kelcior Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Ktoś się bawił nowymi sterami na keplerach? Podobny ładny kop. U mnie ok. 10 fps na plus i zniknal microstutter w Novigradzie. Edytowane 1 Czerwca 2015 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Hairworks dalej zabija fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Siema wie kto gdzie jest kowal który potrafi wykonać mistrzowską broń? szukam i nigdzie znaleźć nie mogę, te nowe sterowniki poprawiły dużo wydajność na gtx 760 teraz poza miastem 50 fps spokojnie trzyma w mieście spada do 40 klatek oczywiście ustawienia na średnie z paroma elementami na wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Siema wie kto gdzie jest kowal który potrafi wykonać mistrzowską broń? szukam i nigdzie znaleźć nie mogę, te nowe sterowniki poprawiły dużo wydajność na gtx 760 teraz poza miastem 50 fps spokojnie trzyma w mieście spada do 40 klatek oczywiście ustawienia na średnie z paroma elementami na wysokie. Tutaj: w Novigradzie u Mistrza: Dobrze mieć schematy do największej ilości mieczy. No i musisz Mistrza zaopatrzyć w środki do produkcji, bo aktualnie robi pierożki Trzeba wykonać misję z Pierożkami i Mieczami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Czasem zastanawiam się po co ludzie grają w RPG gdy co chwilę walą cegłą z pytaniem na forum.... Patelnia E975 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Prawda to, że:Hearts of Stone - około 10h gry Blood and Wine - około 20h gry mają być płatne? Widzę preorder na GOG za 27,29$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Prawda to, że: Hearts of Stone - około 10h gry Blood and Wine - około 20h gry mają być płatne? Widzę preorder na GOG za 27,29$ Hahaha, a grał już w to ktoś, że pytasz? Jak producent tak zakłada, to trzeba przyjąć na razie na wiarę, a jak wycenił tyle, to oznacza, że nie za darmo.. acz później kto wie. Do października daleko. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Prawda to, że: Hearts of Stone - około 10h gry Blood and Wine - około 20h gry mają być płatne? Widzę preorder na GOG za 27,29$ "Widzę preorder na GOG za 27,29$" "mają być płatne?" :mellow: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Odnoszę się do zapowiedzi, że DLC do W3 miały być za free. No i niespodzianka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 DLC tak, expansion packi nie. Mówili to daaaaaaaaawno temu. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 W takim razie źle doczytałem. Szkoda, że cena wychodzi taka jak za samą grę. ;/ No ale cóż, poczekam na promocję. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przede wszystkim nie kupuj preordera (nigdy chyba nie zrozumiem zasadności tego). Jak wyjdzie to i ceny się ukształtują, promo będą itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Preordera na bank nie wezmę, bo cena na tą chwilę odstrasza. Ciekawi mnie jeszcze kiedy wydadzą modding tools jak do W2. CEO Marcin Iwinski w marcu zapowiedział, że ma się takowy pojawić. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Do preordera expansion packa dodają gratis wieska 1 oraz 2. Tapatapatap Note 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ta. Tyle, że mam już dawno W1 i W2 ;) GoG chyba nawet rozdawał W2 za free swego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Panowie... wymiękam. Od rana nie mogę normalnie pograć, ponieważ Gerald nie może wyciągnąć żadnego miecza, ani nie może rzucać znaków wiedźmińskich. Walka ze stworami/ludźmi jest praktycznie bezsensowna. Miecze nie wyciągają się automatycznie przy zbliżaniu się do przeciwnika - a tak zawsze było, ani nie reagują na klawisze klawiatury: 1 - miecz stalowy i 2 miecz srebrny. Nie działa też rzucanie znakami. Działa tylko kusza. Sytuacja pojawiła się bez żadnych widocznych problemów i ma miejsce na każdej mapie. Wracałem do ustawień domyślnych, ale to też nie przynosi poprawy. Parę fotek, gdzie walczę rękoma, zamiast dobyć miecza: 1. tutaj widać, że nie da się rzucić znakiem: 2. tutaj powinienem mieć w rękach miecz, ale nie da się ich wyjąć: Help ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Spróbuj po naparzać chwilę z piąchy, u mnie się tak odblokowało samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 @leven Podmień miecze na jakiś szajs zwyczajny ( z bantytów w Velen np ) i później je wyrzuć. To albo sprzedać kupcom obecne ale cena zakupu Cię zabije IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Od kilku godzin gram samymi pięściami, ale przy mocniejszym przeciwniku nie mam szans i znika fun z gry. A może trzeba wykonać jakieś zadanie ? Np. w ogóle nie gram w karty :P W Novigradzie są wyścigi konne od Tasaka i też je olałem, bo jazda konno to jest jakaś patologia @leven Podmień miecze na jakiś szajs zwyczajny ( z bantytów w Velen np ) i później je wyrzuć. To albo sprzedać kupcom obecne ale cena zakupu Cię zabije IMHO. Zmieniałem miecz na topór i lipa. Znaków wiedźmińskich też nie da się rzucać. Edytowane 2 Czerwca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ale wyrzuć z ekwipunku Patelnia E975 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wczoraj było OK, ale... wczoraj w nocy zaktualizował się system do 10130 WIN10 i dzisiaj jest problem z tymi mieczami. Właśnie przeinstalowuję grę - save zachowane. Jak nie pomoże, to chyba wrócę do kompilacji 10074 :P Znowu pół dnia roboty, a efekt niewiadomy :sad: spróbuję jeszcze jak piszesz z wyrzuceniem mieczy. No i jest jeszcze jedna kwestia... mam miecze od Arcy Mistrza - pokazywałem je parę postów wyżej w spoilerze. Mnóstwo szukania schematów mnie to kosztowało i sporo roboty z ich wykonaniem, bo składniki trzeba było szukać :P Czyli pozostaje: 1. reinstalacja gry 2. wyrzucenie mieczy na próbę 3. powrót do kompilacji 10074. Jak sytuacja się nie zmieni, to się chyba załamię, bo gra mnie wciągnęła na amen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ja na 10130 nie mam zadnych problemow ;) A raczej nie mialem bo reanimuje grafe :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dlaczego te zielone itemy ze szkoły wiedźmińskiej mają takie dziwne lvl zbroja na 14 lvl chyba bron jedna na 26 druga na 14, nic nie idzie zdobyć fajnego bo z całego setu to może z 2 itemy są ok bo albo lvl za mały albo za duży. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie działa Wam mapowanie klawiszy, bo za chiny nie chce mi przypisać "używanie przedmiotów pod ręką" , konkretnie, nie chce rzucać petard. Nieaktualne przed tym muszę TAB nacisnąć by wybrać. Wrrr Edytowane 2 Czerwca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Dlaczego te zielone itemy ze szkoły wiedźmińskiej mają takie dziwne lvl zbroja na 14 lvl chyba bron jedna na 26 druga na 14, nic nie idzie zdobyć fajnego bo z całego setu to może z 2 itemy są ok bo albo lvl za mały albo za duży. No z tymi itemami ze szkół wieśkowych to wygląda tak, że każdy set ma kilka leveli i stąd drastyczne różnice pomiędzy nimi, taką mam koncepcję (z pamięci) np. szkoła kota ma 3 albo i 4 poziomy ulepszeń, więc pomiędzy zbroją pierwszego poziomu a dajmy na to kierpcami trzeciego na pewno jest spory rozdźwięk poziomów ;-) Ja na razie mam pierwszy zestaw kota i pomykam po płotach jak Bonifacy chędożony :D ___________________________________________ Misja z Ementalerem rozbawiła mnie, aż żal, że technologia przesyłania zapachu via PC nadal jest sci-fi, bo serowa jebaka w trakcie gry mogłaby wynieść immersję na niespotykane dotąd wyżyny - ale od czego mamy zdolność logicznego główkowania :D można zawsze w trakcie tej misji posiłkować się smierdzielem z własnych zapasów, stawiając go tuż pod monitorem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przeinstalowałem gre i jako nowa gra, wszystko jest OK. Wgrałem save z mojego aktualnego postępu gry i znowu nie działają miecze. W końcu wgrałem save z wczoraj z przed aktualizacji systemu i jak na razie wszystko dziala jak należy, ale nie dotarłem jeszcze do momentu z dzisiaj, gdzie się zaczął problem. Wygląda na to, że uszkodzeniu uległy save gry przy aktualizacji systemu z WU (Windows Update) około 23.40 z wczoraj i problem ciągnął się przez ostatnie zapisy gry. Zobaczymy co dalej będzie :P To dla mających podobny problem. Panowie działa Wam mapowanie klawiszy, bo za chiny nie chce mi przypisać "używanie przedmiotów pod ręką" , konkretnie, nie chce rzucać petard. Nieaktualne przed tym muszę TAB nacisnąć by wybrać. Wrrr W opcjach mapowania klawiszy, na dole jest możliwość: "odblokuj przypisywanie": Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianero92 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Panowie rozumiem że nie da się zmienić samego skina zbroji bez statystyk? dali ten nowy set dla wieśka fajny tylko co z tego jak on na 10 lvl jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 u kogo się go kupuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) quest z krwawym baronem miazdzy Edytowane 3 Czerwca 2015 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Cała gra miażdży. Ja z tego powodu mam już początki problemów w domu, bo gram po nocach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...