzies w PL kupic bude 1080AMG bez zasilacza??? Pytaj, czy sprzedadzą ci bez zasiłki. Np. na www.chieftec.pl masz dowolny wybór co do tego komponentu - od bez zasiłki do 420W (choć wszystkie ceny są podane dla bud z zasilaczem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a czy piszesz to na podstawie własnego doświadzcenia, czy tylko specyfikacji? interesuje mnie to, bo chce maksymalnie wyciszyć swój komp i rozważałem zakup m.in. obudowy antec wraz z zaislaczem tylko że nie true power ale z serii solution (obudowa slk 3700 amb)... co do halasu to z wlasnego odlsuchu - TruePower jest cichszy niz SL (Solution) - przynajmniej to co ja uslyszalem co do wydajnosci to TruePower w wiekszosci testow byl wysoko klasyfikowany - klasa porownywalna do Enermaxa - ja nie mam tego zasilacza bo mam najcichszy zasilacz jaki udalo mi sie "wygrzebac" SeaSonic SS-300FS active PFC od nowosci (bez przerobek) jest cichy standard to 1100-1200rpm a najwiecej mialem 1380rpm a ze na dodatek na razie pradowo wyrabia wiec nie zmieniam :P poczytaj/poogladaj np to http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25913 (link tam zapodany) i bedziesz mial potwierdzenie cichosci a kolega pmp troche zasilaczy przerzucil - sam mam Enlighta 250W od niego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam taką budę. Jest naprawdę cicha, ładna i ogólnie ODLOTOWA :D A tańszą możecie znaleźć http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6399 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam taką budę. Jest naprawdę cicha, ładna i ogólnie ODLOTOWA :D A tańszą możecie znaleźćhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6399 Przecież ona jest identyczna jak Chieftec Hi-Fi Black DX-01-BD. Tyle, że Chieftec (po doliczeniu zasiłki 420W i wiatraków) jest jakieś 170 zyla tańszy... I wcale nie jest złą obudową! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Mam taką budę. Jest naprawdę cicha, ładna i ogólnie ODLOTOWA :D A tańszą możecie znaleźćhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6399 Przecież ona jest identyczna jak Chieftec Hi-Fi Black DX-01-BD. Tyle, że Chieftec (po doliczeniu zasiłki 420W i wiatraków) jest jakieś 170 zyla tańszy... I wcale nie jest złą obudową! ale w tym Chieftecu nie masz: - wentylatorow w standardzie, - filtru antykurzowego z przodu, - dziurki w boku na wentylator, - klapki z 2xUSB i 1xFireWire - zasilacza klasy "lux" tylko klasy sredniej (swiatowej) choc wiadomo ze 170zl mozna lepiej wykozystac niz na te bajery co wymienilem - np na Zalmana CNPS-7000AlCu 8) i jeszcze zostanie na piwo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigrris Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ...mam najcichszy zasilacz jaki udalo mi sie "wygrzebac" SeaSonic SS-300FS active PFC a mozesz podac gdzie "wygrzebales" ten zasilacz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 a mozesz podac gdzie "wygrzebales" ten zasilacz?? przyjechal sobie kiedys z Germanii z buda Chieftec - potem okazal sie za slaby do "srewera" (plyta dwuprocesorowa, 4xHDD SCSI...) wiec mam bo gostkowi zrobilo sie zal zeby wywalic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigrris Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 przyjechal sobie kiedys z Germanii z buda Chieftec no tak... no tak... pozostaje mi zaczaic sie gdzies na granicy i czekac - moze akurat sobie bedzie jechal... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 nie wiem na ile to jest "wada" tego mojego a na ile jest to cecha powtarzalna (bo mialem stycznosc tylko z moim) ale np na http://www.bit-tech.net/ i kilku innych stronach potwierdzaja ze to jedne z najcichszysz zasilaczy ewentualnie poszukaj jakiegos sklepu wysylkowego w Germanii ktory je ma i ktory wysyla do Polski i zamow (a moze masz znajomych ktorzy jezdza po Europie niech Ci przywiaza) ja jakbym mial kupowac to od razu sieknalbym 400W - cena Za Wielka Woda okolo 100$ - tyle ze za ta cene (+ koszty przesylki) to masz jakiegos niezlego sprzeta dostepnego u nas od reki :arrow: mozna sprawdzic organoleptycznie jego glosnosc zeby sie nie naciac :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...