Mar0_ Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam. Szukam dobrego monitora głównie do gier (FPS) do 1000zł, 22-24 cale, full hd, 1920-1020 etc. Jeśli konieczne to dołożę trochę kasy. Najważniejszą cechą nowego, przyszłego monitora ma być niska jasność! (Smużenie, dobre kolory itp domyślam się że za te pieniądze będą dobre). Zamówiłem niedawno jakiegoś benq LED 23 cale za jakieś 500zł i nie można było go normalnie używać ponieważ tak raził w oczy, nawet po bardzo dużym przyciemnieniu. Nie jestem bardzo wybredny. Nie zależy mi na dobrych kontach widzenia bo to bez sensu. Jakby miał 60+ Hz to dobrze :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar0_ Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Nie zależy mi na dobrych kontach widzenia bo to bez sensu. Z tymi kątami to jest tak, że przy patrzeniu na wprost na TN są inne barwy na dole ekranu, a inne na górze - obnaża ten efekt pomarańczowy kolor wyświetlony na całym ekranie (który na TN wygląda jak gradient). Tak że to nie jest tak że jak siedzisz na wprost to kąty nie mają znaczenia. Edytowane 6 Lutego 2013 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potteralien Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 prosze kilka monitorow w cenie do 1k wybierz sobie ( IPSy swieca mocniej niz te na VA - czyt ten benq ktory wymienilem): LG IPS237L - ips Benq GW2460HM - va DELL U2412M lub Dell U2412HM - ipsy jak masz za duzo kaski to kup Eizo Fortis FS2333 - na ipsie aczkolwiek jest to najlepszy z monitorkow ktore wymienilem 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastablasta Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 prosze kilka monitorow w cenie do 1k wybierz sobie ( IPSy swieca mocniej niz te na VA - czyt ten benq ktory wymienilem): LG IPS237L - ips Benq GW2460HM - va DELL U2412M lub Dell U2412HM - ipsy jak masz za duzo kaski to kup Eizo Fortis FS2333 - na ipsie aczkolwiek jest to najlepszy z monitorkow ktore wymienilem Nie Fortis tylko FORIS ;) Używam monitora już ponad dwa miesiące i jestem bardzo zadowolony :) Dla mnie zaimplementowanie procesora graficznego w monitorze to genialne posunięcie EIZO. Zobaczcie sami: W tej chwili nie wyobrażam sobie grania bez funkcji SMART. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...