Blothan Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Witam, mój problem polega na tym, że gdy podłączam modem Netii w tryb bridge, a router ustawiam na PPPoE ( wpisuje dane od nich itd.) wszystko działa dobrze, poza jednym faktem, że ping skacze od 150 do 500 i tak jakby gubię połowę mojego internetu, z 8mb/s spada mi na 3-4. A gdy modem włączam jako PPPoE a router jako zwykłe static IP wszystko działa normalnie, ping wraca do normy itd. Jednak nie pasuje mi takie ustawienie gdyż od Netii mam modem ASMAX AR 901 w którym wyłączenie firewalla jest niestety niemożliwe, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc czy zna ktoś może powód wysokiego pingu w pierwszym ustawieniu i co mam zrobić żeby temu zapobiec Modem: ASMAX AR901 Router: TP-Link-WR340G Edytowane 9 Lutego 2013 przez Blothan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Próbowałeś ustawiać MTU w konfiguracji TP-linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...