thepilator Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam!! Mam boxowe chłodzenie w pc i strasznie mnie denerwuje jego hałaśliwość. Moge wydać do 250zł za coś co będzie proste w montażu dla laika i jak najcichsze (ile trzeba wydać żeby komputer był niesłyszalny?) Procesor: Athlon II X4 620 Processor, 2611 MHz Płyta: MSI gf615M-P33 Obudowa: MiniATX zasilacz: 430W jakiś no name (powinienem go też wymienić?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Nie napisałeś praktycznie nic o obudowie, a to dość istotne w kwestii doboru coolera CPU, głównie wymiar od procesora do ściany bocznej obudowy. Montażem akurat w przypadku AMD bum się nie martwił bo mają uniwersalną zapinkę, i nic nie trzeba kombinować. Za duża pewnie nie jest, więc zmieścisz tam chłodzenia z wentylatorem 92mm lub horyzontalne. Zastanawiał bym się nad którymiś z tych: Towery: Wentylator 92mm - SilentiumPC Spartan PRO Wentylator 120mm - SilentiumPC Fortis (ale ten może nie wejść) Horyzontalne: Antec Kuhler Shelf Noctua NH-L12 (ale wg mnie nie warto pakować tyle kasy) Zasilacz warto wymienić, jak nie chcesz ryzykować sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...