Nick126 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam, chcę kupić dysk który ma służyć jako archiwum danych - plików cad, pdf, word oraz zdjęć i filmów. Pojemność do: 1TB. Zależy mi na jego szybkości oraz nie dużych rozmiarach i żeby mógł wytrzymać upadki :) Proszę o doradzenie czegoś, cena: do 400zł coś będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Żaden dysk nie wytrzymuje upadków! Poza SSD oczywiście ale 1TB za 400zł nie kupisz ;) Wszystkie mają wymiary znormalizowane więc są albo 3.5" albo 2.5". Rzadziej 1.8". Jeśli mowa o zewnętrznym to zależy od rodzaju złącza jakie masz... Więc napisz kolego wszystkie szczegóły bo my tu wróżkami nie jesteśmy!.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Chyba tylko USB 2 i 3. Wielkość 2,5". Dzięki za zainteresowanie ;) Czekam na odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 W takim razie polecam WD Passport. Udana seria i do tego estetyczna z wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Cześć, kupiłem podłączyłem i... Czy mogę go podłączać i używać jak zwykły pendrive? Tzn. przeciągać na niego pliki? W które miejsce je wrzucać, bo mam kilka folderów i nie wiem gdzie? Mam problem z rozłączeniem dysku, pogasiłem wszystko i poprzez "wysuń" (na 3 różne sposoby) wyskakuje komunikat, że nie można bo dysk jest używany. Co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbora Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Cześć, kupiłem podłączyłem i... Czy mogę go podłączać i używać jak zwykły pendrive? Tzn. przeciągać na niego pliki? Tak W które miejsce je wrzucać, bo mam kilka folderów i nie wiem gdzie? Przecież to działa jak normalna dodatkowa partycja, więc wrzucasz gdzie chcesz.. Mam problem z rozłączeniem dysku, pogasiłem wszystko i poprzez "wysuń" (na 3 różne sposoby) wyskakuje komunikat, że nie można bo dysk jest używany. Co zrobić? Mam podobny problem z dyskiem przenośnym w pierwszym podejściu, ale ponowna próba odinstalowania przynosi oczekiwany efekt.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Podpowiecie jak założyć hasło na poszczególne foldery? Potrzebuję do tego dodatkowe oprogramowanie czy mogę zrobić przez system lub może dysk oferuje takie możliwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 A nie miałeś na dysku żadnego oprogramowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Truecrypt - opcja szyfrowania calego dysku, albo mozesz zrobic sobie plik, gdzie bedziesz trzymal zaszyfrowane dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...