DawPi Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam, tak mnie jakoś naszło na testy nowo zakupionych dysków (mam RAID1) w programie CrystalDiskMark i oto efekty: Nie wydają się one Wam dziwne? Przecież producent podaje szybkość odczytu dla 'Seq' ok. 530MB/s, a zapis 390MB/s. A u mnie wychodzi to wszystko inaczej. Liczę na jakąś pomoc w rozwikłaniu tej zagadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Odczyty w porządku, tylko z zapisami coś nie tak - są zbyt niskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Tak, zapomniałem dodać, że mam tutaj głównie na myśli te zapisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Płyta główna, system, w ogóle jakieś szczegóły możesz podać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Płyta główna ASRock Z77 EXTREME4 Procesor Intel Core i5-3570K, 3.4GHz, 6MB, LGA1155, 22nm, 77W Pamięć A-Data AX3U1600GW8G9-1G (2x8GB) System Windows 8 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 To jeszcze screen z AS SSD poproszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Witaj, niestety, ale nie mogę sobie pozwolić na dzienny przestój i rozłączyłem oba dyski, postawiłem od nowa system i teraz wszystko jest w porządku, jednakże bez RAID1, który to był winowajcą. Zrobiłem nawet jeden test - zainstalowałem ponownie system na nowo utworzonym RAID1, bez sterowników i problem nadal występował. Potem dograłem wszystkie stery i problem był nadal. Dla mnie, jako laika wyjaśnienie jest takie, że nie dam rady u siebie mieć RAID1 i szybkie prędkości zapisywania. Jak to wygląda teraz: Dziękuję za zaangażowanie i pozdrawiam. P.s. mam na sprzedaż tę jedną 128 Samsung 840 PRO w dobrej cenie. Wtedy zakupię wersję 256GB. Odbiór najlepiej osobisty Kraków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...