Piotrex90 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam Chciałbym Was zapytać czy zestaw który wybrałem będzie w porządku czy lepiej zmienić któryś element na coś innego. Komputer będzie używany do rysowania w programach CAD, od czasu do czasu w jakiś grach (nie gram za wiele i specjalnych fajerwerków też nie potrzebuję) no i wiadomo internet itp. Wzorowałem się na zestawach z tematu "zestawy na luty 2013" jednak zamiast drogiej karty graficznej wybrałem dysk ssd. Ceny z moreli. Potrzebuję jeszcze kupić jakąś obudowę najlepiej nie kosztującą więcej jak 200zł. Komputer będzie chłodzony cieczą, znajdę jakąś sensowną obudowę w tych pieniążkach ? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) warto dołożyć do 7770 - wielki wydatek nie będzie a zysk spory. troche drogo wychodzi ta płyta+cpu - w takiej kwocie to już byś i5 miał Edytowane 8 Lutego 2013 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Komputer będzie chłodzony cieczą Chyba kpisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Chyba kpisz Yyy, dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 To podaj mi zestaw chłodzenia cieczą jaki chcesz zamontować razem z cenami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 To podaj mi zestaw chłodzenia cieczą jaki chcesz zamontować razem z cenami. To sie trochę nie zrozumieliśmy, te 2000 to jest na sam komputer, chłodzenie to inny budżet + elementy które były w starym kompie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 3470 699 B75MA-E33 199 WD green 2TB 350 Kingston V300 60GB 223 Elixir 1x8GB 139 XFX Core 450W 183 DVD 60 1853zł do tego buda 150zł - jezeli do rysowania, a grafike na później. ewentualnie dysk zmienic na 500GB i bedziesz miec w kieszeni 150zl wiecej. ps: w jakie gry grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że wodowanie komputera to koszt ok. 2000zł. Znacznie lepiej wyszedłbyś na tym, jeżeli kupiłbyś sobie komputer za 4000 chłodzony powietrzem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 chłodzenie to inny budżet + elementy które były w starym kompie napisz co jeszcze masz :P Znacznie lepiej wyszedłbyś na tym, jeżeli kupiłbyś sobie komputer za 4000 chłodzony powietrzem co racja to racja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) 3470 699 B75MA-E33 199 WD green 2TB 350 Kingston V300 60GB 223 Elixir 1x8GB 139 XFX Core 450W 183 DVD 60 1853zł do tego buda 150zł - jezeli do rysowania, a grafike na później. ewentualnie dysk zmienic na 500GB i bedziesz miec w kieszeni 150zl wiecej. ps: w jakie gry grasz? Dysku takiego dużego nie potrzebuję wiec ta 500 zdecydowanie wystarczy. Wolałbym kupić cały zestaw kompletny razem z grafiką, obudowę na upartego też mógłbym jeszcze jakiś czas zostawić starą i jeżeli budżet trochę przeskoczy te 2000 to też powinienem przeboleć. Szczerze ciężko mi się określić w co gram bo gram naprawdę rzadko i jak coś w tytuły które tam podpatrzę u znajomych i akurat mi się spodobają @humanoidal, tak zdaję sobie sprawę jakie to są koszty, w przypadku nowego zestawu jedyne co dokupię to będzie blok na grafikę i jedna chłodnica . Aczkolwiek nie o tym dyskusja, potrzebuję kupić piec za te 2 klocki :P Edytowane 8 Lutego 2013 przez Piotrex90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie ma bloków na HD 7750 bo nikt jeszcze nie wpadł na tak kretyński kiepski pomysł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Nie ma bloków na HD 7750 bo nikt jeszcze nie wpadł na tak kretyński kiepski pomysł Szczerze naprawdę nie wiem o co Ci chodzi, napisałem, że chce obudowę żebym mógł tam wrzucić wc. Chyba oczywiste jest, że nikt nie zrobi fullcovera na kartę za 3stówy co wynosi mniej jak koszt takiego bloku. A moja odpowiedź, że potrzebowałbym kupić blok na kartę odnosi się jedynie do tego, że wszystko inne mam, nie jest powiedziane, że ta karta będzie wodowana i że nie będzie zmieniona jak będzie jakiś wolny pieniążek. Przyczepiłeś się do tego chłodzenia a to nie jest temat o tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Najtańsza obudowa, która nadaje się do chłodzenia cieczą to będzie Corsair 200R, ma miejsce na radiator 2x140mm na topie i 140mm na dole, od biedy 120mm z tyłu, po modyfikacjach zmieściłby się też 2x140mm na froncie. Trochę droższa propozycja to Fractal Design Arc Midi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 bez przesady - i5 i 7750 schłodzi byle chłodniczką 1x 12cm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrex90 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 1800zł, do tego jeszcze jakaś karta graficzna. Tak jak pisałem jak będzie trochę wiecej jak 2k nic sie nie stanie, za 400zł już chyba jakąś kartę wybiorę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 HD7770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...