emilmaj Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam, mam wielka prosbe czytelnikow forum , bo zdaje sobie sprawe , ze wielu z Was jest fachowcami entuzjastami i napewno cos podpowiecie. Posiadam plyte glowna adus m5a97 r2.0 procesor fx 8320, ram DDR3 16 GB 1866MHZ DUAL GEIL EVO LEGGERA 9-10-9-28 i tu sie pojawia problem w nowym biosie graficznym asusa uefi czy jakos tak, tak duzo ustawien w nastawach taimingow pamieci, ze osobiscie sam nie wiem do czego sluza, system dosmyslnie wykrywa ram jako 1600 czy mozecie podpowiedziec co i jak ustawic aby dzislalo wszystko jak nalezy, a i jeszcze jedno pytanie mam w tej konfiguracji dysk wd red 2tb , podczas pracy systemu pojawiaja sie takie jakby mikro przyciecia, czy mikro zamrozenia systemu, w czym moze byc problem w dysku w plycie czy w nastawieniach bios ? Dzieki za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Jeśli jesteś w oknie ez mode to przechodzisz na advanced (przycisk exit i tam można wybrać). Zakładka AI Tweaker, niżej, w memory frequency ustawiasz 1866MHz, potem jeszcze niżej na dram timing control i ustawiasz od góry - 9,10,9,28, resztę możesz zostawić na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilmaj Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Jeśli jesteś w oknie ez mode to przechodzisz na advanced (przycisk exit i tam można wybrać). Zakładka AI Tweaker, niżej, w memory frequency ustawiasz 1866MHz, potem jeszcze niżej na dram timing control i ustawiasz od góry - 9,10,9,28, resztę możesz zostawić na auto. Ja sie wieczorem dzisiaj postaram do ciebie na prv odezwac jeszcze w tej sprawie mozesz ewentualnie podac do siebie gg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...