bpjl Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Cześć. Powiedzcie mi, proszę, co może być przyczyną wadliwego dziłania portów USB w płycie Asus K8N-E? Wygląda to tak: klawiatura i myszka działają bezproblemowo lecz jakiekolwiek pamieci przenośne tylko przez chwilę od włączenia komputera. Próbowałem dawać porządniejszy, mocniejszy, zasilacz oraz poprawiłem chłodzenie nie chipsecie bo wydawało mi się marnie osadzone (huśtało się). Nic to nie dało niestety. Mam wrażenie że chipset jest uszkodzony i przegrzewa się. Jak komputer startuje "od zimnego" to wszystko gra a mniej wiecej po godzinie gdy chipset osiągnie jakąś temperaturę zaczyna wariować. Jest to możliwe czy macie może inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Odpal jakiegoś Linuxa LiveCD i zobacz co się będzie działo. Jak tak samo urządzenia USB będą znikały będzie wiadomo że to sprzęt, jak nie to masz coś nie tak z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 No ręce mi opadły razem z majtkami. Uruchomiłem Ubuntu Live CD i po blisko 4h pracy wszystko nadal działało poprawnie. Teraz drugą godzinę siedzę w Windowsie i też czyta pendriv'y. Nagle mu się poprawiło? Zgłupiałem teraz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Przepraszam za postowanie pod swoim wpisem ale chcialem odświeżyć temat. Piątkowa radość była przedwczesna. Jednak to USB dalej zachowuje się tak samo. Niezależnie od systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...