RaVeN155 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 finacell, czym go bedziesz zasilal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Z tego co sie dowiadywalem to GF 4400 Ti wydzielal 14 WGdyby wydzielał tylko 14W to do odprowadzenia całego ciepłą powinien w zupełności wystarczyć przeciętnej wielkości radiator, a tak nei jest! Jak dla mnie wydziela on między 30 a 40W. A sam będę montował pelta 68w na moje kyro2, wtedy konkretnie zamarźnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grozny Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Tylko gdzie to znalesc czarno na bialym.... Moze ktos to wyszperal? Chociaz z drugiej strony wiekszym ograniczeniem jest zasilacz peltiera, bo izolowac i tak trzeba i tak. Jakiej wydajnosci peltier mozna zasilac z zasilacza standardowego? Chodzi mi o to, ze wiekszy zasilany mniejszym pradem czy mniejszy pracujacy z nominalnymi parametrami? (nie kombinujac z dodatkowym zasilaniem) Przepraszam za nienasze fonty lecz klepie z Mac'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a co zasilacz 300 nie starczy bo leży i sie kurzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Starczy, ja chce zasilac w przyszlosci pelta codegenem, ale najpierw zrobie mu testy z tym peltem 24h czy zasilka nie zmieknie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Dobra jade zaraz na mały rajd po krakowkich sklepach PC i wszedzie bede pytal o wydzielane cieplo przez poszczegolne GPU ! Moze co nieco wyjasniemy :( Wczoraj cala nocke spedzilem na szukaniu w necie informacji o mocy wydzielanej przez GPU i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zdaje się, że w sieci nie ma nic o ilości wydzielanego ciepła przez GPU. Znalazłem tylko ogólne zasady, wzory: http://www.7volts.com/heatguide.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 hehe kupa czytania ale mądre żeczy piszą ale chyba łatwiej kupić mocniejszego pelta i mieć problem z głowy i zapas jakiś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WindmanXP Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ja przeszedlem sie po krakowskich sklepach i takie info dostalem : w dwoch powiedzieli ze cos miedzy 15 a 20 Watt a w trzech innych ze kolo 20 Watt. Nie kometuje tak powiedzieli ja tylko powtarzam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 pytanie moge zasilać peltiera zwykłym zasilaczem 12V 500mA bo codegen zostal zajęty i zostałem bez zasiłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 pytanie moge zasilać peltiera zwykłym zasilaczem 12V 500mA bo codegen zostal zajęty i zostałem bez zasiłki 12v * 500mA = 6W <<<<<<<<<70W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 tak samo pomyślałem ale 250W codegena chyba bedzie miało problem z uciągnięciem 33 :D. CIekawe czy jesli by sie włączył to by było to samo co miałem z wentylatorem zasilacz sie stopił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...