Grze82 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Mam pytanie w obecnym laptopie Asus K50AB zepsuł się mostek południowy koszt naprawy 500 zl dużo i nie warto inwestować, wiec wpadłem na pomysł kupic uszkodzony inny model np.K51A brak dysku, zbita matryca za około 100zl i po przekładać bebechy. Jest taka możliwość?? obudowy i rozmiar laptopa ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Raczej nie południowy, tylko północny, na tej platformie AMD czesto pada. 500zł to troche dużo :P Wykonalne jest to conajmniej 100zł taniej. Jeżeli w tym K51A płyta jest sprawna, to poprzekładaj matrycę, dysk,pamieci ze swojego i działaj. Płyty z K51 do K50 nie założysz, bo są inne. Obydwa laptopy są 15.6" więc matryca powinna pasować. Problem może się pojawic w zależności od wersji laptopa - K50 i K51 były zarówno z matrycą LED jak i CCFL. Problem pojawi się jeżeli w jednym będzie inna, a w drugim inna. Zamiast matrycy CCFL da się założyć matrycę LED - wystarczy dokupic ospowiednią tasiemke dostępną na alle drogo. W drugą strone nie da rady (albo nie znalazłem takich wynalazków - poza wymiana tasmy matrycy w laptopie na taką z CCFL, o ile wystepuje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...