adashi Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Mnie wisi Bastion (KM) oraz Na Skróty (z poszukiwań), no i Wilkołak (mam wersję gogową, a nie steamową) ale to wielu ludziom zawisa. Natomiast nie wiem czy nie jestem jedyną osobą na świecie, której zawisła misja w Białym Sadzie dotycząca złapania uciekającego konia i pogadania z żołnierzem (Wierny przyjaciel). :-) Po obiedzie sobie sprawdzę czy to 1.08_1 coś mi z tego naprawi. No i proszę, wprawdzie 1.08_1 żadnego questa mi nie naprawił, ale zmniejszył te dramatyczne dropy, sytuacja jest nadal znacznie gorsza niż na 1.06 ale granie znowu stało się możliwe w miarę komfortowo, szkoda, że już skończyłem, choć w takim razie może się jeszcze skuszę na kilka partyjek gwinta. Coś takiego, poszwędałem się trochę po zamku w KM i znalazłem sobie nowe zadanie Wiedźmińska kuźnia lev 30- ciekawe ile tego jeszcze mnie ominęło przy tym pierwszym przejściu. Bo na przykład nazbierałem jakieś setki gwoździ podobno potrzebnych do jakiegoś zadania, a w żadnym zadaniu ich nie użyłem, nie miałem też niczego z Podejrzanymi Typami w Novigradzie. A'propos: nie natknął się może ktoś na respawnującego się leszego? Chyba nieopatrznie sprzedałem mutagen z niego przed zrobieniem odwaru i nie chce mi się teraz szukać komu to sprzedałem. Zwykły leszy respawnuje się w Velen w połowie drogi między drogowskazami Chata zielarza oraz Zniszczona rezydencja Aeramasa, ale z niego niestety nie wypada mutagen. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Zrobiłem Bastion bez problemów :) Pochowałeś tam ducha małego Wiedźminka ? No i wcześniej z kagankiem od Keiry musisz obejść całe wnętrze Bastionu, żeby się filmiki ze szkolenia pokazały. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Pochowałem, spaliłem Igni, a quest dalej mi wisi, choć wszystko na zielono i nie ma nic na liście do zrobienia. A GPS nadal prowadzi do miejsca gdzie pochowałem te kości - ale tam jest teraz pusto. A drugi raz kości z góry też wziąć się nie dają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 No to kolejny bug w grze. Za to mam dla Ciebie Leszego :) Idę sobie przez KM i nagle Leszy z Wilkami. Nigdy go tam nie widzialem. Na fotce miejsce na mapce i sam bochater :P I jest jeszcze jedna misja na KM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Efekt cieplarniany mam zrobiony, dzięki za leszego, może on mutagen da. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Na fotce jest mutagen Leszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Odwiedziłem sobie tę wysepkę w Velen, na której rośnie mandragora. Jak na początku gry byli tam ludzie wewnątrz tekstur i w powietrzu, tak po 8 patchach nadal są. :) Ich jest tam więcej, tu widać tylko głowę koło Wiedźmina oraz kapelusz przed drzewem po prawej, ale ich tam jest więcej tylko ledwo co wystają z trawy. Konie trzygłowe także nadal się generują, a tu teraz priorytetem będą na pewno płatne dodatki a nie poprawa baboli. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Jak ja sie ciesze że gre ograłem do patcha bodajze 1.05:] Bodajze tylko 1 quest mi się nie zaliczył a cała reszta przeszła bez problemu. Teraz sobie poczekam aż wyjdą oba dodatki, wyjdzie jeszcze 100 patchy i będzie można w spokoju zagrać raz jeszcze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Odwiedziłem sobie tę wysepkę w Velen, na której rośnie mandragora. Jak na początku gry byli tam ludzie wewnątrz tekstur i w powietrzu, tak po 8 patchach nadal są. :) Ich jest tam więcej, tu widać tylko głowę koło Wiedźmina oraz kapelusz przed drzewem po prawej, ale ich tam jest więcej tylko ledwo co wystają z trawy. To nie wygląda na babola, tylko jakby chcieli chłopkę ukamienować :> Quest ze Skelige i potworami chyba poprawili bo go zaliczyłem. Piszę chyba, bo możliwe że jak polazłem do KM i nie ukatrupiłem troli, a później wróciłem z ciekawości na Skelige, to pojawiła się dodatkowa opcja dialogowa i quest ruszył? Licho wie, ważne, że go ukończyłem. Napiszcie mi lepiej jak odnaleźć ten skarb w katakumbach? Ciągle mi to wisi w dzienniku, a ja nie mogę ogarnąć gdzie w tych katakumbach twórcy poukrywali te skrzynki/skrzynkę z preciozjami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Odwiedziłem sobie tę wysepkę w Velen, na której rośnie mandragora. Pokaż na mapce, bo nie wiem, gdzie jest ta wysepka, a chciałbym to sprawdzic u siebie :P Jak ja sie ciesze że gre ograłem do patcha bodajze 1.05:] Bodajze tylko 1 quest mi się nie zaliczył a cała reszta przeszła bez problemu. Teraz sobie poczekam aż wyjdą oba dodatki, wyjdzie jeszcze 100 patchy i będzie można w spokoju zagrać raz jeszcze:) Im dalej z paczami, tym gorzej, więc nie licz na tak piękną grę po 100 paczach Ja już po prostu nie wieżę w poprawę :( Napiszcie mi lepiej jak odnaleźć ten skarb w katakumbach? Ciągle mi to wisi w dzienniku, a ja nie mogę ogarnąć gdzie w tych katakumbach twórcy poukrywali te skrzynki/skrzynkę z preciozjami? Podaj tytuł misji i pokaż na mapce, gdzie są te katakumby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 To jest tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Na mapie nie pokażę bo w chwili obecnej jestem w takim miejscu w wątku, że nie mogę wrócić z KM.Misja to: Umarli się nie bronią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 To jest tutaj: Faktycznie :P Babole jeden na drugim. Dzieci kwiaty Na mapie nie pokażę bo w chwili obecnej jestem w takim miejscu w wątku, że nie mogę wrócić z KM. Misja to: Umarli się nie bronią. https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQtwIwAGoVChMIzPv0sr-uxwIVJABzCh02LQlm&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D5MOwHv-BY6c&ei=t_nQVYzEEqSAzAO22qSwBg&usg=AFQjCNEYjflvQpTvaZ4J_wxw-G-1MV5xJA&sig2=olg7dr8rXWOwy5QygVwG1Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Hę? To mam mały zonk z tm zadaniem. Bo skrzynia jest, ale nie da się jej otworzyć (zabiłem całą bandę w tym obozie i jarze oraz zabrałem z nich wszystko). Żeby było jeszcze ciekawiej to wyświetla mi dziwne namiary w katakumbach gdzie się łaziło z Triss. Coś mi się wydaje, że się zadanie skopało po tych patchach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Z Triss się tam chodziło czy z Filippą? Bo nie jestem pewien czy wiem, o którym zadaniu mówimy (mam je w zakończonych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Kurcze dawno to robiłem i wydaje mi się że to była Triss. Były dwa takie podobne questy z tymi czarodziejkami. W tej jaskini na 100% jest duża sadzawa z gazami, i loch jest ogromny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) No nic, zacząłem tę NG+, zobaczymy jak to będzie. Karty do gwinta nie przetrwały, natomiast przetrwały wszystkie eliksiry, wywary oraz oleje, a także ekwipunek zarówno ten przy sobie, jak i w schowku, w tym wiedźmiński ekwipunek, tak więc tracą sens questy z ich zdobywaniem, jak również ze zdobywaniem receptur. Sam nie wiem czy ma to większy sens niż po prostu rozpoczęcie gry na nowo. Wilki są na poziomie 37. "Bez i agrest" da zero punktów doświadczenia bo jest wypozycjonowany na 31 poziom, podobnie Bestia z Białego Sadu, bo jest na poziomie 33. Tak czułem, że mi to nie podejdzie. Miejsca Mocy dają kolejne punkty, wiedźmiński rynsztunek straci szybko sens, bo jest mnóstwo broni o lepszych parametrach. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 NG+ już jest dostępny? od kiedy? Dawno Wieśka nie odpalałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Od wczoraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ja w ogóle tego dodatku nie mogę zainstalować, jakaś niezgodność z moją wersja gry wtf. Że niby mam od nowa wszystko pobrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Musisz mieć patch 1.08.2 Chyba żeby nie stać się kandydatem do tytułu Gra Z Setką Paczuf, zaczęli tym patchom nadawać te podrzędne numerki. Tak więc mamy 1.08, następnie 1.08.1, a żeby zadziałała NG+ trzeba zainstalować 1.08.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dobra działa, ale nie mogę zacząć gry nowej + nie rozumiem mam save po skończeniu gry i nie działa nic o co tu chodzi. Chyba ze tylko jak grę przeszedłem na krew i pot to nie moge zaczac gry na droga ku zagładzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 czytałeś co jest napisane na startowej stronie? Wiesz, że save musi być taki normalny z menu, a nie zrobiony przez F5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Dobra działa, ale nie mogę zacząć gry nowej + nie rozumiem mam save po skończeniu gry i nie działa nic o co tu chodzi. Chyba ze tylko jak grę przeszedłem na krew i pot to nie moge zaczac gry na droga ku zagładzie?? Zwróć uwagę, czy NG+ się zainstalowało i jest aktywne na liście dlc. Samo pobranie patcha 1.08.2 to za mało, należy jeszcze na liście dlc, zahaczyć NG+, żeby się ściągnął i zainstalował. Dopiero wtedy wchodzisz do gry, robisz zapis w wolnym slocie. Wychodzisz do menu, dajesz nową grę, ustalasz poziom trudności i pojawi się opcja z NG+ do wybrania. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja ostatnio się troszeczkę wciągnąłem w przygodę, po prawie 30 godzinach gry mam chyba 13 poziom, troszeczkę zepsułem sobie build głupimy posunięciami z 1szych lvlów, ale to można naprawić potką.Szybki atak/quen + aksji no i alchemia 2 skille (mój build). Krytyki bardzo fajnie wchodzą ale zauważyłem jednego buga (?) albo i nie. Mam broń z 10% szansą na oszołomienie i potrafi mi wrzucić 10 razy pod rząd stuna. Normalne ? Jakie kamyczki najlepiej według was wyjadaczy wrzucać? Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez Makduf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak nie masz w rozwoju postaci wymaksowanej opcji z krwawiącym cięciem, to takie kamyki są fajne: - krwawienie - zatrucie - zamrożenie - oszołomienie - podpalenie Kup sobie shcematy do tych kamyczków i je sobie powiększaj do dużych 5%. Edytowane 18 Sierpnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jakie kamyczki najlepiej według was wyjadaczy wrzucać? Krwawienie lub oszołomienie oraz wyposażenie dodające % do obrażeń przy krytyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Myślę że to krwawienie zrobię tylko jeszcze mam czas. Krytyki to podstawa (w niejednego rpg się grało). A co do schematów to gdzie takowe mogę nabyć? Bo na mutageny mam a na kamyczki niestety albo miałem pecha w znalezieniu albo jestem ślepy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ja też miałem wczoraj trochę problemów z rozpoczęciem NG+ Najpierw wyskakiwał mi komunikat, że nie przeszedłem gry... musiałem więc odpalić na chwilę grę z save'a żeby pojawił się komunikat o tym, że NG+ jest już dostępne. Zrobiłem save i poszło. Potem jak już się NG+ uruchamiała, to po początkowej cut-scence od razu wyskakiwał mi komunikat, że mój Wiesiek umarł i mam wczytać zapisany stan gry. Jak chciałem cokolwiek wczytać, to pojawiał się błąd zapisu... :/ Udało mi się jednak to obejść - musiałem na nowo wczytać mój ostatni save i wrzucić cały ekwipunek jaki miałem na sobie (miecze, zbroje, runy, itp. itd.) do skrzynki. Jak to zrobiłem, to W KOŃCU NG+ się uruchomił bez problemów. Ubiłem początkowe ghule, i w wiosce w Białym Sadzie wyciągnąłem ekwipunek ze skrzynki. W sumie jednak po jakiejś godzinie stwierdziłem, że mam trochę dość i suma summarum wywaliłem Wieśka :P Wrócę jak wyjdą DLC, a ponowne przejście całości zostawię sobie na kiedy indziej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wspaniale :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...