ath Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja mam zapisy gry w chmurze, bo wieśka 2 mam na steam i co teraz? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 a mój Wiesiek czeka sobie w paczkomacie, sms przyszedł kilka min. po 23 jak obiecywali, ale pojadę sobie spokojnie po robocie odebrać bo jutro mam wolne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja mam zapisy gry w chmurze, bo wieśka 2 mam na steam i co teraz? :> W katalogu Steam jest podkatalog userdata. Dalej poszukaj katalogu o nr 20920 i już znajdziesz. Niemniej jednak skopiowanie do katalogu w Dokumentach sprawia, że przy tworzeniu nowej gry savy z W2 są wykrywane i można wybrać, ale od razu wyskakuje błąd, że się nie da zaimportować. http://gamegpu.ru/rpg/rollevye/the-witcher-3-wild-hunt-test-gpu.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja mam zapisy gry w chmurze, bo wieśka 2 mam na steam i co teraz? :> Spróbuj tego: http://www.polygon.com/2015/5/18/8622791/witcher-3-import-steam-save Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Blee i tak nie mam zainstalowanej teraz 2ki także raczej nie chce mi się w to bawić. Szkoda, że nie poszli po rozum do głowy i zapisy nie zasysają się bezpośrednio z chmury, skoro obydwie części mam na steam. Nie ma co tracić czasu, wracam do gry. Na r9 290 chodzi elegancko, na drugim kompie z gtx770 już gorzej, trzeba trochę pozjeżdżać z detalami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Dużo było pytań pod koniec prologu? Nawet jak nie masz W2 to katalog i sejwy powinny być w tym katalogu. Edytowane 19 Maja 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 No tak, tylko w2 przechodziłem kilka platform wstecz. :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 No tak, tylko w2 przechodziłem kilka platform wstecz. :wink2: i za każdym razem przeinstalowujesz system i nie robisz kopi najważniejszych katalogów? przecież to podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Mój katalog Steam pamięta 3 platformy wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Nigdy wiecej zamowien "przedpremierowych" w neo24 - status paczki: Nadawca poinformował nas, że przygotował paczkę do nadania. Podróż paczki jeszcze się nie rozpoczęła. A druga smutna sprawa- te kilka testow wydajnosci ktore pojawily sie w necie nie uwzględniają karty R9 270X - a patrzac na wyniki lepszych kart podejrzewam ze jednak ustawienia HIGH mogą byc dla niej zbyt wymagajace :( czy ktos na takiej karcie juz uruchamial? Edytowane 19 Maja 2015 przez cochin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 No wiesz jak ostatnio przechodziłem z ssd na raida ssd to wolałem postawić swieży system niż bawić się w klony. Mam tak mało programów, że całość zamyka się w granicach godziny, tragedii nie ma. Poza tym czy savy to podstawowe katalogi? Mam w zasadzie wszystkie gry na steam a tam jest chmura także się tym nie przejmuję. :> No i jak pisałem jest to kwestia ponownego zainstalowania w2 ze steam tylko nie chce mi się w to bawić. Radier - przy łączu, gdzie ściągam 50gb/h serio nie chce mi się już bawić w jakieś kopiowanie katalogów. :wink2: Bardziej chodzi mi o fakt, że gra nie może sobie zassać savów z chmury tylko potrzebuje je mieć fizycznie na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 @cochin Na 270X pewnie na Medium się skończy. Ale w rozgrywce ponoć różnice w stosunku do Uber nie są duże. http://obywatelhd.pl/index.php/2015/05/19/wiedzmin-3-dziki-gon-porownanie-grafiki-wersji-pc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja wczoraj odpaliłem na chwilę, żeby ogarnąć ustawienia graficzne i wychodzi na to, że lepiej jak mam vsync + lock na 30fps, niż niezalokowane +40 fps. Płynniej to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Podobno wiesiek chodzi znacznie lepiej na serii 7XX po wylaczeniu teselacji, ktos to moze testowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja wczoraj odpaliłem na chwilę, żeby ogarnąć ustawienia graficzne i wychodzi na to, że lepiej jak mam vsync + lock na 30fps, niż niezalokowane +40 fps. Płynniej to działa. Gra jest płynna na tych 30 fps? Sam nie wiem, czy lepiej opcje high i 60 klatek, czy uber + włosy i 30 klatek. Siedzę w robocie i nie mam jak przetestować, a gra wzywa i wzywa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja osobiście wolę 60fps i zjechać z ustawieniami niż lepszą grafę, którą psuje 30fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Gra jest płynna na tych 30 fps? Sam nie wiem, czy lepiej opcje high i 60 klatek, czy uber + włosy i 30 klatek. Siedzę w robocie i nie mam jak przetestować, a gra wzywa i wzywa :) Gra chodzi na 30 klatkach jak to na 30 klatkach, ale z vsync, wygląda to płynniej niż na 40-50 klatkach bo tu występuje jakiś stuttering. Więc mam wybór, jechać z detalami i próbować zalockować 60fps, albo wymaksić i mieć 30, mi wystarcza to drugie. Edytowane 19 Maja 2015 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Podobno wiesiek chodzi znacznie lepiej na serii 7XX po wylaczeniu teselacji, ktos to moze testowal? Jak to wyłączyć? W ustawieniach jest tylko ten hairworks. Tutaj 960 > 780 :) http://www.pcgameshardware.de/The-Witcher-3-PC-237266/Specials/Grafikkarten-Benchmarks-1159196/ Edytowane 19 Maja 2015 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Lol, ustawiłem suwaki na high, ssao i hw off, aby mieć 60fps na 970gtx tak jak w teście na ppc. Dalej miałem wrażenie, że nie jest 60fps, dopiero wyłączenie VSync zmieniło diametralnie percepcje płynności. Mam wrażenie, że nawet z włączonym VSync obraz rwie... Spróbujcie wyłączyć imho różnica ogromna. Spróbuje w sterach wymusić adaptive. Edytowane 19 Maja 2015 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Jak to wyłączyć? W ustawieniach jest tylko ten hairworks. Tutaj 960 > 780 :) http://www.pcgameshardware.de/The-Witcher-3-PC-237266/Specials/Grafikkarten-Benchmarks-1159196/ Nie znalazłem nigdzie opisu jak to wylaczyc, z artykulu nvidii mozna wywnioskowac ze teselacja wystepuje w hairworks, jakosci terenu i jakosci wody, wiec zakladam ze wylaczenie hairworks i ustawienie tych opcji na medium/high(?) powinno wylaczyc teselacje. Najlepiej byloby wiedziec ktore ustawienia w pliku rendering.ini sa bezposrednio powiazane z teselacja. Edytowane 19 Maja 2015 przez Pwael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Nie znalazłem nigdzie opisu jak to wylaczyc, z artykulu nvidii mozna wywnioskowac ze teselacja wystepuje w hairworks, jakosci terenu i jakosci wody, wiec zakladam ze wylaczenie hairworks i ustawienie tych opcji na medium/high(?) powinno wylaczyc teselacje. Najlepiej byloby wiedziec ktore ustawienia w pliku rendering.ini sa bezposrednio powiazane z teselacja. a tutaj patrzyłeś http://www.geforce.com/whats-new/guides/the-witcher-3-wild-hunt-graphics-performance-and-tweaking-guide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Aha i co do powyższego tweaking guide, to zrobiłem większość tego tweakingu i w tutorialu w zależności jak obracałem kamerę, to pojawiała się i znikała roślinność, głównie kwiaty. Więc chyba wycofam zmiany dla roślinności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 W ogóle strasznie obciąża gpu ta gra, ciągle praktycznie max load z vsync. Widać ledwo daje radę na takich ustawieniach u mnie 780 (1250 rdzeń). Cpu się nudzi, przynajmniej na początku gry, pewnie w tym mieście będzie większe zużycie. Generalnie optymalizacja przynajmniej pod keplera kiepsko. Biorąc pod uwagę jak gra działa vs jak wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) przecież to wina sterowników a nie gry. nv ma w [gluteus maximus] keplera teraz liczy się tylko maxwell. wyjdzie nowe będą mieli w [gluteus maximus] obecne karty i tak w kółko żeby tylko chajc od ciebie wyciągnąć. Edytowane 19 Maja 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) czyli wyglada na to, ze musze sie zaopatrzyc w ps4... bo upgrade kompa jest bez sensu - laptop daje rade w 100% Edytowane 19 Maja 2015 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 czyli wyglada na to, ze musze sie zaopatrzyc w ps4... bo upgrade kompa jest bez sensu - laptop daje rade w 100% chyba w pasjansie. laptop żeby mieć przyzwoitą kartę graficzną i procka np 980M do tego jakiegoś tam 4860hq musisz wydać 7,5k. taka sama skrzynka to koszt 2k i to na używkach z allegro. i gdzie tu sprawiedliwość - w cenę nie wliczam monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 moja laptop wystarcza mi i do pracy i do rozrywki, niestety wieska nie udzwignie, dlatego trzeba za 1600 kupic ps4 z gra 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KageYoshi Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Kurde a tu znowu tak jak w przypadku GTA zamiast cieszyć się grą, fabułą, questami nad którymi tak ludzie pracowali gadka o FPS przez pierwsze 2 strony po premierze :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 No niestety, najpierw trzeba to jakoś poustawiać, żeby potem przyjemnie grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...