scorpionandre Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Od wczoraj mam problem. Rano gdy włączyłem komputer wszystko chodziło normalnie lecz gdy wróciłem popołudniu po włączeniu komputera nic nie pojawiało się na monitorze, lecz sam monitor działał ponieważ po wciśnięciu przycisku na monitorze pojawiało się menu. Próbowałem włączać komputer kilka razy po długich przerwach w czasie. Dziś rano gdy włączyłem komputer było to samo, lecz wieczorem gdy poczytałem trochę o takich sytuacjach na forach, zmieniłem kabel sygnałowy na kabel z innego monitora i po włączeniu komputera sytuacja powtórzyła się, lecz z zasilacza poczułem bardzo nie miły, mdlący smród, czyli po prostu się spalił, co mam w takiej sytuacji zrobić, prosił bym o rady i w sprawie zasilacza i w sprawie problemu z monitorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 Spalony zasilacz trzeba wymienić na nowy, najlepiej "markowy". Na początek, jeśli masz możliwość, pożycz od kogoś zasilacz, możliwe, że pociągnął ze sobą inne podzespoły. Jeśli problemy sprawiał zasilacz to monitor może być sprawny. Podaj model tego zasilacza, jak był z tych "lepszych" to może reszta sprzętu przeżyła. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 J.w. najpierw lepiej spradzić sprzęt z normalnym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionandre Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Okej, zasilacz jest już sprawny, ale problem z obrazem pojawia się nadal. Włączam komputer, przez chwilę pojawia się pulpit, lecz później obraz znika i pojawia się komunikat o sprawdzeniu kabla syngałowego, to samo dzieje się w trybie awaryjnym. Zmiana kabla sygnałowego i monitora nic nie daje. Edytowane 1 Lutego 2013 przez scorpionandre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Podaj pełną specyfikację komputera to po pierwsze. Najlepiej gdybyś spróbował odpalić jakiś system livecd z płyty np knoppix i zobaczył jak działa. Może wina leży w systemie/sterownikach, ale najpierw może wejdź do biosu i po prostu zostaw go na chwile zobaczymy czy się wyłączy monitor jeśli nie to wydaje mi się, że właśnie w sterach może być problem Edytowane 1 Lutego 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...