mazur30 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam, po kilku latach postanowiłem zmodernizować komputer.Komputer słuszy mi przedewszystkim do grania.Chciałbym stopniowa wymieniać cześci.Obecna konfiguracja to: Prosesor phenom II x3 710( chłodzony mugenem nie krecony nie znam sie na tym) Płyta główna asrock 780gxh Pamieci 2x2gb goodram Karta garficzna radeon HD4850 Zasilasz Corsair CMPSU-400CXEU - 400W Dysk twardy samsung 500gb Na początku chciałbym zmienić płytę i pamięci i procesor.Chciałbym pozostać przy prockach z rodziny amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Po pierwsze budżet Chciałbym pozostać przy prockach z rodziny amd. A napisałeś, że chciałeś zmodernizować komputer... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Chodziło mi o to ze części chcę wymieniać stopniowo nie wszystko na raz a przejscie na intele mi to uniemożliwia.Wstępnie mam do wydania 1000zł Edytowane 2 Lutego 2013 przez mazur30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 To wystarcza na 4GB ramu ddr3, Znośne mobo na B75 oraz i5 3470 lub 3330. Pooglądaj testy procesorów w sieci sam oceń jak to ma się do procesorów AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Widziałem test ale myślałem żeby kupić jakaś lepsze mobo na am3+ zostawić moze tego procka a kupić jakaś lepsza karte kraficzna a pozniej zmienić procka na lepszego.Chciałbym spróbować podkręcić tego procka co mam ale kompletnie się na tym nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 A jaki to ma sens? Na lepsze mobo wywali 400zł a nic na tym nie zyskasz. Poza tym jeśli chcesz kręcić to kręć, jak nie masaz takiego zamiaru, bierz i5 3470 + B75. Twoja płyta umożliwia zarówno OC jak i ewentualne odblokowanie czwartego rdzenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Ja bym kupil tylko 7850 + oc procka a reszte kasy odlozyl. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Edytowane 2 Lutego 2013 przez kaijitsu 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 A czy zasilasz wytrzyma?Jest ktoś na forum kto pomógłby mi podkręcić tego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Da rade. Przeczytaj poradniki na temat podkrecania na portalu oraz na google. My możemy jedynie pomóc CI podkręcić ale watpie aby ktoś Cie tu uczył podstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba83bb Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Witam, po kilku latach postanowiłem zmodernizować komputer.Komputer słuszy mi przedewszystkim do grania.Chciałbym stopniowa wymieniać cześci.Obecna konfiguracja to: Prosesor phenom II x3 710( chłodzony mugenem nie krecony nie znam sie na tym) Płyta główna asrock 780gxh Pamieci 2x2gb goodram Karta garficzna radeon HD4850 Zasilasz Corsair CMPSU-400CXEU - 400W Dysk twardy samsung 500gb Na początku chciałbym zmienić płytę i pamięci i procesor.Chciałbym pozostać przy prockach z rodziny amd. Przecież to jest dobra płyta, nawet z oc nie ma problemu Ja bym na Twoim miejscu kupił np. phenoma x4 965 be 3.4ghz i podkręcił (3 rdzenie to już trochę za mało do dzisiejszych gier, robiłem z ciekawości test poprzez wyłączenie jednego rdzenia w swoim procesorze i puszczałem re5 benchmark edition, na 3 rdzeniach 54fps, na 4 85,5, wydajność systemu) Masz już chłodzenie więc ta kwestia odpada, 4ghz w zasięgu ręki lub więcej. Do tego karta graficzna hd7770 lub gtx 650ti lub hd7850 i masz bardzo fajny sprzęt, jeśli na moim wszystko śmiga to co będzie na tym:) Ewentualnie jeśli ma być po kosztach to tylko oc obecnego x3 ile się da i jakaś karta typu hd6850, hd7770. Edytowane 6 Lutego 2013 przez Kuba83bb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wht Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Możesz też spróbować odblokować czwarty rdzeń w tym co masz, ja tak zrobiłem, wszystko śmiga kilka lat bez żadnego zająknięcia. Dorzuciłem minimalne OC i ciut lepszą kartę (6850) Większość gier działa ok (gram w 1280x1024). Ew. dorzuć trochę ramu w ramach tych pieniędzy, które chcesz przeznaczyć na modernizację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Procka obecnie podkreciłem na 3,2ghz, płyta ma opcje automatycznego podkręcania(4 rdzen nie działa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Procesora nie podkręca się poprzez automaty. Przeczytaj poradniki i zrób to ręcznie, 3.4-3.5GHz powinien zrobić z palcem w nosie. Wyżej to już bywa rożnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...