Skocz do zawartości
darksoul

Problem odtwarzania TVNPLAYER i Silverlight

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Trafił mi się ostatnio przypadek z odtwarzaniem materiałów w Silverlight (kompek znajomej).

Pierwsze co zrobiła postawiła cały OS na czysto (Win XP Home x32)

Wgrane ma przeglądarki aktualizacje i Silverlight w wersji 5.

Na innych serwisach uzywajacych SL wszystko ładnie działa.

Na tvnplayer reklamy lecą idealnie, ale kiedy przychodzi moment na materiał wideo player popada w myślenie i nic z tego nie wychodzi.

Próbowałem testów z SL4 ale okazał się niekompatybilny więc wróciłem do 5.

Zajrzałem na ich stronę http://tvnplayer.pl/...tuj-usluge.html i wszystko wydaje sie byc poprawnie

Probowalem nawet wylaczenie firewalla ale tez nie pomoglo....

Trace pomysly co moze jeszcze byc na rzeczy... moze ktos mial podobna zagadke i doszedl?

Update:

Sprawdzalem te materialy na swoim kompie rownoczesnie i wsio dziala poprawnie wiec nie jest to niedostepnosc materialu w serwisie

Edytowane przez darksoul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok sytuacja rozwiązała się tak.

Reinstalka SilverLighta nic nie dała.... różne serwisy chodzą tylko TVNPlayer stroi fochy.

XBMC zadziałał idealnie tyle że po 1wszym wyłączeniu i ponownym uruchomieniu wywalił błąd że nie ma msvcr100.dll

Po podgraniu wszystko już działa bez zarzutu.

Edytowane przez darksoul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi