jarekxzz Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Mam taki dziwny problem z laptopem (Asus K50AF), mianowicie podczas odtwarzania filmów, czy muzyki, mam wrażenie jakby komputer "nie wyrabiał" i wszystkie wysokie tony są trochę zniekształcane, a w filmach słychać takie trochę trzeszczenie w głośnikach (niezależnie czy laptopowych czy podłączonych). Jak podłączam jakieś urządzenie pod usb to ten windowsowy dźwięk jest jakby puszczony w spowolnionym tempie (W zasadzie wszystkie windowsowe dźwięki "trzeszczą/charczą"). Do tego czasem wszystko spowalnia, nawet kursor myszki bardzo powoli się przesuwa, ale to przechodzi. O co może chodzić? Myślałem że może procesor się przegrzewa, ale ściągnąłem PCFan i chyba wszystko jest ok, ale nie znam się za bardzo na tych sprawach. Ma ktoś jakiś pomysł? Albo jak mogę dokładniej zdiagnozować czy wszystko jest ok? Screen z PCFan - http://i45.tinypic.com/wl7h55.jpg Screen z Everesta (pamięci) - http://i47.tinypic.com/2sb7ck1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Ściągnij OCCT i włącz test. sprawdź temperatury podczas obciązenia. Kiedy ostatnio był format? może jakiś syf, wirus? Skanowałeś dysk antyvirusem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Zrobiłem test w OCCT i tak to wygląda (szczerze mi te wykresy nic nie mówią ;) ) wirusów żadnych nie ma, czyściłem dysk CClenearem, system niedawno był postawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Jaki masz system operacyjny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 XP SP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Sprawdź w menadżerze urządzeń czy dysk nie pracuje w trybie pio. Jeśli tak, odinstaluj kontroler i uruchom ponownie komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 A jak to zrobić? ;) nie widzę tego w menadżerze urządzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Następnym razem użyj google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Pomocniczy Kanał IDE pracuje w trybie PIO. Mam go odinstalować i uruchomić ponownie komputer? Nic się nie stanie z dyskiem? Zadaję takie pytania bo nie miałem nigdy z tym do czynienia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Dokładnie ta, nic się nie stanie. Po ponownym uruchomieniu sam się ponownie zainstaluje i powinien być w trybie UDMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Cóż, ponownie uruchomić już sie nie chce. Przy ekranie ładowania windowsa wywala bluescreena i komputer od razu uruchamia się ponownie. Chyba padł system, podobna sytuacja miała miejsce jakieś 3 tygodnie temu i musiałem zawieźć go do serwisu, chyba teraz też muszę to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Próbowałeś włączyć Windowsa w trybie awaryjnym? F8 przy starcie -> Tryb awaryjny. @Tapatalk Edytowane 4 Lutego 2013 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Też się nie dało. Laptop już został zawieziony do serwisu, temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...