Maxikas Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Ostatnio naszło mnie na zmiany wizualne w sprzęcie. Obudowa, którą posiadam jest... sporych rozmiarów nawet jak na big tower ale delikatnie mówiąc - zaczyna mnie denerwować. Stanęło na zakupie nowej budy, która pomieściłaby w środku chłodnice - bez kombinacji i "doklejaniach" ich na zewnątrz. CoolerMaster CM 692 Advanced + samodzielne wycięcie okna w bocznym panelu wydawał się dobrą opcją.. ale... mam w planach wymianę obecnego procka na i5 3570K, ew. i5 2500K i oczywiście jego podkręcanie, do tego kiedyś może doszedłby Radeon 7850 i blok na niego, jeśli nie fullcover to chociaż coś na sam chip. Z tego co wiem, do tej upatrzonej przeze mnie budy wejdzie jakaś grubsza chłodnica na spód w rozmiarze 2x120 i coś cienkiego (ok 34-36 mm max) 2x120mm nad płytę główną (MCR220-QPK / Magicool Slim 240). Obecnie mam pompę Phobya DC12-400 + rez do niej i chłodnicę Black Water Advanced 122. Do tego dojdzie blok na CPU EK Supreme LTX a w późniejszym czasie doszłaby druga chłodnica i blok na GPU. No i teraz pytanie: czy po wymianie procesora i kiedyś tam pewnie grafiki, 2 chłodnice, które zamontuję w tej budzie (jakaś grubsza + któraś z 2 cienkich wymienionych wcześniej) dadzą radę odprowadzić ciepło ? Jeśli będzie z tym problem, to zakup tej obudowy i upchania wszystkiego do środka bierze w łeb. Edytowane 10 Lutego 2013 przez Maxikas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Miałem do niedawna to co w sygnaturce chłodzone 2 slimowymi chłodnicami BWA i Magicool. Teraz zmieniłem min. CPU na i5-3570K i temperaturki nawet ma lepsze w porównaniu z i3, więc da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Miałem i7-950 @ 4.2GHz, GTX 580 i działało to w grach bez problemu na 3x120 slim. Oczywiście sam linx i po 15min procesor się gotował, ale do codziennego uzytku i gier nie było problemu. Tak więc 4x120 starczy, tym bardziej jak dasz ze 2x120 jako grubsze chłodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxikas Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Ok, dzięki za rozwianie wątpliwości. :) Przeglądałem jeszcze różne worklog'i i w sumie trafiłem na konfigi z 2 kartami i 3 chłodnicami: 2x 2x120 + 1x120 upchanymi do tej budy :D Trochę mnie to uspokoiło ale pewnie temperatury są tam niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Więcej chłodnic się wsadza, aby wentyle kręciły się ciszej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...