Adasi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem czy dobry dział wybrałem, ale wydawał się najopodowiedniejszy. Posiadam następujące graty 2x Intel D525MW (jeden na starszym biosie, drugi na najnowszym) 2x Dyski SATA (oba nówki, jeden Seagate, drugi Samsuing) 2x zasilacz ATX 2x SODIMM DDR3 (jedna kość GoodRAM 2GB chyba 1000, druga jakiś noname 1GB 1333) Jakbym nie wachlował tymi podzespołami, to zawsze ale to zawsze jest ten sam problem. Prawie za każdym razem komp nie odpala od pierwszego wciśnięcia guzika tylko mam czarny ekran, monitor nie reaguje. Wyłączam guzikiem, od razu włączam i działa (czasem za drugim, czasem za piątym razem). Podejrzewałem pamięć, ale memtest nie zgłasza żadnych błędów. Komputer jak już się włączy to działa raczej stabilnie (do tej pory raz miał niekontrolowany reset). Nic nie pika, nic nie miga, w głośnikach też cisza. Jakieś pomysły? Edytowane 4 Lutego 2013 przez Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 A jak przełożysz tylko zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 To samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 Czyli ustaliłeś, że problem dotyczy płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 No ale bez jaj, że dwie sztuki funkiel nówki z dwóch źródeł są uwalone. To musiałby być mega cud... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 No fakt ;) Zrozumiałem, że jeden zastaw działa ok a drugi świruje. Nie wyszły do tego nowsze biosy? Czym to zasilasz? Zasilacze są nowe czy jakieś szroty? Ostatni bios jest z 15 stycznia 2013. Spróbuj zaktualizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) W jednej zostawiłem specjalne stary bios. W drugiej mam najnowszy jaki był dostępny, wlasnie ze stycznia. Zasilacze jakieś zwykłe (wcześnie jeden z nich bez problemu zasilał q9550 na p5k), jezscze spróbuję mojego antec'a podłączyć. Edytowane 4 Lutego 2013 przez Adasi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...