leven Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Apropo miecza Aero... można nawet sporo mocniejszego przeciwnika ukatrupić. Efekt rozładowania miecza jest absolutnie piękny, szczególnie, gdy mamy założoną mutację, po której przeciwnik zostaje rozerwany na kawałaki przy cięciu krytycznym. Miecz Aero po naładowaniu do 10 levela zadaje zawsze krytyki , więc efekt wybuchu jest gwarantowany. Pozwoliłem sobie zrobić parę fotek w walce... niestety nie potrafię uchwycić najlepszych momentów, bo grać i klikać fotki jest bardzo trudne: Mam nadzieję, że moderacja nie będzie miała mi za złe wklejenia tylu fotek :P EDIT: Mam prośbę do wiedzących.Chciałbym upgradować podstawowy set Geralta, ten co jest na samym początku gry, czyli Kurtka Wojskowa, Spodnie Myśliwskie, Rękawice Myśliwskie i Buty Myśliwskie.Kurtka i spodnie są rozwijane jako Samilijska Brygantyna, ale nie widzę schematów na rękawice i buty.Może mnie ktoś nakierować na te buty i rękawice myśliwskie ?O to mi chodzi: Szukałem rozwiązania w googlach, ale lipa straszna :( Edytowane 20 Lipca 2016 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) 1. Potrzebuję cienistego pyłu. Mam już jedną sztukę (tą ze zlecenia na północnicę). Więcej nie mogę znaleźć. Biegałem po nocy po polach, ale żadna się nie trafiła. Możecie podać mi w miarę precyzyjne namiary? 2. Mam 5 pkt w umiejętności niezabijalność. Na początku działała jak należy tj. kiedy miałem powyżej 1 pkt adrenaliny to przy utracie żywotności adrenalina ratowała mi życie. Od jakiegoś czasu umiejętność ta nie działa, a ja nie za bardzo wiem dlaczego. Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Jak ten cienisty pył wygląda ? zrób fotkę i daj tutaj, będzie łatwiej szukać. Obszukałem przed chwilą Velen, Skellige i Toussaint i nie widzę tego pyłu :P Z niezabijalnością mam podobnie i nie mam pojęcia o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) To jest fioletowa butelka. Wypada z północnic, a jedyna, na którą trafiłem to ta z zadania. Potrzebny jest do ulepszonego eliksiru pełnia. Jakoś bardzo nie jest mi potrzebny, ale tylko tego eliksiru mi brakuje. (no i kilku w stopniu wyśmienitym, ale musiałbym chyba przeszukać każdą skrzynię w grze). https://www.dropbox.com/s/i1js0nxzupqmj6t/cienisty.jpg?dl=0 Znalazłem! https://www.dropbox.com/s/4zmyithb21xy01s/cienisty2.jpg?dl=0 Byłem tam dawno temu (przed odpowiednim poziomem) i musiałem uciekać bo nie miałem szans z upiorami. Teraz po pozbyciu się upiorów pojawiła się północnica (byłem tam w środku nocy) Dostałem cienisty pył 2x Wydaje mi się, że warto. Wyśmienita pełnia zwiększa żywotność o 1000 na 180s I tak od razu przy okazji. Są tam 2 znaki zapytania. Wygląda na to, że są pod ziemią. Dajcie znać jeśli namierzycie wejście. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Wiecie, czy jak kupię Wieśka w pudełkowej wersji GOTY, to będę mógł aktywować grę na steam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduhi Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Posiadam aktualnie Wiedźmina 3 + Serca z Kamienia. Mam 36 poziom i 12 punktów umiejętności nierozdanych, ponieważ nie mam już wolnych slotów. Widziałem moda na internecie, który zwiększa ilość możliwych slotów umiejętności, ale zastanawia mnie, czy nie będzie jakichś problemów w przypadku instalacji dodatku Krew i Wino. Pewna osoba skarżyła się też, że coś jej nie działało po instalacji moda. Mam też kilka pytań odnośnie Edycji Gry Roku. 1. Czy można mieć na jednym koncie Gog Galaxy wspomnianego W3 + Serca z Kamienia oraz Wiedźmin GOTY? 2. Czy wersja GOTY zawiera wszystkie aktualizacje? 3. Czy cała gra Wiedźmin 3 GOTY [wersja pudełkowa] jest zawarta na płytach (nic więcej nie trzeba ściągać?). W Mad Max dla przykładu [wersja pudełkowa] na kilku płytach było tylko 2/3 gry, a (już nie pamiętam dokładnie) ponad 10 GB musiałem pobierać. Jeśli nie ma żadnych z tego typu problemów, to chętnie kupię drugi raz całość, żeby wesprzeć CDP Red za dobrą robotę. :) Przy okazji oszczędzę sobie ściągania aktualizacji, dlc itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 W GOTY masz wszystkie dodatki i patche, jedynie brak kart jakie mogles dostac kupujac wszystko oddzielnie. Goty masz w calosci na plytach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aduhi Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ok, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jakaś rada na: - przezroczyste tekstury, np. droga w "Bokle" - tekstury rzeczy, których nie ma, a są, np. kupa gruzu w sklepie, albo kupa gruzu przy murze, albo inna góra przy wejściu do jaskni - lewitująca trawa - zapadający się Geralt w tekstury. Nic takiego w podstawce się nie działo. Grafika Radeon 390. Reinstall, instalacja z goga, instalacja z płyt, format systemu, najnowsze sterowniki, zabawa z ustawieniami w grze, teslacją w sterownikach. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Jesli robiles to co wymieniles to pisz bezposrednio do cdp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Ile miejsca na dysku zajmuje Wiesiek ze wszystkimi dodatkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Zaledwie 48,1 GB (bez sejwów). Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 50 GB folder gry plus miejsce na sejwy, też kilka GB może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) To sobie pograłem. Instalator zawiesił się gdy cały pasek instalacji był pełny. Nie mogę odpalić GOGgalaxy, bo nie mam pliku api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll, który się instaluje wraz z updatem windows, a okazuje się ze windows update mi nie działa... przerobiłem już wszystko z googla i nic nie pomaga. Chyba pozostaje mi reinstall systemu (win7), a bardzo nie mam na to ochoty. edit: problemem jest te gunwo "GOG Galaxy". Po odpaleniu gry bezpośrednio z exeka wszystko działa. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez pawelekmal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 O ile Wiedźminy od 1 do 3 z pierwszym dodatkiem były jednymi z lepszych gier, to Krew i Wino to tragedia, jedna wielkie G. Znajdź "skarb", latam po mapie, szukam, a skarb zasłonięty był teksturą kamieni/gruzu, co oczywiście zasłoniło wejście. Lewitująca trawa, beczki. Przezroczyste mosty. Zasłonięte wejścia do jaskiń. I zamiast skupić się na grze, to odechciewa się widząc Geralta chodzącego od 20cm do 1,7m pod ziemią (tj. pod tekstury trawy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 KiW w wielu aspektach przebija podstawkę, a te przypadłości które opisujesz raczej nie występują nagminnie, tak że powodu możesz poszukać w swoim konfigu. Różne rzeczy występują, np. Trójgłowe Płotki, Nicości, złe tekstury, ale nie jest to nagminne. Konfigu nie masz pokazanego tak że trudno nawet podejrzewać czego to zasługa, a świat PC jest na tyle skomplikowany, że taka już kolej rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Jeżeli to w czymkolwiek może pomóc to: CPU: FX6350 GPU: Radeon 390 8GB (MSI Gaming) RAM: 16GB MB: Gigabyte GA-990XA UD3 OS: Win10 Najnowsze sterowniki. W moim przypadku powyższe przypadłości są nagminnie, tylko i wyłącznie w tej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Panowie, czy zmiana poziomu gry na trudniejszy pociąga za sobą jakieś konsekwencje oprócz większej pary przeciwników, tzn. utratę jakichś funkcji, niemożność zdobycia jakichś trofeów itp.?? Edytowane 5 Września 2016 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minemouse Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Panowie, czy zmiana poziomu gry na trudniejszy pociąga za sobą jakieś konsekwencje oprócz większej pary przeciwników, tzn. utratę jakiś funkcji, niemożność zdobycia jakichś trofeów itp.?? Raczej nie przechodziłem na normalnym za pierwszym razem, i nie dawno na najtrudniejszym(życzenie śmierci czy jakoś tak), i poza większymi obrażeniami od przeciwników, żadnych zmian nie zauważyłem, no inny interface, ale to przez Krew i Wino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BambOOs Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Panowie, czy coś jest nie tak z lokalizacją w grze - wioska Biały Sad? Spada mi FPS w tym miejscu z 60 do około 40, co skutkuje zacinaniem się animacji. Gra w wersji Goty, pudełkowa, zainstalowana z płyt DVD. Wersja 1.30. Nie ma znaczenia jakich ustawień użyję - spadki są. Mój PC: I5-2500K GTX 970 8GB RAM Win 7 x64 Wszystkie sterowniki są najnowsze. Miał ktoś z Was podobny problem? Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Września 2016 przez BambOOs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 U mnie gra też potrafi przyciąć w różnych miejscach, ale olewam to bo praktycznie w każdej grze (zwłaszcza w nowszych) mam takie przypadki. Mam do Was pytanie. Śmigam obecnie w arcymistrzowskiej zbroi kota. Mam perka związanego z bonusami z wiązanymi z lekkimi pancerzami. Czy jeśli założę zbroję niedźwiedzia, z zaklęciem lekkość to perk na lekkie zbroje będzie działać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BambOOs Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Czy żeby w Novigradzie nie było spadków to trzeba koniecznie i7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BambOOs Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Przeszukałem kawał zasobów Internetu w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie i wielu ludzi miewa wahania FPS (spadki) w Novigradzie, Oxenfurcie (w mniejszym stopniu) nawet na mocno wykręconych I5 z nowszych gen. Jedynymi ludźmi, którzy deklarują absolutny brak spadków w w/w lokacjach są osobnicy z i7. Czy możesz powiedzieć, jak sytuacja z wydajnością wygląda w Twoim przypadku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Na przykład w trakcie medytacji nie odnawia się zdrowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 (edytowane) To wynika z poziomu trudnosci gry jaki wybrales. A co do przycinek w nowych grach to pewnie wada wielowatkowosci, w koncu jest to okupione dodatkowym narzutem i jak gra tworzy wiecej watkow niz cpu moze obsluzyc to zaczyna sie przelaczanie kontekstu. Moze jeszcze w tle dzialaja Ci jakies programy, wiec moze to jeszcze bardziej potegowac ten efekt. Edit: chyba ze masz gpu z pascalem, tam przycinki to feature ;) Edytowane 17 Września 2016 przez Quave 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Jest jakieś wyjaśnienie faktu, że nie u każdego płatnerza/kowala mogę tworzyć miecze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Rzemieślnik musi mieć odpowiedni poziom. U mistrzów będziesz mógł tworzyć wszystkie przedmioty. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 Przeszukałem kawał zasobów Internetu w poszukiwaniu odpowiedzi na to pytanie i wielu ludzi miewa wahania FPS (spadki) w Novigradzie, Oxenfurcie (w mniejszym stopniu) nawet na mocno wykręconych I5 z nowszych gen. Jedynymi ludźmi, którzy deklarują absolutny brak spadków w w/w lokacjach są osobnicy z i7. Czy możesz powiedzieć, jak sytuacja z wydajnością wygląda w Twoim przypadku? Na i5-4460 3,4 i i5-5675C 3,7 które mam w domu brak spadków w miastach ale gram na zablokowanych 30 klatkach na padzie z włączonym frapsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Ja u siebie generalnie nie zauważam spadków, które mógłbym przypisać kwestiom procesorowym (czyli jak rozumiem przy dużej ilości postaci i innych aktywnych obiektów), a mam i5. Mam dość słabą kartę graficzną, więc być może na silniejszej karcie by takie spadki wystąpiły, a obecnie są maskowane grafiką. Natomiast jak gram na tym co mam, to spadków w Novigradzie nie doświadczam. Edytowane 18 Września 2016 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...