Skocz do zawartości
Piotrex90

Ocena zestawu za 2000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym Was zapytać czy zestaw który wybrałem będzie w porządku czy lepiej zmienić któryś element na coś innego. Komputer będzie używany do rysowania w programach CAD, od czasu do czasu w jakiś grach (nie gram za wiele i specjalnych fajerwerków też nie potrzebuję) no i wiadomo internet itp. Wzorowałem się na zestawach z tematu "zestawy na luty 2013" jednak zamiast drogiej karty graficznej wybrałem dysk ssd. Ceny z moreli.

Dołączona grafika

Potrzebuję jeszcze kupić jakąś obudowę najlepiej nie kosztującą więcej jak 200zł. Komputer będzie chłodzony cieczą, znajdę jakąś sensowną obudowę w tych pieniążkach ?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3470 699

B75MA-E33 199

WD green 2TB 350

Kingston V300 60GB 223

Elixir 1x8GB 139

XFX Core 450W 183

DVD 60

1853zł do tego buda 150zł - jezeli do rysowania, a grafike na później.

ewentualnie dysk zmienic na 500GB i bedziesz miec w kieszeni 150zl wiecej.

ps: w jakie gry grasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3470 699

B75MA-E33 199

WD green 2TB 350

Kingston V300 60GB 223

Elixir 1x8GB 139

XFX Core 450W 183

DVD 60

1853zł do tego buda 150zł - jezeli do rysowania, a grafike na później.

ewentualnie dysk zmienic na 500GB i bedziesz miec w kieszeni 150zl wiecej.

ps: w jakie gry grasz?

Dysku takiego dużego nie potrzebuję wiec ta 500 zdecydowanie wystarczy. Wolałbym kupić cały zestaw kompletny razem z grafiką, obudowę na upartego też mógłbym jeszcze jakiś czas zostawić starą i jeżeli budżet trochę przeskoczy te 2000 to też powinienem przeboleć. Szczerze ciężko mi się określić w co gram bo gram naprawdę rzadko i jak coś w tytuły które tam podpatrzę u znajomych i akurat mi się spodobają Dołączona grafika

@humanoidal, tak zdaję sobie sprawę jakie to są koszty, w przypadku nowego zestawu jedyne co dokupię to będzie blok na grafikę i jedna chłodnica . Aczkolwiek nie o tym dyskusja, potrzebuję kupić piec za te 2 klocki :P

Edytowane przez Piotrex90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma bloków na HD 7750 bo nikt jeszcze nie wpadł na tak kretyński kiepski pomysł Dołączona grafika

Szczerze naprawdę nie wiem o co Ci chodzi, napisałem, że chce obudowę żebym mógł tam wrzucić wc. Chyba oczywiste jest, że nikt nie zrobi fullcovera na kartę za 3stówy co wynosi mniej jak koszt takiego bloku. A moja odpowiedź, że potrzebowałbym kupić blok na kartę odnosi się jedynie do tego, że wszystko inne mam, nie jest powiedziane, że ta karta będzie wodowana i że nie będzie zmieniona jak będzie jakiś wolny pieniążek. Przyczepiłeś się do tego chłodzenia a to nie jest temat o tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańsza obudowa, która nadaje się do chłodzenia cieczą to będzie Corsair 200R, ma miejsce na radiator 2x140mm na topie i 140mm na dole, od biedy 120mm z tyłu, po modyfikacjach zmieściłby się też 2x140mm na froncie. Trochę droższa propozycja to Fractal Design Arc Midi.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi