Orgiusz Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 A z ktorej konsoli to screen? Bo napewno nie z PC. Nawet jak to jest xone to wygląda słabo. Chociaż dużo gier na pojedynczych screenach prezentuje poziom poniżej średniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Totalny minimal w ustawieniach, widocznie zapewnili możliwość ucięcia wszystkiego dla tych inteligentów co będą chcieli na Gf210 odpalać bo w gazetce MM pisało że do gier. Ale czy to źle? Skoro mowa o grze w której przecież w/g 99% zainteresowanych liczy się historia a nie grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) grafika na miarę Gothica 2 :) bo w 3jce była już ładnijsza ;) Tak, zdecydowanie, myślę że nawet Morrowind wyglądał lepiej, z resztą poniższe są na to niezbitym dowodem: Edytowane 12 Maja 2015 przez thuGG 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Pojawiają się pierwsze recenzje, na neogafie updatowany jest post z listą: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1044844 Edytowane 12 Maja 2015 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 GameTrailers 9.8, Gamespot 10, IGN 9.3, Eurogamer 10, Kotaku - YES. Taki GameSpot przyznał dopiero swoją 9 dyszke w historii. Oczywiście u nas marudza bardziej Gram czy GOL 8.5. Czekam jeszcze na Polygon. No i tydzien na swoją kopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Kurde mam grafę z minimalnych, czekam na porównanie różnicy grafiki, bo chyba skuszę się na upa grafy - tak trochę planowałem. Znowu mam 3 lata gwarancji bo stara umarła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 po takich ocenach trolom i haterom musialy zmieknac fujarki ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 po takich ocenach trolom i haterom musialy zmieknac fujarki ;p Hejterzy dopiero będą ciągnąć smarkając pod nosem że ich moby biją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Gol na ps4 testował zamiast się cieszyc ze ta giera w ogóle ruszyła na tym zlomie to oni jeszcze marudza co za frajerzy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 cdp.pl od wczoraj szykuje paczki. Ciekawe czy w paczkomatach faktycznie po północy gry będą czekały na właścicieli. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Gorsza wersja gry;) Te są mniejsze, nie mam dostepu do wiekszej rozdziałki,sorry:i gify na koniec: Całkiem ładna ta gra na PS4. Dodatkowo to open world, nawet mimo ze nie taki 100%. Jeszcze jeden gif. Czy to aby na pewno ps4 :hmmm: Edytowane 13 Maja 2015 przez DarthStan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) dostałem mejla ze można już pobierać - to i zacząłem [26GB] gog galaxy Edytowane 13 Maja 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Wschód słońca: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 https://www.youtube.com/watch?t=11&v=_XXOofl2cXE Tylko Ziemia Niczyja tak naprawdę. Bez Wysp Skellige. Osobiście obejrzałem tylko wjazdy do Oxenfurtu i Novigradu. Starczyło. jeszcze 6 dni. :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 Hmm czy jeśli zamówiłem wersje kolekcjonerską w pudełku to mogę jakoś wcześniej gre pobrać? Z GOG czy skądś? Bo napędu nie mam więc i tak będę ściągał i tak:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Napisz do CDP bo szczerze nie wiem. Chyba nie, bo to tylko wersje GOG i Steam. My kodów nie mamy. GTA:SA - 36 km/sqRDR - ~ 41 km/sqGTAV - 81 km/sqFar cry 4 - 46 km/sqSkyrim - 37 km/sqWitcher 3 - 136 km/sq + 4-6 additional regions whose size are unknown. Z GAFA A macie jeszcze coś od wuja: Edytowane 13 Maja 2015 przez DarthStan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 pojawiają się pogłoski że W3 bedzie graficznie wyglądał na PC tak jak na konsolach ??? podobno zjechali z grafiką by konsolowcy nie płakali [czyt MS i sony posmarowały żeby grafa za ładna na pc nie była i konsolowcy nie mieli "bulu doopy"] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Nie będzie, będzie lepiej, za to prawdą jest, że przez to, ze konsole maja na pokładzie lapka za 1500zł, gra wygląda nie tak jak w 2013 a no jak widać, trochę gorzej. Na konkurencyjnym serwisie z PC w nazwie jest o tym artykuł. Chociażby dlatego: Jakiś nowy filmik: https://www.youtube.com/watch?v=KNVOTMx9oyA Edytowane 13 Maja 2015 przez DarthStan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 kurde aż porobię screeny ze swojego PS4 czy faktycznie gra będzie tak fatalnie wyglądać jak wy tu wszyscy sugerujecie... BTW. CDP już rozsyła maile, że zamówienia są gotowe do wysyłania. W końcu porządna firma, a nie jak Empik, który wysłał mi pre-order Dragon Age 5 dni po premierze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, ale mam nadzieję, że inPost nie da ciała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) pojawiają się pogłoski że W3 bedzie graficznie wyglądał na PC tak jak na konsolach ??? podobno zjechali z grafiką by konsolowcy nie płakali [czyt MS i sony posmarowały żeby grafa za ładna na pc nie była i konsolowcy nie mieli "bulu doopy"] Dokładnie tak jest, tłumaczą to tym że jak pokazywali grę w 2013 roku to nie wiedzieli jaka będzie specyfikacja "next-genów" i prezentacja była ta na komputerze. Potem po premierze ps4 i xone uznali ze nie mogli robić grafiki na 3 osobne systemy z powodu braku czasu i wyrównali grafikę w dół, tekstury i wszystko inne jest takie samo. 2013 was a tough time for CD Projekt RED simply because we were trying to create an entire bulk of the game on the older DirectX 9 renderer that we had in place for The Witcher 2. Most of the assets were created during the time we were creating our DX11 solution render pipeline to bring the next-generation experience to everyone. A lot of the footage including the debut gameplay trailer was done when the consoles were not even out and we only had an idea of the specifications of the system. This landed itself into problem territory when we realized the next-generation systems could not simply meet our graphical output to the desirable level of quality that we needed. There were several options: build three different builds or consolidate to the nearest denominator, which is what we did. We took the specifications of the lowest performing throughput system which I don’t care to mention here at all to avoid that discussion, and worked our way up from there. As almost a 250 man team, we sequentially had to take out/turn down a lot of features not just from our NVIDIA GameWorks pipeline but our normal game solution scripts as well – these include the following: Level of horizon detail (essentially the draw distance had to be completely tuned down to tax the consoles less) Volume based translucency Ambient occlusion and foliage density / tree count Flexible water simulation / tessellation we resorted to a (script texture effect similar to most games than physical based simulation) Ground/building tessellation Forward lit soft particles (this is the fire, smoke, fog that you would encounter while going through thick terrain into open space) Real-time reflections in the water are completely off and replaced with a cheaper render solution estimator (this is a primary reason blood splatter was also removed from water) We just did not have the manpower, budget or the console power to produce the vision we intended before the consoles were released to create a more visually stunning game of higher fidelity like 2013 assets. The PCs themselves had more than enough power to achieve this vision, almost certainly. But working on the game across 3 platforms did not make it feasible to keep features included that could potentially break the game as we kept building around it. All the 2013 trailers were actually in-game footage (not prerendered or vertical slices) but essentially just not an entirely finished world running on a high-end PC at the time. Tutaj galeria dla porównania (wersja PS4): http://polygamia.pl/Polygamia/51,96455,17905381.html?i=0&bo=1#TRNajCzytSST Nie mówię że gra jest brzydka, ale nich mi jeszcze ktoś powie że konsole nas nie ograniczają :banana: Edytowane 14 Maja 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Zawsze mogą po premierze pracować nad łatką dla PC, żeby poprawić grafę, skoro nie meli czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Żeby Wieśka opier***** graficznie :P Wysłano z mojej Moto G 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 To po co było kilkukrotne przesuwanie? Aby dodać poziom graficzny adekwatny do mocy konsol... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Poczekałbym na wersje PC z oceną grafiki, w końcu co mozna osiągnąć na lapku za 1500zł, nie? ;) http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=91805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 zrezygnowałem z zamówienia w muve na rzecz cdp bo obiecywali po północy 19 odbiór z paczkomatu oraz steelbooka. nr paczki nadany od dwóch dni ale jeszcze nie wysłali... zaczynam poddawać się hajpowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Ale dostawy po północy mogą być pewni ci, którzy zamowili i oplacili preorder chyba do 11.05 do godz. 20. http://pomoc.cdp.pl/hc/pl/articles/203795208-Przedsprzeda%C5%BC-gry-Wied%C5%BAmin-3-Dziki-Gon-w-dniu-11-05-2015-Realizacja-zam%C3%B3wienia-krok-po-kroku Inna ciekawa opcja: http://www.witchersite.pl/component/content/article/26-news-wiedzmin-3/1222-wiedzmin-3-nowy-teaser-i-nocna-premiera.html Taptaptap Mlais M52 Edytowane 14 Maja 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Ale dostawy po północy mogą być pewni ci, którzy zamowili i oplacili preorder chyba do 11.05 do godz. 20. zamówiłem ją w tym terminie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Coś wiadomo, o której godzinie będzie można pykać? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) wychodzi na to że od 00:00 19.05.2015r. -> http://store.steampowered.com/app/292030/ Edytowane 14 Maja 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...