ath Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 ZlyDzien, mimo downgrade gra dalej wygląda fenomenalnie także w ogóle zapomniałem o tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Znacie jakiś sposób na szybką regeneracje życia? bo ciągle mam dosłownie 5-10 % szkoda ze medytacja nie odnawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Medytacja odnawia życie ale tylko na dwóch pierwszych poziomach trudności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooralesko Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj pograłem kilka godzin i jest całkiem nieźle. Grę uruchomiłem w 1600-900 w maksymalnych detalach (Bez bluru podczas obracania kamery). Najniższy zanotowany fps to 40kl/s a animacja działała w przedziale 40-60 kl/s. Nie podoba mi się natomiast paleta kolorów, która nijak nie da się naprawić poprzez zmianę w ustawieniach TV. Ponadto kolory roślinności są pastelowe bardzo podobne do tego co widzieliśmy w Oblivionie. Brakuje samocieniowania oraz tekstury się świecą zbyt mocno w dzień wyglądając bardzo nienaturalnie. UI robione ewidentnie pod pada. Na nim bardzo wygodne, a na klawie i myszce nie do końca. Podsumowując - dobrze, że nie dałem się ponieść emocjom i nie zamieniłem mojego SLI na GTX 980 z dużą dopłatą dla samego wiesia bo nie było takiej potrzeby. GPU zmienię jak będzie wychodził Fallout 4 (Oby Bethesda podczas E3 zapowiedziała premierę na koniec tego roku). Edytowane 23 Maja 2015 przez Gooralesko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 zmianę palety masz bodaj stronę wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) xbox one kupiony, wiesiek się ściąga sprzedam x360slim +40 gier :) Edytowane 23 Maja 2015 przez grzechuk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Zapalmy świeczkę dla kolegi ['] 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 ta, wpisujcie też miasta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phx1990 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Nie wiem czy było, ale wrzucam poradnik jak zedytować Wieśka Trzeciego żeby wyglądał dużo ładniej http://www.gry-online.pl/s043.asp?id=13706243 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 A to widzieliście? 2013 2014 2015 Czy ten ostatni obraz to jest gra na max na PC? Nie gram w wieska ale w sieci jest glosno o downgrade i te screeny wszedzie sie pojawiaja. W3 trafia do jednego wora z Watch Dogs i Colonial Marines, az przykro patrzeć że tak pocieli a gra dalej slabo dziala :/ Juz nawet nie wspominam o zwykłym oszukiwaniu. Od razu wiadomo czemu nie było recenzji wersji PC tylko same konsole gdzie wiadomo ze grafika bedzie po wuju. To sa screeny linkowane w artykule na glownej stronie Eurogamer.net, obojetnie czy prawdziwe czy nie internet znalazl sobie kolejna ofiare. Mnie to właśnie boli. Gra owszem jest spoko. Jednak nie powtórzy się sytuacja z Wieśka 2, kiedy to grę z 2011 roku przechodziłem ponownie z miesiąc temu (na Uber), zachwycając się grafiką. Wiem prawa rynku itd. Gdyby nie konsole to nie mieli by tyle kasy na grę itd. Jednak skoro osiągnięto już taki efekt jak na prezentowanym z 2013, to nie można było tego zostawić jako opcję przyszłościową? Dokładnie tak zrobili z Wieśkiem 2. Przecież w dniu premiery W2, tryb Uber mordował dostępne wtedy maszyny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 W2 nie miał wcale jakiejś opcji przyszłościowej, która by polepszała grafę. Tryb Uber mordował, bo był to jakiś mega tryb AA, reszta grafy zostawała taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 W bialej wsi (prolog) na dole mapy nieopodal miejsca mocy jest kapliczka i oznaczenie, ze ludzie wroca tam jak wybije potwory. Tyle ze oprocz niedzwiedzia nieopodal nic wiecej nie widze. Sprawdzalem kilka por dnia i nadal pusto. Ktos to wykonal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Tak, miałem podobnie, wróciłem tam kiedy indziej i kręciły się potwory. Edytowane 23 Maja 2015 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Komus udalo sie uratowac tego handlarza w Velen zamknietego w klatce? (na poludnie od 1 wioski) Podobno klucz leci z przywodcy bandytow, zabilem wszystkich w okolicy i klucza nie ma. Bug? 2000 post :zonk: Edytowane 23 Maja 2015 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Witam, gram już kilka h w Wieśka. Na sprzęcie z sygnaturki, grafa podkręcona prawie 1,4GHz/6GHz z modem 66,5W daje radę otrzymać 30-45fps w FHD na wysokich detalach(bez bluru przy obrocie, bez włosów i bez hbao). Dla mnie jest to świetna optymalizacja. Co do CPU - G3258@4,3GHz daje radę w zupełności - sporadycznie, raz lub dwa razy na godzine mam 2-3 sekundowy freez - widzę wtedy w riva statystykach 100% na obydwu rdzeniach. Podczas normalnego działania mam około 70-80% obciążenia procka. Poza tym płynność świetna, nic nie szarpie, żadnych dropów poniżej 30fps. Interfejs typowo pod pada i czasami denerwuje. Wracam do grania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Komus udalo sie uratowac tego handlarza w Velen zamknietego w klatce? (na poludnie od 1 wioski) Podobno klucz leci z przywodcy bandytow, zabilem wszystkich w okolicy i klucza nie ma. Bug? 2000 post :zonk: Miałem tak samo. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Faktycznie, jakoś to dali radę pooptymalizować. U mnie na G3258 + R9 290 także trzyma się stale powyżej 30 fps na wysokich, na 1440p, choć w przyszłym tygodniu muszę poczytać co tam warto bardziej szczegółowo pozmieniać w tych ini, bo nic nie zmieniałem poza tym co można w menu gry ustawiać bezpośrednio. Ja przy szybkim obracaniu się miałem utraty płynności, ale może to dlatego, że nie wyłączyłem tej opcji blur? Freezów typu sekunda to raczej żadnych nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Zauważyłem, że freezy pojawiły się po zmianie z średnich na wysokie. Na średnich nie występowały wcale, możliwe że powodjue je jakaś opcja. Będe miał chęć to też pogrzebie w tym ini ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Komus udalo sie uratowac tego handlarza w Velen zamknietego w klatce? (na poludnie od 1 wioski) Podobno klucz leci z przywodcy bandytow, zabilem wszystkich w okolicy i klucza nie ma. Bug? 2000 post :zonk: Udało się, udało :) Wyrżnąłem wszystkich w pień, na końcu herszta (wytatuowany bydlak z "siekierko" czy jak się ta broń nazywa) i po obszukaniu go dostałem klucz do klatki :) Handlarz wymruczał w ramach podzięki, że ma stragan na północ (albo południe) od wioski i że handluje tylko z wojskowymi, ale dla Wieśka zrobi wyjątek ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 - czy da się zwiększyć czcionkę w menu i napisy? na TV 37" nic nie widzę :) Da sie - kup 50" 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Kurdę, ilość zleceń, zadań pobocznych i innych dodatkowych mini questów skutecznie przedłuża rozgrywkę i odciąga od głównego wątku ;-) Jeżeli tak wygląda cała gra, to 100h nie wystarczy na ogarnięcie całości :)Póki co, największy ubaw miałem w jakieś wiosce, jak jedna baba narzekała, że koty jej zeszczały pościel, a druga na to, że ma natłuc szkła, wsadzić je w pasztetową i dać im zeżreć, co by zdechły :D Nie wspomniała tylko, że zdechną w boleściach :DZa teksty gra dostaje ode mnie 12/10, reszta później, jak ogarnę całość, ale chyba będzie dyszka, mimo zamieszania z nie do końca taką oprawą jakby sobie co niektórzy życzyli i małymi babolami typu koń blokujący się na kamieniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Dla mnie mistrzostwem świata jest gra w gwinta:] Spędzam przy tym więcej czasu niż przy samej grze:P Ale tak jak wspomniano wcześniej, ilośc i jakoś questów pobocznych, zleceń na potwory, poszukiwań, po prostu przytłacza.. Mam przegrane 25h i nie wierze że w 150h uda mi się gre skończyć. Gram lata lata całe ale wiem że żadna gra RPG w życiu mnie tak nie wciągnęła jak Wiesiek 3:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Heh, 150h? Ja już widzę, że to będzie bardziej coś w stylu 500h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) wczoraj ogarnąłem prawie cały prolog, została mi walka z gryfem - gra jest ZAJEBISTA, dużo lepsza niż DA gelalta robię na lekkozbrojnego, szybkiego maga ze znakami, jak w każdej poprzedniej części olewam alchemię. moje ulubione znaki to tarcza i zauroczenie - aard jest mocno znerfiony wydaje mi się, a igni nigdy nie lubiłem btw pad od x1 jest zajebisty, wibruje jakby w polowie Edytowane 24 Maja 2015 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Warto krazyc po calej okolicy, bo sporo npc siedzi gdzies po krzakach ;) Troche bym sie doczepil tego, ze miala byc jedna wielka mapa podzielona na skelige i reszte, a wychodzi na to ze mapa podzielona jest jeszcze na poszczegolne obszary jak Velen, Bialy Sad itd. Chyba ze pozniej jest to zniesione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KageYoshi Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Gra ktoś na padzie z X360? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Ja i pewnie wielu innych:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 ja i pewnie wielu innych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Ja tez na padzie smigam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Jak to jest z tymi zadaniami z tablic, bo nieraz jak biorę zadania to pojawią się na ekranie nowe zadanie itp a nieraz nić się nie pojawią, to znaczy że te zadania niektóre to są te znaki zapytania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...