Skocz do zawartości
maciejka11

Wybór zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

witam

złożyłem niedawno coś takiego:

i5-3570

asus p8z77-m pro

gtx 660ti

8gb ram

i nieszczęsny zasilacz thermaltake smart 730W

po pewnym czasie zasilacz stał się bardzo głośny, od razu po włączniu wchodzi na max obroty wentylatora.

pewnie czujka temp się zepsuła i go oddałem na gwarancje, wrócił nowy ale znowu historia się powtórzyła więc go chyba zwrócę bo to raczej wada fabryczna.

dodam, że nie obciążam go za bardzo a cyrkulacja powietrza jest odpowiednia, zdjąłem bok obudowy.

teraz zastanawiam się nad wyborem nowego zasilacza, przejrzałem milion stron z testami różnych zasilaczy i głowa mnie od tego boli.

polecacie coś przede wszystkim cichego i sprawnego do 400 zł?

dzięki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BeQuiet to jedna z lepszych marek - z tym że oni tylko pakują je w obudowy i daja swoje wentylatory. Bebechy maja głównie od FSP

bo chieftec 550W tego nie ruszył

bo te nowsze szefy to szrot - w sumie w całej karierze ta firma wydała raptem pare dobrych modeli zasilaczy - reszta to elektronika od Sirteca - czyli praktycznie NO-NAME. Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, że chief 550w tego nie ruszył. Mój stary szef 500w(380w na +12) ciągnął bardzo podobny zestaw z palcem. Przesiadłem się na seasonic'a g-550. Cichy, modularny, certyfikat gold, świetne recki. Ja bym dalej nie szukał.

Edit: choć xfx core powyższy to też fajna jednostka i kupa kasy w kieszeni.

Edytowane przez zbx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko coś wygooglować na temat SS-650RT(czy też SSP-650RT) podejrzewam, że to po prostu oznaczenia na różne rynki. Ale żadnego konkretnego reviewa nie ma, albo jestem ślepy więc ciężko Cię będzie obrzucić argumentami czemu ten, a nie odwrotnie :) Podejrzewam, że oba byłyby okej, w końcu to nie sirtec czy inny 'taki se' producent tylko seasonic o dość konkretnej renomie. Tylko, że każdemu mogą się zdarzyć mniejsze lub większe wpadki. Ja bym koncentrował się na tym bardziej rozpowszechnionym na rynku o którym coś da się znaleźć. Ale w podobnych pieniądzach są jeszcze be-quiety E9 czy L8. I nie to nie są noname'y.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi