darksoul Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Witam Trafił mi się ostatnio przypadek z odtwarzaniem materiałów w Silverlight (kompek znajomej). Pierwsze co zrobiła postawiła cały OS na czysto (Win XP Home x32) Wgrane ma przeglądarki aktualizacje i Silverlight w wersji 5. Na innych serwisach uzywajacych SL wszystko ładnie działa. Na tvnplayer reklamy lecą idealnie, ale kiedy przychodzi moment na materiał wideo player popada w myślenie i nic z tego nie wychodzi. Próbowałem testów z SL4 ale okazał się niekompatybilny więc wróciłem do 5. Zajrzałem na ich stronę http://tvnplayer.pl/...tuj-usluge.html i wszystko wydaje sie byc poprawnie Probowalem nawet wylaczenie firewalla ale tez nie pomoglo.... Trace pomysly co moze jeszcze byc na rzeczy... moze ktos mial podobna zagadke i doszedl? Update: Sprawdzalem te materialy na swoim kompie rownoczesnie i wsio dziala poprawnie wiec nie jest to niedostepnosc materialu w serwisie Edytowane 6 Lutego 2013 przez darksoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Proponuję problem obejść. XBMC + odpowiednia wtyczka. Podstawowa zaleta, nie trzeba oglądać reklam. Wszystko działa oczywiście też pod Windowsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 odinstaluj silvera i wyczyść cache przeglądarki, restart i powinno działać po instalacji silvera (ja mam win8 i chrome i podziałało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) Ok sytuacja rozwiązała się tak. Reinstalka SilverLighta nic nie dała.... różne serwisy chodzą tylko TVNPlayer stroi fochy. XBMC zadziałał idealnie tyle że po 1wszym wyłączeniu i ponownym uruchomieniu wywalił błąd że nie ma msvcr100.dll Po podgraniu wszystko już działa bez zarzutu. Edytowane 7 Lutego 2013 przez darksoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...