grzeg255 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Posiadam najprostszego tp-linka WR340G,stacjonarka podłączona przez router po kablu a reszta lata na wifi. Wszystko jest niby super,ale jednego nie mogę obejść tj.logowania na zewnętrzny serwer (nie wiem czy komuś to coś mówi,ale jest to np.Nexus),jak i moja firmowa poczta. Nadmienię,że jak przełączę się kablem bezpośrednio,to nie ma problemu.Firewalla w tp-linku wyłączyłem.Net stacjonarny,ip statyczne. Wytłumaczcie mi proszę w prosty sposób,co sprawdzić,co przestawić,bo już mnie nudzi to przepinanie kabla. Edytowane 8 Lutego 2013 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 W jaki sposób objawia się blokowanie logowania? Nie wyświetla strony? Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne i ponownie skonfigurować router? Aktualizowałeś oprogramowanie routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Nie otwiera w ogóle strony.Co do resetowania i ponownego konfigurowania,to tak robiłem to już. Jedynie nie aktualizowałem oprogramowania,w sumie zapomniałem o tym. Teraz sprawdziłem i mam ostatni firmware. Edytowane 8 Lutego 2013 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Czesc urzadzen mimo, ze ma 'wylaczonego' firewalla, to realnie ma tylko niektore reguly usuniete. Sprawdz, czy gdzies sie jeszcze nie czaji jakas opcja typu blokowanie ActiveX, proxy i tym podobnych. Tyle ze wtedy to powinno tez blokowac polaczenia z LAN. Moze cos sieci w filtracji ruchu wifi? Edytowane 9 Lutego 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...