d4r3kdmf Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam Panowie gdzie co wyłączyć w biosie bo strasznie mnie to drażni czyli ta skacząca szybkość szyny, próbowałem już chyba wszytsko wyłączać ale dalej to samo. Płyta MSI X79A-GD45 8D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Czym cię to denerwuje ? Drobne skoki BCLK to normalka , z FSB było tak samo - takty FSB "pływały" . W biosie chyba nie da się nic z tym zrobić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zauważ że mam ustawiony mnożnik na x36 a szynę na 100hz zegar powinien być równiutko o wartości 3600 MHz a jest jak widać. W biose ustawiłem wszytsko na sztywno i wyłączyłem oszczedzanie energi ale cały czas tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Wyłącz CPU-Z i przestanie denerwować. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Czy wyłączyłeś spread spectrum w UEFI (mogłem przekręcić nazwę) - kiedyś jak dobrze pamiętam robiłem test i ta opcja miała na to u mnie wpływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 z wylaczonym tez sie wacha nieznacznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4r3kdmf Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Przyczyną było "Execute disable bit". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 U mnie na core i3 zdarza się, że zegar procka skoczy na momencik na 4 GHz :] Generalnie taktowanie "pływa" sobie w zależności od obciążenia procka i jest to zupełnie normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...