adashi Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Między G3258 a 4670K w przypadku Skyrim w 1440p nie ma w praktyce widocznej różnicy (w testach ilości klatek to zapewne by jakaś była, ja piszę o praktycznym komforcie grania). Tak więc wersja z "tylko WoT" jest co najmniej lekko wyolbrzymiona. :-) W W2 jest widoczna różnica, ale nie jakaś powalająca. Na pewno nie jest to 30 kl/s czy 20 kl/s.. Jest jasne, że w przypadku W3 będzie gorzej. Pytanie na ile. W najgorszym razie przy okazji przesiadek na Broadwelle będzie trzeba odkupić jakieś stare 4670/90K. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 No to sobie zobacz jak ta dwurdzeniowa popierdułka radzi sobie w W2: http://www.purepc.pl/procesory/jaki_procesor_kupic_wielki_test_100_procesorow_intel_i_amd?page=0,24 To jest procek stricte for fun, do zabaw w OC, a nie do grania w dzisiejszych czasach. Procek stricte for fun, a podajesz wyniki na def, po oc zyskuje prawie 40%. Co nie zmienia faktu, że nowe gry go zarzynają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) "Wyprowadzę Cię ponownie z błędu, tam każdy ogrywał różnego builda, jedni mieli odpaloną wersją w ultra, inni domieszkę średnich i wysokich. A CO NAJWAŻNIEJSZE - tam nie każdy PC miał takie same bebechy. " - czyli wychodzi ze mialem racje i rozne redakcje mialy rozne PC z innymi ustawieniami. Jednak nawet Ci co mieli ultra narzekali na... trawe :P Edytowane 2 Lutego 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 "Wyprowadzę Cię ponownie z błędu, tam każdy ogrywał różnego builda, jedni mieli odpaloną wersją w ultra, inni domieszkę średnich i wysokich. A CO NAJWAŻNIEJSZE - tam nie każdy PC miał takie same bebechy. " - zyli wychodzi ze mailem racje i rozne redakcje mialy rozne PC z innymi ustawieniami. Jednak nawet Ci co mieli ultra narzekali na... trawe :P Pewnie za słabo kopała;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Ja się zastanawiam w jakiej jakości pociągnie Wieśka 3 Radeon 390X. Gierka zapowiada się przednio, myślę, że będzie sporo lepsza niż DA: Inquisition. Edytowane 12 Lutego 2015 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooralesko Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 A mnie bardziej interesuje wydajność r9 390, która powinna być znacznie tańsza od topowego modelu. Zresztą ja kupię taką kartę, która zapewni przyjemną rozgrywkę w full hd, max ustawieniach i 50-60fps. I oby r9 390 był taką kartą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Troszkę nowego gameplay, jakość video słaba: Edytowane 4 Marca 2015 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kristina_as_Triss_from_Witcher_3_at_Igromir_2013.jpg :blurp: Nie zapomnijcie też o Cyberpunk 2077 Edytowane 4 Marca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Gdzieś na granicy wyczuwalności drąży mnie lęk że po premierze i pierwszym istotnym patchu będę musiał pogodzić się z faktem - kupno SSD pod W3 aby FullHD na 970 z lekki OC nie rwał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Mam dojście do gościa, który to testuje i mówi, że lepiej żeby gra za szybko nie wychodziła tyle jest bugów i kłopotów z wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Nie no aż tak nie może być... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Może, może, nie wykluczone, że będzie kolejna obsuwa albo łatanie już wydanej gry jak będzie ciśnienie na dotrzymanie terminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Może, może, nie wykluczone, że będzie kolejna obsuwa albo łatanie już wydanej gry jak będzie ciśnienie na dotrzymanie terminu. Day1 patch słabo brzmi. Obsuwa pod łatkę DX12 w<span style='color: red;'>[ciach!]</span>iłaby wielu ale mieliby czas. Albo mi się zdaje albo od czasów Keplera nie było tyle tytułów które po wielkiej pompie potrzebowały przesunięcia daty wydania... Więcej kasy pod stołem lata czy co? Early acces + Kickstarter robi dołki tytułom AAA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Czemu patch day 1 słabo brzmi? Na pewno lepiej niż kolejna obsuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Czemu patch day 1 słabo brzmi? Na pewno lepiej niż kolejna obsuwa.Bo zazwyczaj patch "day 1" nie naprawia wszystkiego i jest robiony na szybko, żeby zdążyć na ten "day 1". IMHO lepiej jak będzie kolejna obsuwa i dostaniemy produkt mega-hiper-duper dopieszczony niż kulanie się od patcha do patcha po premierze. "When It's Done" to wbrew pozorom dobre motto dla twórców których na to stać... (nie wiem czy Redów stać ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Kolejna obsuwa to moim zdaniem będzie już porażką, to nie Rockstar. Day1 pozwala na pracowanie wtedy gdy gra już jest w tłoczniach, nie widzę nic złego w tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Opóźnienia zazwyczaj pomagają na jakość choć nie zawsze :) 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Kolejna obsuwa to moim zdaniem będzie już porażką, to nie Rockstar.Dziwnie definiujesz porażkę. Zawsze bierz pod uwagę, że to zazwyczaj nie Ci którzy odpowiadają za techniczną cześć gry ustalają premierę... Day1 pozwala na pracowanie wtedy gdy gra już jest w tłoczniach, nie widzę nic złego w tym.Tylko to jest kolejny Deadline, trzeba się spieszyć, a jak się nie uda to day 1 patch może wiele nie pomóc i zostajesz z nieużywalnym produktem na rynku. Nie wszyscy mają cierpliwość i polecą zwroty + zła reputacja + słaba sprzedaż na początku (gdzie zazwyczaj jest największa) itd. Opóźnienia zazwyczaj pomagają na jakość choć nie zawsze :)Wszystko zależy od powodu opóźnienia. Jeżeli opóźniasz bo wyłapujesz bugi, wprowadzasz sensowne optymalizację itp. to jakość wzrasta i wszyscy są happy. Jeżeli opóźniasz bo postanowiłeś zmienić silnik gry, założenia, assety i wszystko inne (hi Duke!) to w zasadzie możesz po prostu powiedzieć, że robisz od nowa i zajmie to tyle co stworzenie nowej gry. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Latwo wszytkim mowic aby wydali. Jak beda babole to zacznie sie placz, ze wydali niedorobiony produkt. Hipokryzja ludzka nie zna granic. Dla mnie to lepiej jak przesuna premiere (najlepiej aby byla po sesji :) ) Co do R* to oni maja wywalone na PC, wiec nie porownujmy tego gnoju z CDPR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Niech wyjdzie. I tak kupię EE jak potanieje [; [ot] (...) Co do R* to oni maja wywalone na PC, wiec nie porownujmy tego gnoju z CDPR. Dziwisz się? 4 konfiguracje na krzyż czyli można robić dużą kasę bez gimnastykowania się z kompatybilnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 Dzieci... przestańcie ślinić się.. będzie, będziecie zachwyceni. Dlaczego? Bo to Polacy, My, Nasi zrobili a pokazali jak się robi porządne RPG. Dla mnie Baldur's Gate rządzi... i gdyby Wieśka w tej kanwie wydali al'a Pillar of Eternity... ło.... :zonk: Owszem, 3D fajne, ale podejrzewam, że większość z Was Wieśka 1 lepiej wspomina ze względów fabuły i o wiele większego czasu spędzonego z nim. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2015 I o wiele bardziej spieprzonego sterowania... Lepiej wspominam dwójkę którą ostatnio chciałem odpalić. Nie udało się i porzuciłem chęć pogoni za Triss i ucieczki przed Dzikim Gonem. Aha - sorry, miałem w biblioteczce całą sagę. Przy niej przetrąciłem hektolitry kawy i kilogramy czekolady mlecznej Wedla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 To raczej wersja na XOne. Prezentuje się tak sobie. I do tego ten FPS. Nie wiem czy to kwestia filmika czy faktycznie tyle FPS wyciąga. Ale wygląda mi to na okolice 20-22 klatek na sekundę. Coś czuje że wersja PC będzie naprawdę killerem jeśli chodzi o wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Gameplay w lepszej jakości. 1,1GB. Unboxing - The Witcher: Wild Hunt Collector’s Edition on Xbox One Edytowane 8 Marca 2015 przez andrew777 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 To raczej wersja na XOne. Prezentuje się tak sobie. I do tego ten FPS. Nie wiem czy to kwestia filmika czy faktycznie tyle FPS wyciąga. Ale wygląda mi to na okolice 20-22 klatek na sekundę. Coś czuje że wersja PC będzie naprawdę killerem jeśli chodzi o wymagania. To jest na PC, ustawienia wysokie (nie najwyzsze). Ktorys z developerow potwierdzil to na Tweecie. Obejrzalem ten gameplay offline 1,1GB i jest tam troche lepsza jakosc niz na youtubie ale i tak grafika bez szalu wg mnie. Do tego kupe bledow graficznych (glownie przeswitujace tekstury itp). Te gre ratuje tylko klimat, sam wiedzmin i jego wiedzminskie teksty. Bo graficznie to jaj nie urwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Te gre ratuje tylko klimat, sam wiedzmin i jego wiedzminskie teksty. Bo graficznie to jaj nie urwie. Skąd ty możesz wiedzieć co ją ratuje a co nie? Grałeś już? Tylko grafika się liczy? Wiedźmin to przede wszystkim ciekawa fabuła, postacie, wybory itd. Poza tym gra wygląda bardzo dobrze, trzeba też pamiętać, że to jest open world. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Te gre ratuje tylko klimat, sam wiedzmin i jego wiedzminskie teksty. Bo graficznie to jaj nie urwie. Przepraszam, ale podaj mi grę co ci graficznie jaja urwała i nie krzyczy przy okazji "zmień kartę na high-end" lub komponuj SLI, Crossfire w czasie jak wyszła. Baldur's Gate,Diablo, Starcraft, Dishonored i wiele innych też jaj nie urywało, a należą do czołówki najlepszych gier. Dla mnie gra to najpierw klimat, fabuła, grywalność, pomysł na grę.. oprawa graficzna jest na końcu i owszem nie ignoruję ją, ale na pewno nie powiem, że Wiesiek ma/będzie miał przeciętną oprawę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Grafika i tak wyglada b. dobrze, wiec nie wiem czego co niektorzy oczekuja. Fotorealistycznej grafiki? Wyjdzcie na dwor, a nie bedziecie potrzebowali nawet karty graficznej do tej oszalamiajacej grafiki. Ale coz gimbusiarnia oraz jej pochodne i tak musza plakac bo wymagania za duze, bo grafika za slaba. Chyba wiekszosc zapomina ze to rpg a nie strzelanki itp, gdzie grafika przewaznie przyciaga uwage. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Pewnie liczyli na grafikę z demo wersji :P oraz filmików .. a potem łapkują, bo im wypowiedzi nie pasują, jak ktoś ma inny pogląd, haha. Większość ludzi grający w jedynkę, stawiają ją znaaaacznie wyżej fabularnie i rozrywkowo niż dwójkę, no ale z koniem kopać się nie należy. Dla mnie osobiście Baldury, Torment i podobne znacznie bardziej mnie wciągnęły niż te hiper 3Dmaxy, w które również gram i nie powiem, niektóre są dobre, ale to nie to. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...