Lipny Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Witam! Od ok 2 tygodzni z moich głosników dochodzą dziwne dźwięki. Dzwięki te są na tyle głośne że moge je bez problemów usłyszeć przy głośnikach ustawionych na standartową dla mnie głośność i są coraz głośniejsze. Jeszcze w maju nic takiego nie słyszałem. Dzwieki te zmieniają swoją charakterystyką gdy ruszam myszką("pyrkanie" czy bzyczenie o duzej częstotliwości, coś podobnego do odglosu lecącego szerszenia). Gdy przewijam okno przegladarki odgłos przypomina szuranie ręką po umytym szkle. Gdy na ekranie nic się nie dzieje słychac albo "pyrkanie" albo szum, a czasami i to i to. Dodatkowo gdy ruszam myszką mój świecący coolermaster(podłączony do zasilacza) leciutko blednie, gdy odzywa się HDD wentyl blednie już bardzo wyrażnie. Czy to oznaki umierającego zasilacza? Moj zasilacz to 235W codgen albo modcom(musiałbym sprawdzić bo juz nie pamiętam). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 kurde mam to samo ale slyszalne jest jak bardziej podglosze. nie mam pojecia dlaczeg tak sie dzieje wyglada na to ze mysz emituje jakies zaklocenie ale nie mam drugiej mychy zeby to sprawdzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Czy ta myszka jest bezprzewodowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Moja myszka jest zwykla z kabelkiem i na kulke. Ta sama od 3 lat. Nigdy nie bylo z nia klopotow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Można spróbować wyłączyć wejście na mikrofon w karcie dźwiękowej. Panel sterownaia-> multimedia-> tam gdzie jest nagrywanie to wyciszamy suwakiem w dół albo w regulacji głośności w windowsie wyciszamy microhone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Mam sb64 pci i to samo tylko że mysz jest radiowa (A4Tech Libero RF225), spróbuj ustawić procek, fsb na normalne parametry, tak aby pci było standardowe 33.3 i wtedy sprawdź czy też słyszysz. U mnie przy pci 41.5 trzaski pojawiały się często ale po ustawieniu magistrali 133 (pci 33.3) nie pojawiają się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Ani wylaczenie nagrywania, ani ustawienie proca na default nic nie dalo... Dodatkowo dzisiaj bez przyczyny zawiesil mi sie komp przez co uszkodzeniu ulegl plik himem.sys i musialem go wymienic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Też miałem podobne problemy. Szczególnie wku..rzające w DeluxeSkiJump ;). Na pocieszenie podam, że mój kumpel słyczy w głośnikach... świst cd-romu. :) (nie zmyślam!!!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 A co myślicie o tym że każde podłączenie obojętnie jakiej karty dźwiękowej Creativa(czy SB128 czy Audigy) kabelkiem audio do CD romu powoduje mi duży szum w głośnikach. U mojego kolegi tak samo. Dlatego ja mam odłączony ten kabelek od karty. I tak płytCD na kompie nie słucham, wystarczą mi mp3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Dobrze, że nie trzeba dysku pod kartę bezpośrednio podłączać:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 ja mialem tak na starym kompie. pojawilo sie to pod koniec jego uzytkowania kiedy juz mialem plany co do nowego nabytku. niechcacy znalazlem rozwiazanie... nie udalo mi sie znalezc przyczyny ale podejrzewam ze cos stalo sie z kablem CD<->karta dzwiekowa bo te objawy pojawily sie po odlaczeniu i podlaczeniu cd-romu :) . pozbycie sie objawow - jeszcze lepiej... raz bawilem sie Regulacja gloscnosci w windzie i zauwazylem ze jak wycisze dzwiek z cd to te dzwieki ustaja. moj cdrom i tak byl stary i mial problemy z czytaniem wszystkiego wiec odlaczylem kabel i po klopocie bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 jak kabel od cd do karty dźw. szedł za blisko przewodów od zasilacza to u mnie się tak działo. wyrzuciłem kabel i jest w porządku. ale system typu Me, Xp czy 2000 nie potrzebuje kabla sygnał i tak jest przesyłany cyfrowo szeroką taśmą ( jest taka opcja włącz dźwiek cyfrowy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 jest ale w nowszych napedach tylko ;) . moj samsung 24x 5 letni prawie nie ma cyfrowego dzwieku. peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Odlaczylem kabel od karty dzwiekowej i problem znikl. Ale ja akurat czesto sluczam muzy z CD wiec to rozwiazanie na krotka mete... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 a ja mialem takie problemy w starym kompie przez ostatni tydzien zywotu zasilacza gdy mi wystrzelily kondensatory. lepiej sprawdz czy ci nie wybrzuszylo kondensatorow w PSU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Ja niemam wogule CD-ROMU i tez taki sam dzwiek slysze ???? strasznie denerwujacy odglos tak samo przy przewijaniu okna bo podczas grania wszystko OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Odlaczylem kabel od karty dzwiekowej i problem znikl. Ale ja akurat czesto sluczam muzy z CD wiec to rozwiazanie na krotka mete... :(Zainstaluj więc win XP, który do słuchania muzyki z cd nie wymaga tego kabla :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Odlaczylem kabel od karty dzwiekowej i problem znikl. Ale ja akurat czesto sluczam muzy z CD wiec to rozwiazanie na krotka mete... :(Zainstaluj więc win XP, który do słuchania muzyki z cd nie wymaga tego kabla :DIMHO to nie chodzi o system operacyjny ale o sam CR-ROM,a dokladnie czy obsluguje on cyfrowy dziwek czy tylko analogowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Można jeszcze spróbować oszukiwać- ekranuj kabelek (owiń go folią aluminiową) i podłącz ten ekran do masy kompa - może wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...